Öykü Arin'e bağışladığı ilik, başka çocuğa umut oldu
6 Ağustos 2019, Salı 14:51Tweet | ||
![]() |
İzmirli Öykü Arin'e (4) Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulduktan sonra Türkiye'nin dört bir yanında başlatılan 'Öykü Arin'e umut ol' kampanyalarına katılıp, kan ve kök hücre bağışında bulunanlar, farklı hastaların hayatlarını kurtarıyor. Geçen aylarda, İzmir'de yaşayan muhasebeci Ayhan Koçak'ın iliğinin lösemili çocukla yüzde 100 uyumlu çıkmasının ardından bu kez İZBETON A.Ş. işçisi Göksel Akkaşlı (40), lösemi hastası başka çocuğun hayatını kurtardı. Akkaşlı'nın iliği, çocukla yüzde 100 eşleşince nakil yapıldı.
İzmir'de, geçen yılın Kasım ayında, lösemi hastalığının türü olan ve milyonda 1 kişide görülen JMML teşhisiyle tedavisine başlanan Öykü Arin için uygun donör bulunamayınca babası Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu kök hücre nakli yapıldı. Nakil yüzde 98,5 oranında tuttu. Antalya'da tedavi gördüğü hastanede hastalığı yenmek için mücadele veren Öykü Arin, Türkiye'de ilik nakli olmayı bekleyen binlerce hastaya da umut oldu. İzmir'de başlatılan kampanyalara katılan ve iliği lösemili çocukla yüzde 100 eşleşen muhasebeci Ayhan Koçak'ın ardından Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İZBETON A.Ş.'de işçi olarak çalışan Göksel Akkaşlı da aynı kampanyaya katılınca başka çocuk için umut oldu. İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın şoförlüğünü yapan Göksel Akkaşlı, 2018 yılının Aralık ayında 'Öykü Arin'e umut ol' adıyla düzenlenen kampanya kapsamında kan ve kök hücre bağışında bulunduğunu, kısa sürede kendisine dönüş yapıldığını ve iliğinin bir çocuk ile yüzde 100 eşleştiğinin bilgisinin kendisine verildiğini söyledi.
'KIZIM GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELDİ'
Eşi Emek Akkaşlı'nın da kendisi gibi İZBETON'da çalıştığını ve Ezgi Emek (11) adında kızı olduğunu söyleyen Göksel Akkaşlı, "Bağış yapmayı çok istedim. Özellikle ilik vererek bir insanın hayatını kurtarmayı hep istedim. Kan verdim, donör oldum. 3 ay sonra benim bir başka hasta ile iliğimin uyduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığı'ndan bir ekip iş yerime geldi. Bir kez daha kan verdim. İkinci kez teste girdim. İlik yüzde 100 uyumlu çıktı sonra özel bir hastanede geçen gün nakil yapıldı. Çok mutluyum" diye konuştu.
Yaşadığı duygunun tarifinin imkansız olduğunu dile getiren Akkaşlı, "Her şeyden önce kendi kızım gözümün önüne geldi. O nedenle donör olurken hiç tereddüt etmedim. Çok büyük bir mutluluk yaşadım. Bana destek olan İZBETON Genel Müdürü Sayın Heval Savaş Kaya'ya teşekkür ediyorum" dedi.
Göksel Akkaşlı, ilik nakli bekleyen çok sayıda hasta olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Hiç gözünüzü kırpmadan gidip, donör olun. Gerçekten tarifi imkansız bir mutluluk. Tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Hiç bir sorun yaşamıyorsunuz. Ayrıca ilik nakli sırasında bir insanın hayata tutunacağını düşünerek motive olabilirsiniz. Çok güzel bir duygu. İnşallah donör sayısı daha da çoğalır. Ben gururlu ve mutluyum."
Hastanın tamamen iyileşmesi ve bakanlığın izin vermesi halinde, ilik bağışında bulunduğu kişiyle tanışmak istediğinin de belirten Göksel Akkaşlı, "Ama öncelikle hastanın iyi olması gerekiyor. Hastanın iyi olduğunu görmek, beni daha da mutlu eder" dedi. (AA)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, bir dizi ziyaret kapsamında geldiği

Aydın’da internet üzerinden vatandaşları dolandırdığı öne sürülen

Aydın’da bir kahvehaneyi silahla kurşunlama olayının firarisi olduğu belirlenen

Aydın’ın İncirliova ilçesinde iki aile arasında çıkan nişan kavgası

Aydın amatör spor camiasının sevilen ismi, Aydın Amatör Spor Kulüpleri

Aydın iş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşlarından AY-SİAD, kuruluşunun

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası, üyelerine yönelik düzenlediği

CHP Efeler İlçe Başkanlığı’na seçilen Kaan Erçetin, mazbatasını

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, son günlerde gündemde

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Vardar İş Hanı’nda 61 yıldır berberlik

tvDEN ekibi olarak mikrofon uzattığımız vatandaşlara "Aydın'da yaşamak size

Aydın’ın Efeler ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte soba satışlarında

Bazı vatandaşlar fiyatları normal bulurken, bazıları “tane ile almaya başladık”

Aydın’ın Efeler ilçesinde 27 yıldır aynı sokakta ayakkabı tamiri yapan

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Beş Yıldız Eğitim Kurumları,

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) üzerinde çalıştığı

Aydın’ın Efeler ilçesinde, 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağının

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanlığı’nın 39. Olağan Kongresi

Aydın’ın yerel televizyon kanalı tvDEN, yeni yayın döneminde mahallelerin

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaklaşık yarım asırdır koltuk döşeme ve

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda kış sebzeleri

Aydın’da bir çay bahçesi, sadece çay ve kahve servisiyle

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmete giren Bakraç Restoran, görkemli

Aydın’da son dönemde altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş, vatandaşların

Aydınlı vatandaşlar, belediyenin mahallelerde yürüttüğü hizmetler

Döviz kurlarında yaşanan artış, pazar ve market fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

Aylarca süren heyecanlı bekleyiş sona erdi. Zoroğlu Alışveriş Merkezi’nin

Türkiye’nin yerli tohum üretiminde öncü firmalarından Progen,

Türkiye’nin yerli tohum üretiminde öncü firmalarından Progen,

Aydın’da görev yapan Fizyoterapist Fatma Nur Uçak, özellikle

TVDEN ekranlarında Hazal Bayık’ın sunduğu Gündem Özel programına konuk

Aydın 1. Sanayi Sitesi’nde çocukluğundan beri hurdacılık yapan Bülent

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş ile İl Başkanı Ahmet Ertürk, İncirliova’da

Aydın’da Söke-Kuşadası yolunda çöken bölümde çalışmalar

III. Uluslararası Mitoloji Film Festivali’nin İzmir’de başlayan serüveni,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanlığı önünde coşkulu

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda tezgâh

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, İncirliova Yazidere Mahallesi’nde

Aydın’ın sokaklarında mikrofon uzattığımız vatandaşlara “Hangi ilçede

Aydın’da hizmet veren Garaj 09 Oto Kuaför’ün sahibi Süleyman