“Yerel basın şehirlerin kılcal damarlarıdır”
28 Ekim 2020, Çarşamba 15:19| Tweet | ||
|
||
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Aydın’da yayın yapan yerel gazete sahipleri ile bir araya geldi. Duran, “Yerel gazeteler bizim için o şehrin kılcal damarlarıdır. O şehrin sorunlarını, o şehrin değerlerini anlatabilecek olanlar yerel gazetelerdir. Bu nedenle yerel basınımıza sahip çıkmalıyız” dedi.
Efeler’de hizmet veren Köfteci Dede’de düzenlenen toplantıda Aydın il genelinde yayın yapan yerel gazetelerin sahipleri ile bir araya gelen BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, yaklaşık 2,5 saat yerel basının sorunlarını dinleyip çözüm önerileri hakkında istişarelerde bulundu.
“BU KARARLARIMIZDA DA ETKİLİ OLUYOR”
Pandemi nedeniyle en çok etkilenen sektörlerin başında yerel gazetelerin geldiğini dile getiren BİK Genel Müdürü Duran, “Şehirlerimizi turlayarak gazetecilerimizle buluşuyoruz. Aydın’ın güçlü bir yerel basın ağı var. Yerel gazetelerimiz bizim önemli paydaşlarımız. Bu anlamda hem onların pandemiyle ilgili hem de geleceğe dönük ne gibi yatırım yapmaları hususunda istişareler yaptık. Biz de genel kurula sunacağımız raporda ve genel kurulumuzda alacağımız kararlar için paydaşlarımızın sorunlarını dinleyerek onların görüşlerini alıyoruz. Bu kararlarımızda da etkili oluyor” dedi.
“ULUSAL GAZETELERİN AYDIN’A AYIRABİLECEKLERİ HABER SAYISI BELLİDİR”
Aydın’daki gazetecilerin daha çok pandemi nedeniyle tiraj sorunu yaşadığını belirten Duran, yerel basına sahip çıkılmasına vurgu yaptı. Duran, “Özellikle kahvehanelerin, kuaför salonlarının ve diğer esnaf gruplarının artık gazete alamıyor olması, yerel basınımız için en temel problem olarak gözüküyor. Ben buradan özellikle esnaf kuruluşlarımıza şunu ifade etmek isterim. Yerel gazeteler bizim için kılcal damarlardır. O şehrin sorunlarını, o şehrin değerlerini anlatabilecek olanlar yerel gazetelerdir. Ulusal gazetelerin Aydın’a ayırabilecekleri sayfa veya haber sayısı bellidir. Ama yerel gazeteler bu şehrin bütün sorunlarını ince detayına kadar öğrenip yazabilecek durumdalar. Onun için bu yerel gazetelerin yaşaması lazım. Onları yaşatabilmek için ellerinden geleni yapsınlar diyorum. Sadece reklam olarak görmesinler, bir gazeteye abone olmaları bile o sektöre destek olmaları demektir. Özellikle pandemi dönemini kaçırmamalılar ve gazetelere sahip çıkmalılar. Pandemi nedeniyle gazetelerin rahatlatılması için ilk karar alan sektör ve kuruluş Basın İlan Kurumu’dur. Biz gazetecilerimizi rahatlatmak adına bir dizi kararlarla geldik. Mart ayından buyana biz bunu gazetelerimiz için sağlıyoruz. Ama bizim bunu devam ettirebilmemiz ve o eski ivmeyi yakalamamız lazım. Pandemi nedeniyle sağlıkçılarımız, kolluk kuvvetlerimiz çok etkilendi ama gazetecilerimiz de bir o kadar etkilendi. Gazeteciler bulaş riski altında olmalarına rağmen hizmet verdi ve vermeye devam ediyor. Bizlerin de yerel gazetelere sahip çıkmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

Aydın Salı Pazarı’nda yaklaşık 40 yıldır üreticilik ve pazarcılık yapan

Geçen hafta sonunda oynanan Aydın Süper Amatör Lig 9. hafta mücadelesi

Aydın’ın ilk ve tek sporcu atletik performans salonu olan Atlas Atletik Performans

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Disiplinler Arası Çevre Sağlığı Programı,

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, mutfak masraflarını her geçen

1 Ocak 2026’dan itibaren basit usulden gerçek usule geçecek esnafın

2026 yılına sayılı günler kala Aydın’da mikrofon uzatılan vatandaşlar,

Aydınlı muhasebeciler ve mali müşavirler bir araya gelerek, Türkiye genelinde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

Söke’de partililerle buluşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,

Aydın Salı Pazarı’nda bu hafta mikrofon uzattığımız vatandaşların yorumları

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Yeşilçam Sevgi Sokağı çalışanları,

Aydın’da 18 yıllık kuyumculuk tecrübesine sahip Uğuray Yılmaz, altın piyasasındaki

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Kuyucular İlkokulu öğrencileri,

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Boydere Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesi Alatepe Mahallesi’nde yaşayan Meryem Kırlı,

Başarılı geçen bu sezonun sonunda şampiyonluk hedeflediklerini belirten ve

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, ilçedeki totemlerle

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 27 Kasım’daki Aydın Büyükşehir

Türkiye’nin farklı şehirlerinde peş peşe yaşanan depremler, uzmanların

Hamilelik denince akla ilk gelen durumlardan biri olan aşerme, Aydın’da bir

Aralık ayının gelmesiyle birlikte Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı

Aralık ayında açıklanan %35,91’lik kira tavan zammı, zaten geçim

Aydın'ın Efeler ilçesinde hizmet veren Sevgi Sokağı Yeşilçam Cafe’nin

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi M. Umut Tuncer’in

Aydın Süper Amatör Lig 7.Hafta karşılaşmasında Çine Madranspor, Serçeköy

Aydın’da sonbahar yağışlarının ardından doğada kendiliğinden yetişen çıntar,

Aydın’da kışın gelmesiyle birlikte kuru yemiş ve kurutulmuş meyve satışlarında

Denge Gazetesi Spor Muhabiri Kamil Kazankaya, yarın Aydın Süper Amatör Lig’de

Aydın’da kadınların ve erkeklerin yüz ifadesini yeniden yorumlayan Dilge

Gündem Özel’e konuk olan eski İçişleri Bakan Danışmanı Haşmet

Aydın'daki Adnan Menderes Stadyumu’nda çalışmalar hummalı şekilde












