Fatih Mahallesi ilk İlkokuluna kavuştu

25 Temmuz 2024, Perşembe 22:08

     


Aydın’ın Efeler ilçesi Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, mahallenin ilk ilkokulunun yapımının tamamlanmak üzere olduğunu ve bu önemli projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını duyurdu. Muhtar Taşçıoğlu, yeni okulun 2024-2025 eğitim öğretim döneminde açılacağını belirterek, bu müjdeyi mahalle sakinleriyle paylaştı.

Fatih Mahallesi’nde yaşayan aileler, çocuklarını diğer mahallelerdeki okullara göndermek zorundayken, yeni ilkokulun açılmasıyla birlikte bu sorundan kurtulacak. Taşçıoğlu, mahallenin 10 bine yakın nüfusa sahip olduğunu ve sürekli büyüdüğünü ifade ederek, yeni okulun mahalle için büyük bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“MAHALLE SAKİNLERİMİZ BU MAĞDURİYETTEN KURTULMUŞ OLACAKLAR"

Muhtar Taşçıoğlu, eski Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a teşekkür ederek, "Mahallemize ilk kez hizmet verecek olan ilkokulumuzu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Okulumuzun yapımı hızla devam etmekte ve 2024-2025 eğitim öğretim döneminde hizmete açılacak. Daha önce çocuklarımız diğer mahallelerdeki okullara gitmek zorundaydılar. Bu dönem okulumuzun açılacak olmasıyla mahalle sakinlerimiz bu mağduriyetten kurtulmuş olacaklar" dedi.

Yeni ilkokul, 24 derslikle hizmet verecek ve modern donanımlara sahip olacak. Okulda, yaz aylarında soğutma, kış aylarında ise ısıtma sistemi bulunacak. Ayrıca, okulun depreme dayanıklı olarak inşa edilmesi de güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Okulun yapımı ay sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek ve 2024-2025 eğitim-öğretim sezonunda hizmet vermeye başlayacak.

"YÜZÜNCÜ YIL CUMHURİYET İLKOKULU İSMİNİ ÖNERDİK”

Mahalle sakinlerinden gelen talep doğrultusunda, okula "Yüzüncü Yıl Cumhuriyet İlkokulu" isminin verilmesi için resmi yazıyla başvuruda bulunduklarını belirten Taşçıoğlu, "Tabii ki bu kabul görürse çok memnun oluruz, ancak önemli olan mahallemizin yeni ve ilk kez bir okula sahip olması" diye konuştu.

“ARSANIN BAĞIŞÇISI NECATİ ÜNLÜOĞLU'NA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Ayrıca, yeni yapılan ilkokul ile depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılıp yerine yeni yapılan Nahit Menteşe Ortaokulu ve aynı bahçe içerisinde bulunan Emir Ayşe Çete Anaokulu’nun arsası, yıllar önce mahalle sakini Necati Ünlüoğlu tarafından bağışlanmıştı. Muhtar Taşçıoğlu, "Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm mahalle sakinlerimiz adına Necati Ünlüoğlu'na çok teşekkür ediyorum" diyerek mahalle sakinlerinin minnettarlığını dile getirdi.

Bu yeni eğitim kurumları, Fatih Mahallesi’ne büyük katkı sağlayarak eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor. Mahalle sakinleri, yeni okulun açılışını sabırsızlıkla bekliyor. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler