'2021 turizmine aşı hareketliliği yön verecek'
24 Mart 2021, Çarşamba 16:26| Tweet | ||
|
||
Alanya HEP Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü, 'Sivil Havacılık ve Turizm - Pandeminin etkisi' konu başlığı ile çevrimiçi seminer gerçekleştirdi.
TDT Havacılık Bakım A.Ş. Grup Satış Müdürü Nuri Civinti'nin konuk olduğu seminer, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Online seminere, Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden Prof. Dr. Yıldırım Saldıraner, Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nihan Sidar ve bölüm öğrencileri katıldı.
Seminer, Arş. Gör. Kemal Coşkun'un açılış konuşması ve Nuri Civinti'nin kısa bir özgeçmiş tanıtımı ile başladı. Ardından Alanya HEP Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yıldırım Saldıraner sözü aldı. Prof. Dr. Saldıraner, turizm bölümünde okuyan öğrencileri, sektörün önde gelen isimleriyle buluşturma amacında olduklarını söyledi. Sektörün önde gelen temsilcileriyle bir araya gelen öğrencilerin, geleceği daha iyi okuyabileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Saldıraner, "2019 yılında ortaya çıkan koronavirüs salgınından, tüm sektörler etkilendi. Pek çok sektörde var olan alışkanlıklar değişti. Kuşkusuz koronavirüs en çok turizm sektörünü etkiledi, etkilemeye devam ediyor. Biz Alanya HEP Üniversitesi olarak, turizm bölümünde okuyan öğrencilerimizin çağın ötesinde, geleceğe yön veren öğrenciler olmasını istiyoruz. Turizm sektörünün böyle bir süreçte alacağı yolu, sektöre yön veren isimlerden öğrenmek istedik. Onların bu alandaki tecrübeleri, turizm bölümünde okuyan öğrencilerimiz için önemli" ifadelerini kullandı.
'YOLCU TAŞIMACILIĞI YAZ AYLARINDA NORMALE DÖNER'
Sivil havacılık sektörünün deneyimli isimlerinden Nuri Civinti, sivil havacılık faaliyetleri ve önemini açıklayarak konuşmasına başladı. Sektörün geçmişten günümüze Türkiye'deki gelişimini aktaran Civinti, tüm dünyada yaygın hale gelen pandeminin sektöre etkisinden örnekler verdi. Civinti, yolcu taşımacılığındaki yüzde 70'lere varan azalmanın bu yaz aylarından itibaren normale dönmesinin beklendiğini açıkladı.
'2021 TURİZMİNE AŞI HAREKETLİLİĞİ YÖN VERECEK'
Turizm sektörünün 2021 yılına odaklandığını dile getiren Civinti, 2021'in turizm sektörü için çok değişik bir sezon olacağını söyledi. Civinti, “Bu sezon tamamen aşıya bağlı bir durum. Aşı hareketliliği ne kadar artarsa, o kadar turizm sektörünün önü açılır. 2019 yılının yüzde 60'ının 2021'de gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Türkiye için Rusya, Ukrayna önemli turizm pazarı. Avrupa pazarı ise bu yıl Türkiye'ye çok ılımlı bakıyor. İngiltere 1,5 milyon koltuk satın alındı, Almanya'da ciddi bir şekilde Türkiye'ye yönelim var. 2021'de Avrupa'dan çok sayıda rezervasyon olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
'AVRUPALI TURİST TÜRKİYE'Yİ İSTİYOR'
Türkiye'de turizm çeşitliliğinin fazla olduğunu söyleyen Civinti, Türkiye'deki acentelerin ciddi çaba gösterdiğine de vurgu yaptı. Civinti, “Avrupa ülkeleri özellikle turizmde Yunanistan'ı tutuyor. Dövizin euro bölgesinde kalmasını istiyor. Almanya ve İskandinav ülkeleri charter seferler konusunda Yunanistan ile işbirliğine gitti. Avrupa ülkeleri kendi vatandaşlarını serbest bıraksa, Türkiye Avrupa ülkelerinden rekor sayıda turist ağırlar. Baskılara rağmen Avrupalı turist sayısı her geçen yıl artıyor. Türkiye turizmde çok başarılı bir ülke. Turizm çeşitliliği çok fazla. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bu konuda müthiş çalışmalara imza attı. Devlet teşviklerle sektörün sorunlarını hafifletmeye çalıştı. Türkiye'de hizmet veren turizm acenteleri, turist getirme konusunda şu anda çok ciddi çaba sarf ediyor. Turizmde adeta bir seferberlik durumu söz konusu" ifadelerini kullandı. (DHA)

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Boydere Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesi Alatepe Mahallesi’nde yaşayan Meryem Kırlı,

Başarılı geçen bu sezonun sonunda şampiyonluk hedeflediklerini belirten ve

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, ilçedeki totemlerle

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 27 Kasım’daki Aydın Büyükşehir

Türkiye’nin farklı şehirlerinde peş peşe yaşanan depremler, uzmanların

Hamilelik denince akla ilk gelen durumlardan biri olan aşerme, Aydın’da bir

Aralık ayının gelmesiyle birlikte Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı

Aralık ayında açıklanan %35,91’lik kira tavan zammı, zaten geçim

Aydın'ın Efeler ilçesinde hizmet veren Sevgi Sokağı Yeşilçam Cafe’nin

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi M. Umut Tuncer’in

Aydın Süper Amatör Lig 7.Hafta karşılaşmasında Çine Madranspor, Serçeköy

Aydın’da sonbahar yağışlarının ardından doğada kendiliğinden yetişen çıntar,

Aydın’da kışın gelmesiyle birlikte kuru yemiş ve kurutulmuş meyve satışlarında

Denge Gazetesi Spor Muhabiri Kamil Kazankaya, yarın Aydın Süper Amatör Lig’de

Aydın’da kadınların ve erkeklerin yüz ifadesini yeniden yorumlayan Dilge

Gündem Özel’e konuk olan eski İçişleri Bakan Danışmanı Haşmet

Aydın'daki Adnan Menderes Stadyumu’nda çalışmalar hummalı şekilde

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde

Aydınspor’un geçtiğimiz hafta Kuşadası 1923 karşısında aldığı kritik

Kasım ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi ile SSK–Bağkur

Aydın sokaklarında mikrofon uzattığımız vatandaşlar, Türkiye’de gençlerin

Aydın’da bu hafta kurulan Salı Pazarı, yine fiyat tartışmalarının odağı oldu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

AYTO Kadın Girişimciler Kurulu’nun Girişimcilik Haftası programında kadın girişimcilerin

Aydın’da toplu taşımaya yapılan son zamlar, hem vatandaşın hem de şoför

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan Uzmanına Sor programında bu hafta

Aydın’da CHP’li belediyeler, Koçarlı’nın Yeniköy Mahallesi’nde

Aydın'da Diş Sağlığı Haftası kapsamında konuşan diş hekimi Buket Ünlü,

Aydın’ın köklü firmalarından Tuğba Kuruyemiş, 1980 yılından bu yana

Aydın’ın Efeler ilçesinde Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

Aydın’da Salı Pazarı’nda tezgâh açan esnaflar, artan motorin

Aydın’ın Efeler ilçesinde görev yapan ilkokul öğretmeni Ozan

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Kurulu’nda yaşanan sert tartışmalar,

Aydın’da Hacı Celal Oto İlkokulu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü,








