Yenipazar'ın gece pidecisi
30 Temmuz 2019, Salı 12:41| Tweet | ||
|
||
Yenipazar'da yeni hizmete açılan Kılınç Pide işletmecisi Güner ve Hüseyin Kılınç kardeşler, ilçeye gelen misafirlerin pide yemeden dönmemesi için gece de hizmet verdiklerini ifade etti.
Pidenin başkenti sakin şehir Yenipazar'ın 16. pidecisi olarak Mayıs ayında faaliyete başlayan Kılınç Pide, sabah 08.00'den gece 02.00'ye kadar müşterilerine hizmet veriyor. Kılınç kardeşler, "İlçeye gelen misafirlerimizin pidenin başkentine gelip, pide yemeden gitmemesi için gece pidecisi olarak hizmet veriyoruz." dedi.
İlçe'de bulunan diğer pide salonlarında 10 yıl usta olarak çalıştığını dile getiren Güner Kılınç, kendisi gibi mesleğinde usta olan kardeşi Hüseyin Kılınç ile birlikte kendilerine ait işyerini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yenipazar'a diğer il ve ilçelerden pide yemek için çok sayıda misafir geldiğini söyleyen Güner Kılınç, "İlçemiz pidesiyle artık ünlenmiş durumda. Yenipazar'a özgü lezzetin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için biz de kendi salonumuzu açtık. Kardeşim ve oğlum Hasan Kılınç ile birlikte en iyi hizmeti, hijyenik bir ortamda sunuyoruz." dedi.
"GECE 02.00'YE KADAR HİZMET VERİYORUZ"
Aydın'ın en küçük ilçesi olmasına rağmen, meşhur pidenin tadına bakmak için çok sayıda dışarıdan misafir geldiğini belirten Kılınç, "Yenipazar'ın toplam nüfusu 13 bin civarında. Bu kadar nüfusa oranla hizmet veren pide salonu sayısı çok fazla gibi gözüküyor. Ancak, her gün yüzlerce çevre il ve ilçelerden gelen müşterilerimize hizmet veriyoruz. Özellikle hafta sonları dışarıdan gelen misafir sayımız oldukça artıyor. Perşembe günleri pide salonları arasında 3'ü nöbete kalıyor, diğerleri tatil yapıyor. Biz Kılınç Pide olarak sürekli gece 02.00'ye kadar hizmet veriyoruz." diye konuştu.
"MEHMET AĞAR İLÇENİN TANITIMINI ARTIRDI"
Aydın ilinin tek sakin şehri Yenipazar'da cezaevinin kapatılmasının ardından ilçeye gelen ziyaretçi sayısında gözle görülür bir düşüş yaşandığını söyleyen Kılınç, "Eski içişleri Bakanlarımızdan Mehmet Ağar sayesinde ilçemiz en meşhur ilçelerden biri haline gelmişti. Susurluk davasında aldığı beş yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra ilçemizdeki K-1Tipi Kapalı Cezaevi’nde 368 kalan Ağar sayesinde, hem Yenipazar ilçesi hem de Yenipazar cezaevi adeta prestij kazanmıştı. Mehmet Ağar’a ziyaret için gelen pek çok ünlü, Yenipazar ilçesini de tanımış oldu. Sanat camiasından, spor camiasına, siyasetçisinden iş adamına kadar onlarca ünlü ismi ağırlayan ilçemizi ve pidemizi daha da meşhur etti. Birçok ünlü ziyaretini gizlice yaparken, Adnan Polat, Yüksel Çağlar, Haluk Ulusoy, Fatih Terim, Arda Turan, Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören, Abdürrahim Albayrak, Ali Dürüst, Mustafa Koç, Abidin Serdar Cümbüş, Modacı Serdar Candar, Yılmaz Vural, Ersun Yanal gibi pek çok ünlü isim Mehmet Ağar’ı ziyaret ederek Yenipazar ilçesinde pide yemeden dönmemişlerdi. Şimdi bu cezaevinin tamamen kapatılması, ilçemize gelen sayısını etkiledi." ifadelerini kullandı. (SERKAN SARAÇOĞLU)

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, mutfak masraflarını her geçen

1 Ocak 2026’dan itibaren basit usulden gerçek usule geçecek esnafın

2026 yılına sayılı günler kala Aydın’da mikrofon uzatılan vatandaşlar,

Aydınlı muhasebeciler ve mali müşavirler bir araya gelerek, Türkiye genelinde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

Söke’de partililerle buluşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,

Aydın Salı Pazarı’nda bu hafta mikrofon uzattığımız vatandaşların yorumları

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Yeşilçam Sevgi Sokağı çalışanları,

Aydın’da 18 yıllık kuyumculuk tecrübesine sahip Uğuray Yılmaz, altın piyasasındaki

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Kuyucular İlkokulu öğrencileri,

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Boydere Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesi Alatepe Mahallesi’nde yaşayan Meryem Kırlı,

Başarılı geçen bu sezonun sonunda şampiyonluk hedeflediklerini belirten ve

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, ilçedeki totemlerle

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 27 Kasım’daki Aydın Büyükşehir

Türkiye’nin farklı şehirlerinde peş peşe yaşanan depremler, uzmanların

Hamilelik denince akla ilk gelen durumlardan biri olan aşerme, Aydın’da bir

Aralık ayının gelmesiyle birlikte Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı

Aralık ayında açıklanan %35,91’lik kira tavan zammı, zaten geçim

Aydın'ın Efeler ilçesinde hizmet veren Sevgi Sokağı Yeşilçam Cafe’nin

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi M. Umut Tuncer’in

Aydın Süper Amatör Lig 7.Hafta karşılaşmasında Çine Madranspor, Serçeköy

Aydın’da sonbahar yağışlarının ardından doğada kendiliğinden yetişen çıntar,

Aydın’da kışın gelmesiyle birlikte kuru yemiş ve kurutulmuş meyve satışlarında

Denge Gazetesi Spor Muhabiri Kamil Kazankaya, yarın Aydın Süper Amatör Lig’de

Aydın’da kadınların ve erkeklerin yüz ifadesini yeniden yorumlayan Dilge

Gündem Özel’e konuk olan eski İçişleri Bakan Danışmanı Haşmet

Aydın'daki Adnan Menderes Stadyumu’nda çalışmalar hummalı şekilde

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde

Aydınspor’un geçtiğimiz hafta Kuşadası 1923 karşısında aldığı kritik

Kasım ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi ile SSK–Bağkur

Aydın sokaklarında mikrofon uzattığımız vatandaşlar, Türkiye’de gençlerin

Aydın’da bu hafta kurulan Salı Pazarı, yine fiyat tartışmalarının odağı oldu.











