SON DAKİKA

"Hep birlikte çare aramaktan çekinmeyelim"

30 Ekim 2020, Cuma 12:55

     


CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Şoförler Odası Başkanı Bircan Öter’e yapmış olduğu açıklamasından dolayı tebrik ederken diğer Oda başkanlarına, "Haydi, başkanlarım siz de çıkın gerçekleri, sorunları anlatmaktan çekinmeyin. Hep birlikte çare aramaktan çekinmeyelim” dedi.

“Cumhurbaşkanı ile Malatya Minibüs ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce’nin ülke gündeminde yer bulan ‘Evimize ekmek götüremiyoruz’ serzenişi ve ‘Biraz abartı geldi, al keyif çayı iç’ yanıtı neredeyse tüm şoför esnafının ekonomik sıkıntılarının gerçeğini gözler önüne serdi" diyen CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter'i yapmış olduğu açıklamasından dolayı tebrik etti. Başkan Öter'in temsil ettiği esnaf grubunun sesi, soluğu, nefesi olduğunu belirten CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin açıklamasında şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı ile Malatya Minibüs ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce’nin ülke gündeminde yer bulan “Evimize ekmek götüremiyoruz” serzenişi ve "Biraz abartı geldi, al keyif çayı iç" yanıtı nerdeyse tüm şoför esnafının ekonomik sıkıntılarının gerçeğini gözler önüne serdi. Ardından Mesut ince’nin: “Kendim de AK Partiliyim, açık açık destek veriyorum. Umutla oraya varmıştık. O tepkiyi beklemiyorduk’’ açıklaması geldi. En sonunda da ‘’geçinemiyoruz “ kelimesini eline tutuşturulan bir kağıttan okuyarak yaptığı açıklamada ‘’şaka’’ için söylemiş olduğunu beyan etti. Yaşanılan diyalog ayan beyan ortada, kulakları ve beyin fonksiyonları normal olan herkes durumu anladı net olarak. Bu nasıl bir şakadır, nasıl bir komedidir biz de anlamadık! Tam bir şaka gibi olmuş. Başka şaka bulamadın mı sayın abim? Çayı içtikten sonra keyfi yerine gelmiş sanki. Demek ki çayın yan etkisi baya tesirliymiş.! Kamuoyunda gündem olan konu sonrasında tüm Türkiye’deki şoför esnafının derdinin de bir benzerinin yaşandığı Çine’den de bir ses geldi. Çine Şoförler esnaf odası Başkanı sayın Bircan Öter meslektaşlarının içinde bulunduğu ekonomik sorunları ve sıkıntıları dile getiren bir basın açıklaması yaptı. Onurlu bir şekilde gerçekleri anlattı. Temsil ettiği esnaf grubunun sesi, soluğu, nefesi oldu. Maliyetlerin, primlerin ve giderlerin büyüklüğünden, gelirlerin azaldığından konuştu. Sorumluların dikkatini çekti. Sorunların çaresinin bulunmasını istedi. Ayakta alkışlıyorum kendisini. Duyarlı ve gerçekçi bir şekilde sorunlarını dile getirdiği için de tebrik ediyorum. Bu halk artık geçinemiyor. Bu saklanacak, gizlenecek bir iş olmaktan çıktı. İnsanlar intihar ediyorlar artık. Bunun şakası yok. Bircan Başkan adeta geçim sıkıntısının, evine et, meyve, sebze alamamanın, çocuklarına kıyafet alamamanın şakasının olmayacağını anlattı açıklamasında.

"HEP BİRLİKTE ÇARE ARAMAKTAN ÇEKİNMEYELİM"

Keşke tohum, gübre, ilaç, yem ve mazot gibi girdilerdeki maliyet artışı nedeniyle borç yükü altında kalan Çineli üretici ve çiftçilerimizin son yıllarda patlama yapan sorunlarını açık açık çekinmeden dile getiren, çare arayan, onların sesi soluğu olan bir ziraat odası başkanları olsa. Keşke, alım ve ödeme gücünü yitirme noktasına gelmiş, toplumumuzun ve ekonomimizin istikrar unsuru ve orta direği olan ama devlete hiçbir külfeti olmayan, aksine; vergisini veren, SGK primlerini ödeyen ve büyük bir maddi külfet altında ezilen Çineli esnafımızın sesi, soluğu olan samimi bir Esnaf odası başkanı olsa. Haydi, başkanlarım sizde çıkın gerçekleri, sorunları anlatmaktan çekinmeyin. Hep birlikte çare aramaktan çekinmeyelim. Gerekirse oturalım çayımızı birlikte içelim. Şakadan bile olsa temsil ettiğiniz meslektaşlarınız için bir şeyler söyleyin. Merak etmeyin siz söylemez iseniz de gönül koymayız. Sessiz kalmanıza bu halk alıştı sanmayın. Herkes artık gerçeklerin bilincinde. Az kaldı. Nasıl olsa gerçek şakayı sıkıntılarla boğuşan bu halk sandıkta yapacak." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler