SON DAKİKA

Yenipazar'ın gece pidecisi

30 Temmuz 2019, Salı 12:41

     


Yenipazar'da yeni hizmete açılan Kılınç Pide işletmecisi Güner ve Hüseyin Kılınç kardeşler, ilçeye gelen misafirlerin pide yemeden dönmemesi için gece de hizmet verdiklerini ifade etti.

Pidenin başkenti sakin şehir Yenipazar'ın 16. pidecisi olarak Mayıs ayında faaliyete başlayan Kılınç Pide, sabah 08.00'den gece 02.00'ye kadar müşterilerine hizmet veriyor. Kılınç kardeşler, "İlçeye gelen misafirlerimizin pidenin başkentine gelip, pide yemeden gitmemesi için gece pidecisi olarak hizmet veriyoruz." dedi.

İlçe'de bulunan diğer pide salonlarında 10 yıl usta olarak çalıştığını dile getiren Güner Kılınç, kendisi gibi mesleğinde usta olan kardeşi Hüseyin Kılınç ile birlikte kendilerine ait işyerini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yenipazar'a diğer il ve ilçelerden pide yemek için çok sayıda misafir geldiğini söyleyen Güner Kılınç, "İlçemiz pidesiyle artık ünlenmiş durumda. Yenipazar'a özgü lezzetin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için biz de kendi salonumuzu açtık. Kardeşim ve oğlum Hasan Kılınç ile birlikte en iyi hizmeti, hijyenik bir ortamda sunuyoruz." dedi.

"GECE 02.00'YE KADAR HİZMET VERİYORUZ"

Aydın'ın en küçük ilçesi olmasına rağmen, meşhur pidenin tadına bakmak için çok sayıda dışarıdan misafir geldiğini belirten Kılınç, "Yenipazar'ın toplam nüfusu 13 bin civarında. Bu kadar nüfusa oranla hizmet veren pide salonu sayısı çok fazla gibi gözüküyor. Ancak, her gün yüzlerce çevre il ve ilçelerden gelen müşterilerimize hizmet veriyoruz. Özellikle hafta sonları dışarıdan gelen misafir sayımız oldukça artıyor. Perşembe günleri pide salonları arasında 3'ü nöbete kalıyor, diğerleri tatil yapıyor. Biz Kılınç Pide olarak sürekli gece 02.00'ye kadar hizmet veriyoruz." diye konuştu.

"MEHMET AĞAR İLÇENİN TANITIMINI ARTIRDI"

Aydın ilinin tek sakin şehri Yenipazar'da cezaevinin kapatılmasının ardından ilçeye gelen ziyaretçi sayısında gözle görülür bir düşüş yaşandığını söyleyen Kılınç, "Eski içişleri Bakanlarımızdan Mehmet Ağar sayesinde ilçemiz en meşhur ilçelerden biri haline gelmişti. Susurluk davasında aldığı beş yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra ilçemizdeki K-1Tipi Kapalı Cezaevi’nde 368 kalan Ağar sayesinde, hem Yenipazar ilçesi hem de Yenipazar cezaevi adeta prestij kazanmıştı. Mehmet Ağar’a ziyaret için gelen pek çok ünlü, Yenipazar ilçesini de tanımış oldu. Sanat camiasından, spor camiasına, siyasetçisinden iş adamına kadar onlarca ünlü ismi ağırlayan ilçemizi ve pidemizi daha da meşhur etti. Birçok ünlü ziyaretini gizlice yaparken, Adnan Polat, Yüksel Çağlar, Haluk Ulusoy, Fatih Terim, Arda Turan, Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören, Abdürrahim Albayrak, Ali Dürüst, Mustafa Koç, Abidin Serdar Cümbüş, Modacı Serdar Candar, Yılmaz Vural, Ersun Yanal gibi pek çok ünlü isim Mehmet Ağar’ı ziyaret ederek Yenipazar ilçesinde pide yemeden dönmemişlerdi. Şimdi bu cezaevinin tamamen kapatılması, ilçemize gelen sayısını etkiledi." ifadelerini kullandı. (SERKAN SARAÇOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler