SON DAKİKA

Nazilli’de seçim heyecanı yaşandı

23 Ekim 2019, Çarşamba 14:24

     


Nazilli Kent Konseyi Kadın, Gençlik ve Engelliler Meclisi Başkanları seçildi. Gerçekleştirilen seçimlerde katılımın oldukça yoğun olduğu gözlemlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Nazilli Kent Konseyi Çalışma Grupları ve Meclis Başkanları seçimleri için toplandı. Kent Konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından organize edilen toplantı Nazilli Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Yürütme Kurulu üyeleri Doç. Dr. Tuncay Sepetçioğlu, Faruk Baştepe ve Genel Sekreter Yeşim Sarp’ın yer aldığı toplantıda üç Meclis Başkanı, açık ara oy farkı ile çalışma guruplarının Meclis Başkanlıklarına seçildi. Sivil Toplum Kuruluşu örgütlerinin yanı sıra kadınların ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ilk seçimlerde Funda Baklacı 113 oyla Kadın Meclisi Başkanı, 113 oy ile Mehmet Ali Mamağa Gençlik Meclisi Başkanı ve 141 oy ile Aysun Bademli Akçil Engelliler Meclisi Başkanlığı’na seçildi.

İLK OYLAR KADIN MECLİS BAŞKANI İÇİN KULLANILDI

Nazilli Kent Konseyi ilk oylarını Kadın Meclisi Başkanı seçiminde kullandı. Münire Işık, Nimet Alkan ve Funda Baklacı’nın aday olduğu seçimde, en fazla oyu alan Baklacı Başkan seçildi. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Funda Baklacı; “Beni bu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Bunu bir yarış olarak addetmiyorum. Hepimiz Nazilli’miz ve kadınlarımız için ayrım gözetmeksizin emekçi bir öğretmen olarak birlikte çalışmayı ümit ediyorum” dedi.

MEHMET ALİ MAMAĞA GENÇLİK MECLİSİ BAŞKANI SEÇİLDİ

Nazilli Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığı seçiminde ise Başkanlığa Büyükşehir çalışanı Semra Ulusan ve Stajyer Avukat Mehmet Ali Mamağa aday oldu. Semra Ulusan’ın 56 oyuna karşılık 113 oy alan Mehmet Ali Mamağa açık ara farkla başkanlığa seçildi. Mehmet Ali Mamağa; “Bana oy veren herkese çok teşekkür ederim. Nazilli ve özellikle Nazillili gençler için çok çalışacağım yarından itibaren çalışmaya başlıyorum. Ekibim hazır, projelerimiz hazır. Bu mecliste tüm arkadaşlarımız ile canla başla çalışacağız” diye konuştu.

ENGELLİLER MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 3 ADAY

Engelliler Meclisi Başkanlığı için NAZENDER eski Başkanı Tayfun Yazıcı, önceki dönem Engelliler Meclis Başkanı Ahmet Ünlü ve Emekli Aysun Bademli Akçil aday oldu. 3 adayın yapmak için planladıkları projeleri ile kendilerini tanıtan konuşmalarının ardından Engelliler Meclisi Başkanlığı seçimi yapıldı. Yine kalabalık bir katılım ile gerçekleşen seçimde Akçil Başkanlığa seçildi. Böyle bir heyecanı ilk kez yaşadığını belirten Akçil; “Burada bütün arkadaşlarımıza ve bana destek veren Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Hepimiz aynı ortak noktada hemfikir iz. Bu yarışa 3 kişi girdik. Bundan sonra da yine üç kişi çalışacağız. Öyle tek Başkan diye bir şey yok, hep beraber bütünüz. Bizim için önemli olan engelliler. Senin engellin benim engellim diye bir ayrım yok. Üç arkadaş hep beraber yönetim güzel bir yönetim kurup güzel işler başaracağız. Üç arkadaş ve ekibimizle bundan sonra yolumuza bakacağız” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler