SON DAKİKA

Çerçioğlu hakim karşısına çıkacak

1 Şubat 2021, Pazartesi 17:35

     


CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da aralarında bulunduğu 17 kişinin yargılanacağı mahkeme öncesi, “Edimin infası ve ihaleye fesat konusu ile yargılandıkları bu davayı pandemi nedeniyle Aydın halkı katılamayabilir ama Aydın siyasetçilerinin bu davayı takip edip kamuoyunu bilgilendirmesi gerekir” dedi.

CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı ve Gazeteci Serhan Seyhan, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Seyhan, yarın Aydın Adliyesi’nde görülecek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da yargılanacağı dava öncesi, çok çarpıcı iddialar ortaya attı.

“KAMUOYUNU BÖYLE ALGI İLE YANILTMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Son dönemlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında yaptığı açıklamaların ardından Başkan Çerçioğlu ve ekibinin tutumları ile ilgili açıklama yapan Serhan Sayhan, “Olaylara bakış açısı çok önemli. 1 milyon 100 bin nüfuslu şehrin başkanı olan Çerçioğlu’nun olaylara şahsileştirerek eleştirenlere karşı savaş açması doğru bir çerçeve değil. Bizler gazetecilik mesleğini ve kamu yararına hasbelkader yorumlarda bulunan kişileriz. Bizim kendisi hakkında yaptığımız açıklamaların ardından, ‘Siz kimden para aldınız’ kimi ithamlarda bulunmak sizin suçlarını örtmez. Denge Medya’nın veya Serhan Seyhan’ın açığını arayacağınıza, hakkınızda söylediklerimizde varsa adliyenin yolunu biliyorsunuz ve o kurumu da çok iyi kullanıyorsun. Hakkımda açtığınız kaç tane dava oldu. Jeotermal firmaları üzerinden bizi suçlamak yerine, kendisi ve ilçe belediye başkanlarına bakacak. 29 Eylül 2019 tarihinde imzalamış oldukları jeotermal ruhsatlarını çıkartır ortaya kayarım. Bir de jeotermale karşıyız diye algı oluşturuyorlar. Kamuoyunu böyle algı ile yanıltmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“ALDIĞIM 700 BİN LİRA DAHİL 1 MİLYON LİRAYI ÖDESİN OLAYI KAPATALIM”

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanının Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin reklamını yayımlayan gazetelere mesaj atıp, ‘Bu reklam bizim sayemizde geldi, bize de yüzde 15 haraç vereceksiniz’ diye mesaj attığının hatırlatılıp benzeri olayların ihalelerde de yapılmış olup olmayacağı sorusuna Seyhan, “Bu konuyu belge ile konuşmak isterim. Yoksa ‘belgesiz konuşuyorsun’ diye eleştiriyorlar. Hatırlanacağı üzerine Kuşadası’nda denize uçak batırma hadisesi olmuştu ve bunun ulusal basında da yer alması sağlanmıştı. Hürriyet Gazetesi yazarlarından Ayşe Arman da bunu konu etmişti. Bu işlerin organizasyonunu yapan Mustafa Ezici isimli arkadaş bir mesaj atmış. Burada kişi 300 bin liralık gazete satın alıyor ve Büyükşehir Belediyesi’nden asfalt ihalesi alan bir firmadan da 700 bin lira bu işler için para aldığını söylüyor. Ve Özlem Çerçioğlu’na attığı mesajda ekranda da görüldüğü gibi, ‘Özlem başkan, iyi niyetimi kullandınız ve beni mağdur ettiniz. Ayşe Arman ile röportaj yaptırdım çıkan haberinizi Aydın halkı okusun diye bana gazete aldırtıp halka dağıttınız. Benim vasıtamla Hürriyet ve Posta gazetelerinde çıkan haberin Aydın halkının okuması için sürekli benim şirketim Avega A.Ş. ‘ye gazete aldırtıp 300 bin lira Hürriyet Gazetesi’ne borçlandırdınız, hacizlik oldum. Yol ihalesi için müteahhitten aldığım 700 bin lira dahil 1 milyon lirayı ödesin olayı kapatalım. Osmanlı torunu twitter sayfasını başınızı ağrıtacak. Sizden haber bekliyorum. Emniyetten beni aradılar tekrar ifadeye çağırıyorlar. Hackerların Aydın’a geldiğinin telefon kayıtları var’ Şimdi ortada böyle bir mesaj var. Böyle bir garabetin içerisine nasıl girebilirler. İşte belgeli bir eleştiri ve buna benzer binlerce örnek var. Sayın Cumhurbaşkanı da Recep Tayyip Erdoğan’da çok önemli sorunlar tespit etmiş olacak ki, sürekli ‘Yaptığınız hırsızlığın, usulsüzlüğün hesabını vereceksiniz’ diyor ” açıklamasında bulundu.

“AYDIN HALKINA AİT OLAN BÜTÇENİN NEREYE HARCANDIĞINI DİĞER TÜRLÜ ÖĞRENME ŞANSI YOK”

“Aydın halkının parası ile sadece Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı haberlerden haberdardı” diyen Seyhan, “Biz bu ekranlara çıkıp bu konuları gündeme getirmeseydik, Aydın halkının bunlardan haberdar olamayacaktı. Aydınlılar, Büyükşehir Belediyesi’nin büyük paralar harcayarak yaptırdığı haberlerden öteye bilgi sahibi olamayacaktı. Bu Fühler zihniyetinin basın üzerinde vücut bulmuş hali. Aydın halkı Başkan Çerçioğlu hakkında açılan davaları, soruşturmaları ve usulsüzlükleri araştırmak ve konuşmak zorunda. Aydın halkına ait olan bütçenin nereye harcandığını diğer türlü öğrenme şansı yok. Ben Türkiye dosya kapatma olayının kapatma olayının çok kolay olduğunu düşünmüyorum. Siz kapatsanız bile biri gelir o dosyayı yeniden açar. Ama bu dosyaların ertelenmesi konusunda Başkan Çerçioğlu artık uzman oldu. Artık tek amacı topu taca atarak zaman kazanma” dedi.

“VATANDAŞA TEFE, TÜFE, ÖZEL ŞİRKETE GELİNCE YÜZDE 800 İNDİRİM”

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde de usulsüzlüklerin olduğunu dikkat çeken Serhan Seyhan, “Bozdoğan Belediyesi’ne ait bir şirkete ihalesiz olarak verilen hizmeti, o şirket ihaleye çıkartıyor. Bu ihalede yüzde 800’e yakın indirim yapıyorlar ve bununla ilgili Bozdoğan’da yargılama başlıyor. Aydın halkına verilen şebeke suyunda TEFE ve TÜFE artışına göre zam yaparken, burada tam tersi devasa bir indirim yapıyorlar. Vatandaşa TEFE, TÜFE, özel şirkete gelince yüzde 800 indirim. Ama burada neyin karşılığında indirim yapıldı ve en önemlisi bu işe imza atan ASKİ Genel Müdürü emekliye ayrılıyor. 6 yılda 5 ASKİ Genel Müdürü değişti. Aydın halkına sorsak bunu biliyor mu? Bilmiyor. Paraların nereye harcandığını biliyor mu? Onu da bilmiyor. ASKİ’nin yaptığı yazılım ihalesine mükerrer ödemelere rağmen, önce ödemesi yapılıp daha sonra ihaleye çıkılmasını imzalayanın ve bunu imzalayanın Özlem Çerçioğlu olduğunu biliyor mu Aydın halkı. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı bu Litera davası olarak geçen bu konular hakkında ifade almaya başlamış. Burada da bazı arkadaşların kuruma gitmemek için rapor aldıklarını duyuyoruz. Tabi ki sıkıntılı bir süreç ve kimse yargı ile karşı karşıya gelmek istemez. Fakat kim ne ettiyse karşılığını buluyor. Bu dosya 5 yıldır rafta bekliyordu. İşin yapılma tarihi 2014’ün 10’uncu ayı, bu işin çözüme kavuşması için 7 yıl geçmesine gerek yok ki. Buradaki söz konusu para Aydın halkının parası ise beni kimse susturamaz. Bu dava ivedi olarak sonuçlandırılması lazım, çünkü içinde evrakta sahtecilik mevcut. 4883 sayılı yasa gereği izin gerektirmeyen bir suç var. Burada 30 kişinin savunmasını alan Cumhuriyet Savcısı’nın bunu organize suç olarak görerek hareket etmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Aynı zamanda bu kişiler şehrin yüz milyon liralarını yönetmeye devam ediyor” dedi.

“AYDIN SİYASETÇİLERİNİN BU DAVAYI TAKİP EDİP KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMESİ GEREKİR”

Aydın Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da yer aldığı 17 kişinin yargılandığı davanın 2 Şubat Salı günü devam edileceğini hatırlatan Serhan Seyhan, “Bu davada ASKİ yetkilileri, şirket yöneticileri, Başkan Çerçioğlu, Erkan Karaarslan sanık olarak yargılanacak. Edimin infası ve ihaleye fesat konusu ile yargılandıkları bu davayı pandemi nedeniyle Aydın halkı katılamayabilir ama Aydın siyasetçilerinin bu davayı takip edip kamuoyunu bilgilendirmesi gerekir” açıklamalarında bulundu. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler