SON DAKİKA

"83 milyonu sevindirecek tek müjde Cumhubaşkanı’nın istifası olur"

20 Ağustos 2020, Perşembe 12:53

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 83 milyonu sevindirecek tek müjdesi istifa ettiğini açıklaması olur” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Yıldız, tvDEN’de yayınlanan Emin Aydın’la Baş Başa programının canlı yayın konuğu oldu. Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü açıklayacağını duyurduğu müjdeyle ilgili olarak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 83 milyonu sevindirecek tek müjdesi istifa ettiğini açıklaması olur. Çıkıp ’18 yıldır ben bu ülkeyi yönetiyorum, Türkiye’yi bu duruma getirdim. Başaramadım’ deyip istifa ettiğini açıklaması lazım. O zaman 83 milyon rahatlar, Türkiye’nin önü açılır” dedi.

"TARIM ÜRÜNÜ İTHAL EDER OLDUK"

Yıldız, "Milletvekilleri olarak 81 ile dağıldık. Her gittiğimiz yerde karşılaştığımız sorun ekonomi sorunu. Çiftçiler zor durumda, esnaf zor durumda. Hükümet buna bir çare bulması lazım. Çiftçiye milli gelirden 147 Milyar TL verilmesi lazım. Geçen ay karşılığı olmayan bir şekilde 75 Milyar TL para basıldı. Bunun 50 Milyar TL'si yandaş müteahhitlere gitti. CHP olarak çiftçilere destek vermemiz lazım. Biz kendi kendimize yetebileceğimiz ülkeydik. Buğdayı, şekeri, mercimeği yurt dışından alıyoruz. Biz tarım ürünlerini ithal ediyorsak düşünmemiz lazım. Çiftçi ektiğinin karşılığını alamıyor" dedi.

"BU ÜLKEDE HAKSIZLIK VAR"

"CHP kurultayı çok güzel geçti" diyen Yıldız, "Şimdi hedefimiz iktidar olmak. Eskiden milletvekillerinden bakan seçiliyordu. O dönemde bakanlar milletvekillerine ve halka hesap vermek zorundaydı. Şimdi durum değişti. 'Bu sistemle Türkiye'yi uçuracağım, bürokrasiyi azaltacağım' dedi Erdoğan. Ama olmadı. Bu ülke iyi yönetilmiyor. Bu ülkede haksızlık var. Emekliye zam yok, işçiye, memura, çiftçiye zam yok. Yandaşa gelince para var. 2 buçuk Milyar TL'lik işi, 7 Milyar TL'ye yapıyorlar. Nereye gidiyor bu paralar. Belli müteahhitlere rant sağlanıyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız gözlerimle şahit oldum, ihale olduğunda emniyeti arıyor, canlı yayın kameraları kurduruyor. Çerçioğlu'ndan zerre kadar şüphe duymuyorum. İhale yapılırken şeffaf olmuştur. Asla ve asla Aydın'ın bir kuruşuna tenezzül etmediğini biliyorum" dedi.

"KAMUDA TASARRUF GEREKİYOR"

Yıldız, "Torba yasalarının kalkması lazım. Milletvekilleri kendi alanlarında uzman. Torba yasasına gelen kanunların halka zarar geleceği kanunlar oluyor. Torba yasasının ortadan kalkması lazım. Bunu yaparlar inşallah. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Kamuda tasarruf gerekiyor. Bunu da başta Cumhurbaşkanı yapmalı. Daha önce yapılan ihaleler dolar bazında yapılmış. Dolar bazını Türk Lirası'na çevirmemiz gerekiyor. Bizim istediğimiz ihale yasası değişmeli ve şeffaf olmalı. Biz her şeyimizi dolarla alıyoruz. Aydın - Denizli Otoyolu'nda rakam çok büyük. İzmir - Aydın arası 6 TL ödeyeceğim, Aydın - Denizli arası 40 TL olacak. Bunlar yanlış" dedi.

"30 BÜYÜKŞEHİRDE HAVAALANI

OLMAYAN TEK ŞEHİR AYDIN"

"Şu an Cumhur İttifakı tek adam sistemini destekliyor" diyen Yıldız Bana göre önümüzdeki seçimlerde tek adam isteyen grupla güçlü parlamento isteyen grup arasında yarış olacak. 2002'de AKP iktidara geldi 1 liraydı dolar. 7.5 oldu. Avro 9 liraya doğru yürüyor. Bunun sebebi bu sistemden dolayı. Hesap vermeyen bakan. Seçilmiş bir milletvekili bakan olduğu zaman sadece kendi partisine değil, diğer partilere de hesap vermek zorunda. Onlar şu an tek kişiye hesap veriyor. 18 yıldan beri hangi projeyi yaptılar. Türkiye'de 30 büyükşehir var. 30 büyükşehirde havaalanı olmayan tek şehir Aydın" dedi.

"YATIRIMCI ÜLKEMİZE GELMİYOR"

"Yarın Cumhurbaşkanı istifa etsin, ertesi gün Türkiye'nin önü açılır" diyen Yıldız, "Ülkemize yatırım yapmak isteyen yatırımcılar var ama korkuyorlar. Adalet yok diyorlar. Şu an Avrupa'da kredi kullanan vatandaş -2 ile kullanıyor. Biz yüzde 10 kullanıyoruz. Cumhurbaşkanı 83 milyonu sevindirmek istiyorsa istifa edecek. İstifasında AK Parti'ye oy veren seçmen de sevinecek. Biz hiç bir ülkeyle barışık değiliz. Komşu ülkelerle barışık değiliz. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanını, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı değiştirir. Bizim görevimiz farklıdır. CHP'nin karakterinde bağımsızlık vardır. Dış güçlere mücadelesi vardır. Biz Amerika'ya karşı değiliz. Biz bağımsız ülke istiyoruz. Gerçekten suçlu adam varsa suçunu çeksin diyoruz. Bizim derdimiz bu" dedi.

"AYDIN'IN HALKINA HAKKINI VERECEĞİZ"

Yıldız, "Herkes şunu bilmeli. CHP yatırıma karşı değil. Yatırım yaparken doğaya, insana, çevreye, incire, zeytine zarar vermemesi lazım. Ben soruyorum hükümete. Aydın'da sıcak su var. Aydın ilinde jeotermelle ısınan ev yok. Doğalgazı dolar alıyoruz da jeotermalle niye faydalanmıyoruz. Bu sıcak su ile Aydın'ı ısıtsaydık o zaman doğalgaz için dolar olarak Rusya'ya para ödemeyecektik. Yatırımcılar çevreye uygun şekilde yatırım yapmalı. Ruhsatları Enerji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veriyor. Aydın için ölmem gerekiyorsa ölmeyi tercih ederim. Bu halk beni milletvekili yaptı. Aydın için varım. Gece 3'te bir önerge verilmiş jeotermalle ilgili. Jeotermalden sıcak suyu yatırımcı vermek zorunda değil. Yer altındaki kaynaklarımız Aydınlılara yasaklanmış önergeyle. Yatırımcının olmuş Aydın'ın yer altı suyu. Bu konuyla ilgili kimsenin suçu yok. Sıkıntı kanunda. Halk mağdur ediliyor. Bunu yapanlar halka ihanet etmiş. İlk seçimde biz iktidara geleceğiz. Aydın halkına hakkını vereceğiz. Bu iktidarın 5 yıldan beri tek derdi para girsin. Tek derdi dolar. Bizim derdimiz bu kaynaklardan Aydın halkının faydalanması. Jeotermal suyundan faydalanmalı" dedi.

"AYDINLILARIN SUÇU NE?"

Yıldız, "Ben Aydın Devlet Hastanesi'ne gidiyorum. Çok kötü durumda. Hastalarımız İzmir'e, Manisa'ya gidiyor. Aydın'ın suçu ne? Aydınlıların ne suçu var? Diğer yerlerde milletvekilleri bastırmışlar. CHP Milletvekili olarak Aydın Adliyesi'ne gitmeye utanıyorum. Söz verildi, niye yapılmıyor? Adliye kötü, hastane kötü. Çıldır Havaalanı açılmalı. 18 yıldır verdikleri sözü yapamadılar. Bayburt'ta 1 buçuk milyon yolcu garantili havaalanı yapılıyor. Mustafa Çıldır'ın kızı bizi aradı. 'Biz burayı hibe ettik. Aydın için hibe ettik' dedi. Ama Türk Hava Yolları'na kiraya verilmiş. Bir an önce Aydın Havaalanı sivil havaalanına açılması gerekiyor. Verimli topraklar üzerine neden havaalanı açılmıyor? Ürünlerimiz dış ülkeye gider. Londra'da incir 55 TL. Torbalı'da İZBAN olmadan önce çok az insan geliyordu. İZBAN yapıldıktan sonra İzmir merkezli vatandaş Torbalı'ya geliyor. Torbalı'da tarımın olduğunu biliyor vatandaş. İzmir - Aydın tren yolu çift hatlı olmalı. Yatırımcı Manisa'ya gidiyor. Aynı standartta değiliz. Bizim tarım sorunumuz var. Son 10 yıldır herkes perişan durumda. Milyon dolarlık yatların mazotu için ÖTV kaldırıldı. Ama çiftçimin traktörüne aldığı mazot için ÖTV ödüyor" dedi.

"PROJELERİN ÖNÜ AÇILSIN"

"Bütün belediyelerin önü açılmalı" diyen Yıldız, "Bir proje yapılıyor ama aylarca bekletiliyor. Onay verilmiyor. Söke Sarıçay Barajı da aynı şekilde bekletildi. En son Çerçioğlu, "Parayı ben vereyim, ihaleyi siz yapın" dedi. Bizim paramızla ihaleyi DSİ yaptı. Siyasi düşünce ne olursa olsun. Yatırımlara engel olunmamalı. AK Parti hükümeti engel oluyor. Battı çıktı projeleriyle ilgili karayollarından izin almak gerekiyor. Biz de iktidara gelsek bu engelleri kaldırmamız gerekiyor. Sorumluluk belediye başkanında ama yetki onda değil. Türkiye'nin her yerinde Özlem Çerçioğlu var. Aydın Milletvekili olduğumu öğrenenler, 'Topuklu Efe'ye selam söyle diyorlar. Bizim iktidarımızda hangi parti olursa olsun projelere engel olunmayacak" dedi.

"İL ÖZEL İDARE'NİN YAPAMADIĞI

İŞLERİ BÜYÜKŞEHİR YAPTI"

Yıldız, "Büyükşehir olmadan önce köyler İl Özel İdaresi tarafından yönetiliyordu. İl Özel İdaresi'nin yapamadığı işi Büyükşehir Belediyesi yaptı. Bunları köy diye İl Özel İdare yapmamış. Bundan sonra Aydın'da hiç bir aksilik olmayacak. Bizim belediye başkanlarımızın projelerini onaylatın. AKP gelse havaalanını açsa, ben çıkarım televizyona teşekkür ederim. Ben Sağlık Bakanı ve Turizm Bakanı'na teşekkür ettim. Özlem Çerçioğlu Aydın'a yatırım yapmak istiyor, engel olmayın. İnsanlar mağdur olmasın. İktidar olursak 3 yıl içinde söz verdiğimiz projeleri bitirmediğimiz an siyaset yapmayacağım" dedi.

Emin Aydın da Hüseyin Yıldız'a, "Millet İttifakı belediyelerinin engellenen projeleri varsa bizlere iletin, biz de medya kuruluşu olarak bu projelerin arkasında olalım" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler