Depremde evi hasar gördü, römorkunu çadıra çevirdi
23 Ağustos 2019, Cuma 20:39Tweet | ||
![]() |
Denizli'nin Bozkurt ilçesinde, 6.0 büyüklüğündeki depremde evleri hasar görenler, çadırlarda süren zorlu yaşamlarına devam ediyor. İlçe sakinlerinden Orhan Şenyurt, evi hasar görünce, römorkunu çadıra çevirdi. Ailesiyle birlikte çevresini alüminyum levhalarla kapattığı römorkta kalan Şenyurt, "Tek korkum, birisinin şaka yapıp biz içindeyken kaldığımız römorku çekip götürmesi" dedi.
Bozkurt'ta 8 Ağustos'ta meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Depremde evleri hasar görenler, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü'nce (AFAD) dağıtılan çadırlarda yaşamaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ise evleri dolaşarak kesin hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. İlçede, depremzedelere gıda ihtiyacını karşılamak için Kızılay ekipleri de yemek dağıtıyor.
'DEPREM OLUNCA AKLIM ÇIKTI SANDIM'
İki oğluyla birlikte çadırda yaşayan Ayşe Karanfil (85), depreme evinden dışarı çıkarken yakalandığını, duvardan kopan tuğla parçaların üzerine düştüğünü söyledi. Depremin sarsıntısının çok şiddetli olduğunu anlatan Karanfil, "Duvardaki tuğla parçaları üzerime düştü. Çok korktum. Deprem olunca aklım çıktı sandım. Anlattıkça elim ayağım titriyor. Evimize giremiyoruz. Çadırda yaşamaya çalışıyoruz. Can kaybı yaşamadığımız için şükrediyoruz" dedi. Annesi ve engelli kardeşinin bakımını üstlenen ve onlarla birlikte çadırda kalan Ali Karanfil ise depremde evlerinin yıkılma tehlikesi geçirdiğini, duvarlarında büyük hasar bulunduğunu, içeri girmeye korktuklarını söyledi. Depremde 83 yaşındaki babası Emin Bayram'a ait 3 katlı evin büyük zarar gördüğünü ifade eden Musa Bayram da, "Evimizde hasar tespit çalışması yapıldı. Deprem nedeniyle büyük bir hasar oluşmuş. Duvarları çatlamış, ayrıklar oluşmuş. Ancak yıkılmaması büyük bir mucize" dedi.
RÖMORKTAN BARINMA ALANI YAPTI
İki katlı evi zarar gören Orhan Şenyurt ise konaklamak için farklı bir çözüm üretti. Besicilik yaptığı için evinden ayrılamayan ve AFAD'ın kurduğu çadır alanına gidemeyen Şenyurt, römorkunu çadıra çevirdi. Römorkun açık kısımlarını alüminyum levhalarla kaplayan Şenyurt, depremin ardından ailesiyle birlikte burada yaşamaya başladı. Depremde can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirten Şenyurt, "Depremin gündüz olması da büyük bir avantaj oldu. Allah bu durumu bir daha bize yaşatmasın. Çadır falan istemedim. Römorku çadıra çevirdik. Bunun içinde kalıyoruz. Benden daha ihtiyacı olanlar varsa, çadır öncelikle onlara verilsin. Çok şükür başımızı sokacak yerimiz var. Tek korkum, birisinin şaka yapıp biz içindeyken kaldığımız römorku çekip götürmesi" dedi.
Arda Şenyurt (9) ise yaşadıkları römorkun çadıra oranla daha güvenli olduğunu kaydetti. (DHA)

Aydın’ın Çine ilçesinde oto lastik hizmetleri veren Teoman Demiroğlu,

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, yüksek

Aydın Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf ve Sanatkarlar Odası

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2024-2025 sezonunda kazandığı Süper

Öz Sağlık-İş Aydın Şubesi, Kuzey Irak'ta Pençe Kilit Operasyonu sırasında

Aydın'ın Efeler ilçesinde kar helvası satışı yapan Sedat Savaşal, yüksek

Aydın ASTİS Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Demobsan

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün

Aydın Bakkallar, Bayiler, Büfeciler Esnaf Odası Başkanı İlyas Seçkin,

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Ertan Kaya, tüketici hakem heyetlerinden gelen

Aile Sağlığı Merkezi (ASM) Grup Elemanları, yıllardır süregelen mağduriyetlerini

Aydın’ın Çine ilçesinde 54 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Turgut

Aydın’ın Çine ilçesinde sıcak yaz günlerinde serinletici

Aydın’ın Çine ilçesinde 2020 yılında kurulan Tun Gıda A.Ş., kırmızı

Aydın’ın tarihi simgelerinden Nasuh Paşa Külliyesi, aslına uygun şekilde

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde hizmet veren Çallak Motor, artık

Aydın Barosu, zeytinlik alanların madenciliğe açılmasının önünü

tvDEN mikrofonuna konuşan bir vatandaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin

Sıcak yaz aylarının kavurucu etkisiyle serinlik arayışı tüm hızıyla sürerken,

Aydın'da 25 yıllık deneyime sahip cep telefonu teknik servis uzmanı Hüseyin

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz günlerde

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren SD İşitme Cihazları Satış ve Uygulama

Aydın’ın Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde ağız ve diş sağlığı

Antalya’nın Kaş ilçesinde darp sonucu ağır yaralanan 33 yaşındaki Muzaffer

Aydın’da yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte termometreler 40 dereceye

Bugün Dünya Alpagut Federasyonu yönetim kurulu, Türkiye Cumhuriyeti’nin

Gazeteci Emin Aydın'ın sunduğu tvDEN ekranlarındaki Baş Başa programının konuğu

Türkiye’de iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmak amacıyla Avrupa

Gazeteci Emin Aydın’ın sunduğu Baş Başa programına konuk olan Adnan Menderes

Profesyonel Koç ve Mentör Mehtap Şamat, tvDEN ekranlarında Gazeteci Emin

Konya’nın obruklarıyla ün salan Karapınar ilçesi, yeni bir obruk

Altının gramı güne yükselişle başlamasının ardından 3 bin 183 liradan işlem

23. Piyade Tümen Komutanlığında gerçekleştirilen törende, Şehit İs.

Gelişimini pek çok faktör tetikliyor Ailede varis hastalığı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde sevgi evinde kalan 14 yaşındaki kız

Silahla yağma suçundan 24 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası ile Afyon Açık

Türkiye ile AB tarafından ortaklaşa finanse edilen “Eğitimli Çocuk