SON DAKİKA

Pensilvanya dönüşü Genel Sekreter oldu

23 Eylül 2019, Pazartesi 17:51

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) eski Rektör Danışmanı Mustafa Aslan’ın, 2015 yılında Pensilvanya’da katıldığı konferanstan dönünce üniversiteye Genel Sekreter olarak atandığı iddia edildi.

ADÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın göreve gelmesiyle ‘Rektör Danışmanı’ olarak görevlendirilen İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Aslan’ın, 12-15 Mayıs 2015 tarihlerinde Amerika’da Pensilvanya Stroudsburg Üniversitesi tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Milenyum İletişim Konferansına katıldığı ve bu konferans dönüşünde de üniversiteye Genel Sekreter olarak atandığı öne sürüldü.

HOCASINI DEKAN YAPTI

Aslan’ın Pensilvanya’daki konferansa Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde görevli tez hocası Halim Esen ile birlikte katıldığı ve kendisinin ADÜ Genel Sekreteri olmasının ardından, Halim Esen’in de ADÜ İletişim Fakültesi Dekanlığı görevine getirilmesinde etkin rol üstlendiği iddia edildi. Aslan’ın Pensilvanya’da katıldığı konferans için ulaşım giderlerinin de üniversite bütçesinden karşılandığı belgelerle ortaya kondu. Bu gelişmeler üzerine üniversite yönetimi ve savcılığın Aslan hakkında nasıl bir işlem yapacağı da merak konusu oldu.

“BOŞUNA ÇABALAMASINLAR”

Hakkındaki iddiaların öküzün altında buzağı aramaktan ibaret olduğu ifade eden Mustafa Aslan ise “Bu Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin organize ettiği iletişim camiasına yönelik bir konferans. O konferansta benim de bir sunumum vardı, onun için gittim. Üniversitemiz bu tür prestijli konferanslara giden öğretim üyelerine destek verirdi, bana da böyle bir destekte bulunuldu. Sadece ben değil bizim üniversiteden 4 kişi gittik. Anadolu Üniversitesi’nden de 60’a yakın hoca vardı. Yani şöyle söyleyeyim, arkadaşlarım ima ettiği gibi bir şey yok. Bugün bu belgeleri ortaya çıkaranların öküzün altında buzağı aramak gibi bir niyetlerinin olduğunu da tahmin edebiliyorum. Oradan onlara bir ekmek çıkmaz, Allah’a bin şükür. O konferansa Türkiye’den kimler gitmiş, Adnan Menderes Üniversitesi’nden kimler gitmiş, dünyadan kimler katılmış bunların listesine bakılmalı. Pensilvanya’ya gitti, Amerika’ya gitti, bilmem ne… Bunlardan Osman Selçuk Aldemir’e bir ekmek çıkmaz. Burada boşuna çabalamasınlar. Ben 2016’da aktif Genel Sekreter’dim. Devlet bizim her şeyimize baktı. 15 Temmuz’da nerede olduğumuzu da herkes biliyor. Şimdi idareci olan arkadaşların nerelerde olduklarını da biliyorlar. O süreçlere tekrar dönmeyelim. Devlet 2016’daki refleksine geri dönerse, emin olun ki biz kaybetmeyiz. Şu an idareci olanları 4 yıl sonra ilk defa bu yıl 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü Yürüyüşünde gördüm” dedi. (ERDAL AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler