'2021 turizmine aşı hareketliliği yön verecek'
24 Mart 2021, Çarşamba 16:26Tweet | ||
![]() |
Alanya HEP Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü, 'Sivil Havacılık ve Turizm - Pandeminin etkisi' konu başlığı ile çevrimiçi seminer gerçekleştirdi.
TDT Havacılık Bakım A.Ş. Grup Satış Müdürü Nuri Civinti'nin konuk olduğu seminer, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Online seminere, Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden Prof. Dr. Yıldırım Saldıraner, Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nihan Sidar ve bölüm öğrencileri katıldı.
Seminer, Arş. Gör. Kemal Coşkun'un açılış konuşması ve Nuri Civinti'nin kısa bir özgeçmiş tanıtımı ile başladı. Ardından Alanya HEP Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yıldırım Saldıraner sözü aldı. Prof. Dr. Saldıraner, turizm bölümünde okuyan öğrencileri, sektörün önde gelen isimleriyle buluşturma amacında olduklarını söyledi. Sektörün önde gelen temsilcileriyle bir araya gelen öğrencilerin, geleceği daha iyi okuyabileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Saldıraner, "2019 yılında ortaya çıkan koronavirüs salgınından, tüm sektörler etkilendi. Pek çok sektörde var olan alışkanlıklar değişti. Kuşkusuz koronavirüs en çok turizm sektörünü etkiledi, etkilemeye devam ediyor. Biz Alanya HEP Üniversitesi olarak, turizm bölümünde okuyan öğrencilerimizin çağın ötesinde, geleceğe yön veren öğrenciler olmasını istiyoruz. Turizm sektörünün böyle bir süreçte alacağı yolu, sektöre yön veren isimlerden öğrenmek istedik. Onların bu alandaki tecrübeleri, turizm bölümünde okuyan öğrencilerimiz için önemli" ifadelerini kullandı.
'YOLCU TAŞIMACILIĞI YAZ AYLARINDA NORMALE DÖNER'
Sivil havacılık sektörünün deneyimli isimlerinden Nuri Civinti, sivil havacılık faaliyetleri ve önemini açıklayarak konuşmasına başladı. Sektörün geçmişten günümüze Türkiye'deki gelişimini aktaran Civinti, tüm dünyada yaygın hale gelen pandeminin sektöre etkisinden örnekler verdi. Civinti, yolcu taşımacılığındaki yüzde 70'lere varan azalmanın bu yaz aylarından itibaren normale dönmesinin beklendiğini açıkladı.
'2021 TURİZMİNE AŞI HAREKETLİLİĞİ YÖN VERECEK'
Turizm sektörünün 2021 yılına odaklandığını dile getiren Civinti, 2021'in turizm sektörü için çok değişik bir sezon olacağını söyledi. Civinti, “Bu sezon tamamen aşıya bağlı bir durum. Aşı hareketliliği ne kadar artarsa, o kadar turizm sektörünün önü açılır. 2019 yılının yüzde 60'ının 2021'de gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Türkiye için Rusya, Ukrayna önemli turizm pazarı. Avrupa pazarı ise bu yıl Türkiye'ye çok ılımlı bakıyor. İngiltere 1,5 milyon koltuk satın alındı, Almanya'da ciddi bir şekilde Türkiye'ye yönelim var. 2021'de Avrupa'dan çok sayıda rezervasyon olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
'AVRUPALI TURİST TÜRKİYE'Yİ İSTİYOR'
Türkiye'de turizm çeşitliliğinin fazla olduğunu söyleyen Civinti, Türkiye'deki acentelerin ciddi çaba gösterdiğine de vurgu yaptı. Civinti, “Avrupa ülkeleri özellikle turizmde Yunanistan'ı tutuyor. Dövizin euro bölgesinde kalmasını istiyor. Almanya ve İskandinav ülkeleri charter seferler konusunda Yunanistan ile işbirliğine gitti. Avrupa ülkeleri kendi vatandaşlarını serbest bıraksa, Türkiye Avrupa ülkelerinden rekor sayıda turist ağırlar. Baskılara rağmen Avrupalı turist sayısı her geçen yıl artıyor. Türkiye turizmde çok başarılı bir ülke. Turizm çeşitliliği çok fazla. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bu konuda müthiş çalışmalara imza attı. Devlet teşviklerle sektörün sorunlarını hafifletmeye çalıştı. Türkiye'de hizmet veren turizm acenteleri, turist getirme konusunda şu anda çok ciddi çaba sarf ediyor. Turizmde adeta bir seferberlik durumu söz konusu" ifadelerini kullandı. (DHA)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, bir dizi ziyaret kapsamında geldiği

Aydın’da internet üzerinden vatandaşları dolandırdığı öne sürülen

Aydın’da bir kahvehaneyi silahla kurşunlama olayının firarisi olduğu belirlenen

Aydın’ın İncirliova ilçesinde iki aile arasında çıkan nişan kavgası

Aydın amatör spor camiasının sevilen ismi, Aydın Amatör Spor Kulüpleri

Aydın iş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşlarından AY-SİAD, kuruluşunun

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası, üyelerine yönelik düzenlediği

CHP Efeler İlçe Başkanlığı’na seçilen Kaan Erçetin, mazbatasını

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, son günlerde gündemde

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Vardar İş Hanı’nda 61 yıldır berberlik

tvDEN ekibi olarak mikrofon uzattığımız vatandaşlara "Aydın'da yaşamak size

Aydın’ın Efeler ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte soba satışlarında

Bazı vatandaşlar fiyatları normal bulurken, bazıları “tane ile almaya başladık”

Aydın’ın Efeler ilçesinde 27 yıldır aynı sokakta ayakkabı tamiri yapan

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Beş Yıldız Eğitim Kurumları,

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) üzerinde çalıştığı

Aydın’ın Efeler ilçesinde, 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağının

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanlığı’nın 39. Olağan Kongresi

Aydın’ın yerel televizyon kanalı tvDEN, yeni yayın döneminde mahallelerin

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaklaşık yarım asırdır koltuk döşeme ve

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda kış sebzeleri

Aydın’da bir çay bahçesi, sadece çay ve kahve servisiyle

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmete giren Bakraç Restoran, görkemli

Aydın’da son dönemde altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş, vatandaşların

Aydınlı vatandaşlar, belediyenin mahallelerde yürüttüğü hizmetler

Döviz kurlarında yaşanan artış, pazar ve market fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

Aylarca süren heyecanlı bekleyiş sona erdi. Zoroğlu Alışveriş Merkezi’nin

Türkiye’nin yerli tohum üretiminde öncü firmalarından Progen,

Türkiye’nin yerli tohum üretiminde öncü firmalarından Progen,

Aydın’da görev yapan Fizyoterapist Fatma Nur Uçak, özellikle

TVDEN ekranlarında Hazal Bayık’ın sunduğu Gündem Özel programına konuk

Aydın 1. Sanayi Sitesi’nde çocukluğundan beri hurdacılık yapan Bülent

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş ile İl Başkanı Ahmet Ertürk, İncirliova’da

Aydın’da Söke-Kuşadası yolunda çöken bölümde çalışmalar

III. Uluslararası Mitoloji Film Festivali’nin İzmir’de başlayan serüveni,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanlığı önünde coşkulu

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda tezgâh

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, İncirliova Yazidere Mahallesi’nde

Aydın’ın sokaklarında mikrofon uzattığımız vatandaşlara “Hangi ilçede

Aydın’da hizmet veren Garaj 09 Oto Kuaför’ün sahibi Süleyman