SON DAKİKA

Kaya: 5 ayda 6 milyon lira borç ödedik

12 Eylül 2019, Perşembe 12:18

     


İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, mali durum ve ödemeler hakkında basın toplantısı düzenledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova Belediyesinde düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Kaya, "Şeffaf ve hesap verebilen bir yönetim anlayışımız olacak, vatandaş nereye ne harcama yaptık bilecek demiştik. Harcadığımız her kuruşun hesabını vereceğiz diye söz verdim. Göreve seçildiğimiz 5 aylık dönemde yaptığımız hizmetlerin yanında büyük meblağda borç ödedik. İncirliova halkına hizmet ve ödediğimiz borçları duyuracağız demiştik. Göreve seçildiğimiz 5 aylık sürede toplamda 5 milyon 946 bin 975 liralık borç ödedik” dedi.

"HARCADIĞIMIZ HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİZ"

Kaya, "Temmuz ayında yaptığımız toplantıda belirli aralıklarla belediyenin mali durumu ve yaptığımız çalışmalar hakkında halkımızı bilgilendireceğimizi söylemiştim. Seçim döneminden bu yana halkımıza iki temel söz verdim. İlk kimseyi ayırmadan herkese eşit hizmet edeceğim herkesin belediye başkanı olacağım, belediyenin kapısı herkese açık olacak demiştim. İkinci sözüm ise Şeffaf ve hesap verebilen bir yönetim anlayışımız olacak, vatandaş nereye ne harcama yaptık bilecek halkımıza harcadığımız her kuruşun hesabını vereceğiz olmuştu. Sözlerimizi yerine getiriyoruz ve sizler aracılığı ile halkımızı belediyenin mali durumu ve ödemeleri hakkında bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bilgilendirmeler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"5 AYDA 5 MİLYON 946 BİN 975 LİRALIK BORÇ ÖDEDİK"

Mali durum ve ödemeler hakkında açıklama yapan Kaya, "2014-2019 yılları arasında İncirliova ilçesi ve mahallelerinde belediye tarafından toplamda 19 milyon 910 bin liralık taşınmaz satışı yapıldığını söyleyen Kaya, “Personele olan borcumuz 31 milyon 759 bin lira 547 liradır. 10 Nisan 2019 tarihi öncesine baktığımızda belediyemizin personele olan borcu 1 milyon 64 bin lira, banka kredi borcu 5 milyon 305 bin lira, elektrik borcu 167 bin lira, resmi kurum borçları 15 milyon 531 bin lira, akaryakıt borçları 298 bin lira, esnafa olan borçlar 1 milyon 754 bin lira, şirketlere olan borçlarsa 7 milyon 636 bin lira olmak üzere toplamda 31 milyon 759 bin liralık borcumuz söz konusuydu. 5 ayda toplamda 5 milyon 946 bin 975 liralık borç ödedik. Araç kiralama ve akaryakıtta ise 625 bin lira tasarrufta bulunduk. Kiralanan araçları yıllık 274 bin lira para ödüyormuşuz. Araç kiralamaya verilen paralarla belediyeye iş makinaları alırdık. Şimdi bu durumu oradan kaldırdık. Geçen yılın aynı dönemine göre 5 ayda 143 bin lira yakıt tasarrufu yaptık. Buna göre yılda yaklaşık 350 bin lira yakıt tasarrufunda bulunacağız.”şeklinde konuştu.

"JEOTERMAL İÇİN 7 MİLYON LİRA ÖDEMİŞİZ"

Belediyenin önceki dönemde alacağı olan 60 mükellefin borcunun sıfırlandığını söyleyen Kaya, “5 mükellef ile anlaşarak icra işlemi engellenerek taksitlendirme yapılmıştır.Esnaf ve şirkete olan borç tutarı 9 milyon 391 bin liradır. Bugüne kadar 3 milyon 700 bin lira ödedik. Yine önceki dönemde işten çıkarılan personellere de 455 bin lira kıdem tazminatı ödedik. Bunun yanında şuna dikkat çekmek istiyoruz. Jeotermal enerji tespit ve arama  sondaj kuyusundan yerinin belirlenmesi için 13 milyon 690 bin lira bedelli sözleşeme yapılmış. Bunun 7 milyon lirasını ödemişiz" dedi. (CEREN AKBAŞ)







 
Son Eklenen Haberler