SON DAKİKA

“Aydın için pamuk, pamuk üreticimiz için de Tariş çok önemli”

23 Ekim 2020, Cuma 15:45

     


S.S. 46 No'lu Aydın Pamuk Ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’ni ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Aydın için pamuk, pamuk üreticimiz için de Tariş çok önemli” dedi

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Tariş Pamuk Satış Kooperatifini ziyaret eden TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, pamuk sezonu ve yeni hasat edilen ürünlerin kalitesi hakkında incelemelerde bulundu.

Kooperatif Başkanı Tolga Önal ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Kendirlioğlu tarafından karşılanan Savaş, pamuk sezonu hakkında bilgiler aldı. Aydın için pamuk üretiminin önemine değinen Savaş, en kaliteli pamuğun Aydın bölgesinde yetiştiğini söyledi. Tariş Pamuk Satış Kooperatifi’nin çalışmaları hakkında da bilgiler alan Savaş, “Sizlerden gelen talepler doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığımız ile sürekli temas halinde olup, sizlerin talepleri için çözüm arayışı içerisindeyiz. Geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli tarafından1 lira 10 kuruş pamuk destekleme primi açıklandı. Amacımız üreticilerimizin daha fazla desteklenmesi ve daha kaliteli ürün yetiştirmeleri. Aydın için pamuk, pamuk üreticimiz için de Tariş çok önemli. Çünkü kooperatifiniz, üreticilerimiz için garantör olarak hemen devreye girip onların mağdur edilmesini önlüyor” dedi.

Daha sonra Başkan Önal, Ziraat Odası Başkanı Kendirlioğlu ve Milletvekili Mustafa Savaş, Tariş pamuk alım depolarında ve pamuk çırçır fabrikasında incelemelerde bulundu. (TUĞÇE NERGİZ)







 
Son Eklenen Haberler