“İmamoğlu ve Çerçioğlu açıkça suç işliyor”

23 Haziran 2024, Pazar 14:34

     


Hukukçu ve sosyolog Zekai Savaşlar, tvDEN’de yayınlanan Kuş Bakışı programında yaptığı açıklamalarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, Yunan adalarına düzenlenen seferlerle ilgili açıkça suç işlediklerini söyledi. Savaşlar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bu başkanlar hakkında derhal işlem yapması gerektiğini, aksi takdirde kendisinin de bu suça ortak olacağını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin (İDO) Yunan adalarına seferler düzenlemesinin yasa dışı bir faaliyet olduğunu söyleyen Savaşlar, “İDO'nun Yunan adalarına sefer düzenlemesi, Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 7. Maddesinin F fıkrasına aykırıdır. Büyükşehir içindeki toplu taşıma hizmetlerini yürütmek ve bu amaçla gerekli tesisleri kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmek, Büyükşehir sınırları içindeki kara ve denizdeki taksi ve araçlar dahil toplu taşıma araçlarına ruhsat vermek belediyenin görevi. Şimdi burada ne diyor? Büyükşehir Belediyesi hudutları içinde.. Demek ki deniz taşıması yapabilmek için Büyükşehir Belediyesi hudutları içinde olacak” diye konuştu.

“BU SEFERLER AÇIKÇA KANUNA AYKIRI”

Savaşlar, “Peki ben soruyorum, İstanbul halkı için alınmış olan deniz otobüsleri, Çeşme'den Sakız Adası'na veya Ayvalık'tan Midilli’ye, Kuşadası’ndan başka adalara gitmek için mi alındı? Madem öyle Yunan adaları Büyükşehir Belediyesi hududu için de mi? Değil. Ruhsatını kim verdi? O zaman yani sefer yapamazsın. Bu seferler açıkça kanuna aykırı. İçişleri Bakanı’nın, bunu ihbar kabul edip iki belediye başkanı hakkında gereğini yapması lazım. Yoksa kendisi de ortaktır bu işe” dedi.

“YUNAN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR”

Yunan adalarına turist taşımanın ekonomik olarak Yunanistan'a destek sağladığını, bu durumun Türkiye'nin çıkarlarına aykırı olduğu öne süren Savaşlar, Türk turistlerin Yunan adalarına gitmesinin Yunan ekonomisine katkı sağladığını ve bu nedenle Yunanistan'ın Türk turistlere kapıda vize uygulaması getirdiğini belirtti.

“BU BİR MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR”

Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik düşmanca tutum sergilediğini, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine destek verdiğini de belirten Savaşlar, Türkiye'nin Yunanistan ile ilişkilerinde dikkatli olması gerektiğini, Türk turistlerin belediyelerin olanaklarıyla Yunan adalarına taşınmasının aynı zamanda bir milli güvenlik sorunu olduğunu ifade etti. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler