SON DAKİKA

"Oynayamayan belediye başkanı 'Yerim dar' diyor"

11 Ocak 2020, Cumartesi 15:16

     


AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, iş üretmek yerine bahane üreten belediye başkanlarına, “Aydın’da ‘Oynayamayan gelin yerim dar dermiş’ misali Büyükşehir Yasası’na bahane ediyorlar” dedi.

tvDEN ekranlarında yayınlanan PolitikAcılar programına konuk olan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Büyükşehir Yasası'nın olumlu yönleri yerine olumsuzluklarının konuşulduğunu ifade etti.

“BELEDİYELER İYİ YÖNETİLİRSE YAPILAMAYACAK HİÇBİR İŞ YOK”

Gazeteci Mehmet Aydın’ın sorularını yanıtlayan Milletvekili Erim, Büyükşehir Yasası’nda şuan değişiklikler yapıldığını belirtti. Erim, “Belediyeler, bankalardan sonra en çok sıcak paranın bulunduğu yerler. Parayı iyi yönetirseniz, insan kaynağını iyi yönetirseniz, bütçeyi de verimli yönetirseniz belediyelerde yapılamayacak iş yok. Ben buna küçücük belde belediye başkanlığımdan şahidim. Aydın’daki belediyeleri takip ediyorum ve Buharkent Belediyesine de kişi başına aynı para geliyor. Kuyucak Belediyemiz de dört dörtlük işler yapıyor. Şuan da Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan çok iyi gidiyor. Aslında her belediye iyi gider ama bu biraz yöneticilikle alakalı. Bazı belediyelere bakıyorum, çalışan sayısı gereğinden çok fazla. Tamam herkes çalışsın ama sadece işe çalışsın. Büyükşehir Yasasıyla tüm belediyeler her işi yapabilir. Bir girişimci gibi çalışabilirler veya girişimcilerin önünü de açsınlar. Şehrin tarihi ve turistik yerlerini ön plana çıkartsınlar, turizmi getirsinler. Tarım ve çiftçiler hakkında çalışmalar yapsınlar. Vatandaşa ön ayak olsunlar, önünü açsınlar. Bana göre yasayı bahane edenler, ‘Yerim dar’ diyor. Benim belediye başkanlığım dönemimde kasada beş kuruşumuz olmasa da, hak, hukuku gözeterek kaynakları değerlendirir, belediyenin kaynaklarını takip ederdik. Tahsilatın ve tahakkukun belediye başkalarının da takibinde olmak zorunda. O nedenle belediyeler iyi yönetilirse yapılamayacak hiçbir iş yok” ifadelerini kullandı.

“BUNU AYDIN’A KAZANDIRACAĞIZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Aydın ve Türkiye için çeşitli çalışmalarda yer aldığını belirten Milletvekili Erim, “Büyükşehir Yasası’nda revizyon gerektiren konular var. Mesela, mesafelerden kaynaklı ve alt yapıyla ilgili çift başlılıklar var. İçme suyunda, jeotermal ile ilgili de bazı boşluklar var. Bunlarla ilgili çalışma yapılıyor. Ben, Türkiye’nin çeşitli illerindeki tarihi çalışmalara da katılıyorum. Aydın’da deniz, kum ve güneş var. Ama tarihimizi hem gelecek nesillere aktarmamız hem de turizme kazandırmamız gerekiyor. Benim hobim olan motor sporlarını Aydın’a getirmek adına da çalışmalarım devam ediyor. İnşallah bunu Aydın’a kazandıracağız” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler