SON DAKİKA

"Kent konseyleri oluşmalı"

27 Ekim 2020, Salı 14:41

     


Aydınlı İş İnsanı ve Avukat Rıdvan Eşin, tvDEN'de yayınlanan Emin Aydın'la Baş Başa programının konuğu oldu. Eşin, "Kazancımızın yüzde 50'sini reklama veriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kendisini tanıtan Rıdvan Eşin, "1978 doğumluyum. Aslen Siirt'liyim. 41 senedir Aydın'da kalıyorum. Liseye kadar Aydın'da okudum. 2000 yılında avukatlığa başladım. 2005'ten 2020'ye kadar inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın yönetim kurulu başkanıyım. Efeler Kemer Mahallesi'nde büyüdüm. İnsanın büyüdüğü ortam çok önemli. İyi ki orada büyümüşüm. Ben küçükken kendimi uçaktan inen takım elbiseli bir iş adamı olarak hayal ederdim. Rabbim nasip etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmazmış. Kıbrıs'a gittiğimde rahmetli Burhan Apaydın ile tanışmıştım. Staj yapmak istediğimizi söylemiştik. Ücret talep etmiştik ama prensip gereği ücret veremediklerini söylemişti. Mecburen boynu büküp Aydın'a geldik. Aydın'a gelince bir çevremiz yok. Kendi ofisimizi açacağız, nasıl para kazanacağız? Ufak büyük demeden her davayı kabul etmeye başladık. Didim'de sözleşme hukuğu üzerinde ofis açtık. Gözü kararttık ve bütün birikimle inşaat sektörüne girdik" dedi.

"KAZANCIMIZIN YÜZDE 50'SİNİ REKLAMA HARCIYORUZ"

Reklamın önemini anlatan Eşin, "1997 yılında Didim'de ilk iş yerimi açtım. Mekanı hazırlayana kadar sezon bitti. İzmir'e döndüm ve bir gazetenin reklam departmanında işe başladım. Reklamın ne kadar kıymetli olduğunu anladım. Siz ne kadar başarılı olursanız olun diğer insanların haberi varsa bu yaptığınız iş bir şey ifade ediyor. İnsanların haberi olacak. Kazancımızın yüzde 50'sini reklama yatırıyoruz. Faydalarını görüyoruz. Doğru işler yapınca halk arkanızda duruyor. Memnun kitle oluştu. Çok okuyorum. Köşe yazarlığı yapıyorum. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın şeklinde bakmıyorum. O yılan sana dokunmasa yakınına dokunur. O yılanı bertaraf etmek gerekiyor. Bizim kimsenin değerlerine hakaret etmeye hakkımız yok. Beğenmeyebilirsin, sevmeyebilirsin ama saygısızlık yapacağın anlamına gelmez. Değerlerimize hakaret edenlere suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

"MÜCADELEYE SAYGI DUYMALISINIZ"

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Eşin, "Yaşadığınız gördüğünüz tecrübe ettiğiniz şeyleri halkınızla paylaşmak istiyorsunuz. Yöneticinin isminin ne olduğu önemli değil. Yeter ki icraatlar yerine getirilsin. Şu an Aydın'da trafik sorunu var. 50 sene sonrasını düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. İdarecileri eleştirmiyorum. Bugün hangi partiden olursa olsun baktığınız zaman sabah 6'da başlıyor gece 1'de bitiyor mesaileri. Eşlerinin, çocuklarının zamanlarından çalıyorlar. Bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorlar ama doğru ama yanlış. Herkesin bu mücadeleye saygı duyması lazım. O kişi gece sel felaketinde evinden çıkıyorsa bu mücadeleye saygı duymak gerekiyor. Herkes her türlü donanıma sahip olacak diye bir şey yok. Kent konseyleri oluşmalı. İstişareler yapılmalı. Farklı görüşlerden insanlar oluşmalı. Benim dediğim değil doğru olan olsun. Aydın'ın her tarafında tarih var. Sadece deniz ve güneş turizmini bir kenara bırakmamız lazım. Tarih turizmini de önem vermemiz gerekiyor. Sadece Didim ve Kuşadası ile sınırlı kalmayız. Üniversitedeki kardeşlerimizin doğru şekilde yönlendirilmesi için eğitimlerimiz olacak. Biz 10 yıldır kredi kullanmıyoruz. Neye inandığınız, neye güvendiğiniz önemli. Çok kredi kullanıyorduk. Bankalar iyi zamanda sizle dostlar. Krizde yanınızda değil. Kredisiz iş yapmak mümkün değil imajı oluşturuluyor. Kredisiz de iş oluyor. Doğru işler yapacaksınız. İnsanların güvenini kazanacaksınız. Haftanın 7 günü çalışıyoruz. Talep olduğu için çalışıyoruz" dedi.

"KULÜPLERE YARDIM YAPIYORUZ"

Spor kulüplerine yardım yaptıklarını söyleyen Eşin, "Sökespor'un sponsorluğunu üstlendik. İsmi Eşin Grup Sökespor oldu. Ana motivasyonumuz paylaşmak. İnsanlardan ne kadar alırsak kar gözüyle bakıyorduk. İnsanlara ne kadar verirsen asıl kar ordaymış. Paylaştıkça çoğalacağına inanıyoruz. Aydın'da sadece Sökespor değil, farklı Yıldızspor ve SHÇEK Spor'a da yardımcı olduk. Farklı spor kulüplerine de yardımcı oluyoruz. Biz elimizden gelen desteği verelim. Eşin Grup ismini kullanmadan bunu yapalım istedik. Sökespor rica etti ismi Eşin Grup Sökespor oldu. Özendirme anlamında kıymetli bir olay. Aydın'daki yerel takımlardan bir tanesi de 1. Lig'de oynar hale gelir inşallah. Nazilli'den çıkması, Çine'den çıkması, Efeler'den çıkması arasında bir fark yok. Bir Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'ın, Aydın'a gelmesi çok güzel olmaz mı? Aydın ismi bütün spor yorumcularının ağzında olur" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler