Kaya: 5 ayda 6 milyon lira borç ödedik
12 Eylül 2019, Perşembe 12:18| Tweet | ||
|
||
İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, mali durum ve ödemeler hakkında basın toplantısı düzenledi.
İncirliova Belediyesinde düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Kaya, "Şeffaf ve hesap verebilen bir yönetim anlayışımız olacak, vatandaş nereye ne harcama yaptık bilecek demiştik. Harcadığımız her kuruşun hesabını vereceğiz diye söz verdim. Göreve seçildiğimiz 5 aylık dönemde yaptığımız hizmetlerin yanında büyük meblağda borç ödedik. İncirliova halkına hizmet ve ödediğimiz borçları duyuracağız demiştik. Göreve seçildiğimiz 5 aylık sürede toplamda 5 milyon 946 bin 975 liralık borç ödedik” dedi.
"HARCADIĞIMIZ HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİZ"
Kaya, "Temmuz ayında yaptığımız toplantıda belirli aralıklarla belediyenin mali durumu ve yaptığımız çalışmalar hakkında halkımızı bilgilendireceğimizi söylemiştim. Seçim döneminden bu yana halkımıza iki temel söz verdim. İlk kimseyi ayırmadan herkese eşit hizmet edeceğim herkesin belediye başkanı olacağım, belediyenin kapısı herkese açık olacak demiştim. İkinci sözüm ise Şeffaf ve hesap verebilen bir yönetim anlayışımız olacak, vatandaş nereye ne harcama yaptık bilecek halkımıza harcadığımız her kuruşun hesabını vereceğiz olmuştu. Sözlerimizi yerine getiriyoruz ve sizler aracılığı ile halkımızı belediyenin mali durumu ve ödemeleri hakkında bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bilgilendirmeler yapmaya devam edeceğiz" dedi.
"5 AYDA 5 MİLYON 946 BİN 975 LİRALIK BORÇ ÖDEDİK"
Mali durum ve ödemeler hakkında açıklama yapan Kaya, "2014-2019 yılları arasında İncirliova ilçesi ve mahallelerinde belediye tarafından toplamda 19 milyon 910 bin liralık taşınmaz satışı yapıldığını söyleyen Kaya, “Personele olan borcumuz 31 milyon 759 bin lira 547 liradır. 10 Nisan 2019 tarihi öncesine baktığımızda belediyemizin personele olan borcu 1 milyon 64 bin lira, banka kredi borcu 5 milyon 305 bin lira, elektrik borcu 167 bin lira, resmi kurum borçları 15 milyon 531 bin lira, akaryakıt borçları 298 bin lira, esnafa olan borçlar 1 milyon 754 bin lira, şirketlere olan borçlarsa 7 milyon 636 bin lira olmak üzere toplamda 31 milyon 759 bin liralık borcumuz söz konusuydu. 5 ayda toplamda 5 milyon 946 bin 975 liralık borç ödedik. Araç kiralama ve akaryakıtta ise 625 bin lira tasarrufta bulunduk. Kiralanan araçları yıllık 274 bin lira para ödüyormuşuz. Araç kiralamaya verilen paralarla belediyeye iş makinaları alırdık. Şimdi bu durumu oradan kaldırdık. Geçen yılın aynı dönemine göre 5 ayda 143 bin lira yakıt tasarrufu yaptık. Buna göre yılda yaklaşık 350 bin lira yakıt tasarrufunda bulunacağız.”şeklinde konuştu.
"JEOTERMAL İÇİN 7 MİLYON LİRA ÖDEMİŞİZ"
Belediyenin önceki dönemde alacağı olan 60 mükellefin borcunun sıfırlandığını söyleyen Kaya, “5 mükellef ile anlaşarak icra işlemi engellenerek taksitlendirme yapılmıştır.Esnaf ve şirkete olan borç tutarı 9 milyon 391 bin liradır. Bugüne kadar 3 milyon 700 bin lira ödedik. Yine önceki dönemde işten çıkarılan personellere de 455 bin lira kıdem tazminatı ödedik. Bunun yanında şuna dikkat çekmek istiyoruz. Jeotermal enerji tespit ve arama sondaj kuyusundan yerinin belirlenmesi için 13 milyon 690 bin lira bedelli sözleşeme yapılmış. Bunun 7 milyon lirasını ödemişiz" dedi. (CEREN AKBAŞ)

Aydın'ın Efeler ilçesinde her hafta binlerce vatandaşın uğrak noktası olan

Türkiye’de genç işsizliği giderek büyüyen bir sorun haline

Aydın’da emekli polis Mustafa Demirel, küçük dükkânında

Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler ve küresel piyasalardaki dalgalanmalar

Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin ardından akaryakıta gelen yeni zamlar sürücülerin

Bayramın ikinci gününde akaryakıt almak için istasyonlara yönelen

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Hasan Haşimoğlu, bayram günü

Aydın’da uzun yıllardır görev yapan Üroloji Uzmanı Operatör Doktor

Aydın’ın Böcek Mahallesi’nde Ramazan Bayramı’nın ilk günü

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Aydın’ın Efeler ilçesinde

Aydın’da diyetisyen Büşra Uçar, bayram öncesinde vatandaşların

Aydın’da görev yapan Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı

Aydın’ın iş dünyası, AY-SİAD’ın geleneksel iftarında bir araya gelerek

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Aydın’da şehirlerarası otobüs

Aydın’da uzun yıllardır baklava ve tatlı sektöründe faaliyet gösteren

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül,

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Efeler’de Cumartesi Pazarı’nı

Aydın’da ticari araçlar otomobile dönüşüyor: Mazaka Otomobil

Yaklaşık 2 yıl önce yürürlüğe giren Katliam Yasası’nın ardından

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan cuma pazarında vatandaşlara Ramazan

Türkiye’de ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmaması konusu yeniden gündeme

Aydın’ın Efeler ilçesinde berberlik yapan Nazmi Aksoy, çocuk yaşta

Aydın’da Yeni Dörtyol projesi kapsamında başlatılan yol yapım çalışmaları,

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan Ömer İşgüzar, hem kendi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun,

Trafikte sahte plaka kullanımı, vatandaşları hem maddi hem hukuki olarak tehdit ediyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde vatandaşlara “Nazilli’nin en büyük

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde vatandaşlar, kadınların

Son yıllarda doğal ürünlere olan ilgi artarken, halk arasında harnup olarak

Aydın’ın Efeler ilçesinde artan araç sayısı ve şehir merkezindeki

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in “Emekli ikramiyesi teklifimizde

Dünya, ABD ve İsrail ile İran arasındaki çatışmalarla sarsılıyor. Karşılıklı

Türkiye’de emeklilerin ekonomik koşulları giderek zorlaşırken, Aydın’da

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Silivri Cezaevi’nde bulunan İstanbul

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

tvDEN ekranlarında yayınlanan ve Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sosyal medyanın

Küresel jeopolitik gerilim ve dövizdeki baskı, Türkiye’de akaryakıt

Ege Bölgesi’nin sesi, Aydın’ın kalbi tvDEN ekranlarında yayın hayatına

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir lisede yaşanan kavga okulda gerginliğe





