Aydın’dan dünyaya yayıldılar

29 Mayıs 2024, Çarşamba 18:19
Son güncelleme: 29 Mayıs 2024, Çarşamba 19:06

     


1916’dan günümüze kadar ürettikleri sabunlarla marka olan Bilal Sabuncu Anonim Şirketi Aydın’a değer katmaya devam ediyor. Kuşaktan kuşağa aktarılan bu meslek, Sabuncu ailesinde geçmişten günümüze engin tecrübelerle yenilenerek sürüyor..

 

 

Bilal Sabuncu AŞ’nin yönetim kurulu başkanı Mehmet Sabuncu 3. Kuşak olarak 1978 yılından beri Bilal Sabuncu AŞ’de görev aldığını belirterek, mesleklerinin aile geleneği olduğunu vurguladı.

 

Son gelişmeleri, yenilikleri takip ettiklerini ve çok çalışmanın önemini vurgulayan Sabuncu, “Sabunculuk mesleğimiz aile geleneği geçen yüzyılın başlarında dedemiz Mehmet sabuncu‘nun başlattığı mesleki hayatımız rahmetli babam Bilal sabuncu ile devam etti bugün de biz ben üçüncü kuşağım dördüncü kuşak çocuklarımız yeğenlerimize devrede bildiğimiz iş olduğu için bu işe devam ediyoruz.

 

 

Tecrübeleri aktararak geliniyor olması bence büyük etken sonra gelişmeleri takip etmek bu konudaki yenilikleri takip etmek piyasaya ayak uydurabilmek uyum aile içi uyum ve çok çalışmak özetleyebilirim” ifadelerini kullandı.

 

 

Üretimlerinin kendilerine ait olduğunu ifade eden Sabuncu, sabun harici başka ürünlerde ürettiklerini açıkladı:

“Bilal Sabuncu AŞ’ye gelen burada katı sabunla ilgili her türlü çeşidi bulabilir 20 gramdan 900 grama kadar çeşitli ebatta koku da ambalajda katı sabunlarımız mevcut bir de iki sene önce astim organize sanayide üretime aldığımız ev temizlik ürünleri ve kozmetik ürünlerimizi bulabilirler bunun için de kozmetik dediğimiz zaman duş jeli saç kremi krem ev temizlik ürünlerinde ise deterjan çamaşır deterjanları bulaşık deterjanı sıvı sabun şampuan çok çeşidimiz var. Her iki fabrikada da üretimlerimiz kendimize ait” dedi.

Yılların tecrübesiyle müşterilerinin Sabuncu ailesine güven duyduklarını da ifade eden Mehmet Sabuncu, yurt dışında da adından söz ettiriyor.

 

 

Sabuncu, “Biz görüyoruz fuarlarda kardeşim oğlum olsa hep anlatıyorlar bizim eski firma olmamız bir defa müşteriye güven veriyor bizden bunlarla tüccar tekrar geldiğinde bizi yerini bulabileceğini biliyor bizden bir şey istediği zaman onun onun yapılması için elden gelen her şeyin yapılacağını biliyorlar müşteri memnuniyetimizi ön sırada olduğu için o yüzden tercih ediliyoruz aynı zamanda bizim ürünlerimizin tamamı ihracat yaklaşık 75 80 ülkeye ihracatımız var iç piyasaya pek mal vermek istemedik bugüne kadar o performansımızı o gayretimizi yurtdışındaki pazarlar da harcadık bugün Kardeşim Ali sabuncu oğlum Bilal sabuncu ve yeğenim bunların çabalarıyla yurtdışında başarılı bir trendimiz var giderek artan hele son 3-4 senedir %100’e Yaklaşan kapasite artışımızda bu ligde yer alıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bilal Sabuncu AŞ’de başarılarının bir ekip işi olduğunu ve personellerinin yüzde 80’ni kadın çalışanlardan oluştuğunu vurgulayan Sabuncu, şu ifadelere yer verdi:

 

“Bizim toplam çalışanımız 200'e yakın ve çalışanlarımızın %80’i bayanlardan oluşmakta hem üretimde olsun ofiste olsun bayan elemanlarımız çoğunlukta %80 diyebiliriz neden diyeceksiniz bayanlar biz edindiğimiz tecrübeyle daha işine sadıklar daha mesuliyet sahibi kişiler onun için her şey önemli bir bayanlar memnun kalıyoruz bayanların çalışmasını her zaman memnun kalıyoruz inanın erkeklerden çok çok farklılar titizler işlerini düzgün yapıyorlar işe devamlılıkları farklı verilen görevi takipleri farklı bayanlar bizim için kıymetli”

İleriye yönelik hedeflerinden de bahseden Sabuncu, şirket içerisinde herkesin kendi vazifesini yapmasının başarıyı getirdiğini ifade etti. Sabuncu, “Bizim ileriye dönük hedeflerimiz piyasada oluşabilecek olan değişiklere çabuk ayak uydurabilmek Piyasadan geri kalmamak bir yandan kendi ailemizi çeşitli ürünler deniyoruz onlara da başarıya ulaşabilmek bu konuda her zaman söz sahibi olmak, herkesin kendi vazifesi var ettiği bölüm herkes görevini düzgün yaptıktan sonra bu iş oluyor yani bunun şeysi yok fazla özelliği yok herkes kendi üzerine düşen görevi düzgünce yaptığımı her şey oluyor.

 

 

Bizi tercih eden tüm müşterilerimize teşekkür ederiz gerçi iç piyasa da pek yokuz sadece trendyol da bix deterjanı olarak varız tamamı bizim ürünlerimizin tamamı yurtdışında pazarlanmakta onlara da teşekkür ederiz” dedi. 

 

 

 

 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler