EA Tenis Akademisi'nde sizi neler bekliyor?

31 Temmuz 2024, Çarşamba 23:49

     


Spora çok küçük yaşlarda başlayan ve tenis sporuna yıllarını veren EA Tenis Akademisi’nin işletme sahibi Engin Arslan, hem sporcu yetiştirmek hem de Aydın’a tenisi tanıtmak için yıllardır Aydın’a halkına hizmet veriyor. Geçmişten günümüze anlatan Engin Arslan şu ifadeleri kullandı:

“Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Antrenörlük bölümü mezunuyum. 2005 yılında Aydın’a geldim. Normalde İzmir Ödemiş doğumluyum. 2005 yılında Aydın’da üniversite okumaya başladım 2009 da mezun oldum. Sonrasında İzmir’de bir akademide çalıştım. Sonrasında Aydın Tenis Kulübü ile yapmış olduğumuz anlaşma sonrasında Aydın Tenis Kulübü içerisine EA Tenis akademisini; Tenisi yaymak, Aydın’a tenisi tanıtmak adına, sporcu yetiştirmek adına, hem çocuk hem yetişkin sporcu yetiştirmek adına bir akademi kurduk. Bu sebepten dolayı da Aydın’da ikamet ediyorum. Ben 5 yaşından beri sporcuyum. Çocukluğumdan beri sporla uğraşıyorum. Aslında lise dönemimde, Anadolu lisesi okurken hedefim ekonomi okumaktı ama insan çocukluğundan beri sporla iç içe olursa, sporu severse ve bende bu duygularla büyüdüm hep sporu severek. Bana çok şey kazandırdı spor. O yüzden de hayatımı sporla devam ettirmek için tekrar beden eğitim okuma ihtiyacı duydum. Ve sonrasında çok sevdiğim tenis branşında akademi kurdum ve şimdi çocuklara ve Aydın halkına hizmet etmeye çalışıyoruz.”

4 yaşından itibaren sporcu alan ve yetiştirmeye başlayan EA Tenis Akademisi, aynı zamanda da yetiştirdikleri öğrencileri turnuvaya hazırlıyor. Ödüllerle dönen öğrencileriyle EA Tenis Akademisi Aydın’da birçok başarıya imza atıyor. Engin Arslan şu ifadelere yer verdi:

“Biz 2011 yılında yaptığımız anlaşma sonrasında Aydın’da tenis çok böyle az seviyedeydi, çok fazla tenis oynayan, tenis sporunu bilen, EA neredeymiş diye konuşulan bir spordu. O Günden bugüne baktığınızda şu an sosyal medyada olsun, Aydın’da olsun, Efeler ilçesinde olsun. Birçok kişi artık tenis sporunu tanıyor. Bundan bizim emeğimizin çok fazla olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda akademide çok fazla sporcu yetiştirdik. 4 yaştan itibaren sporcular alıyoruz ve bunları eğiterek ulusal ve uluslararası turnuvalarda oynatmayı hedefliyoruz her zaman. Tenis bireysel spor olduğu için hani isimler vermem çok zor ama çok fazla Aydın’da başarımız var. Bunu da zaten takip edenler mutlaka görüyordur. Mesela şu anda bir tane oyuncumuz uluslararası turnuva oynuyor Yunanistan’da. Yani başarı olarak baktığında tenisi yaymış olmamızı en büyük başarı olarak düşünüyorum.”

EA Tenis Akademisinde; süreç nasıl ilerliyor, tercih edenleri neler bekliyor, aşama aşama Engin Arslan sizler için anlattı ve şu ifadelere yer verdi. Arslan:

“Tenis oynamak isteyenler için akademimize başvuru yaptığınızda bize ilk önce kurs ya da özel ders sistemi olarak devam ediyor. Kursa haftada iki gün birer saat olarak, ayda 8 saat şeklinde devam ediyor. Grup derslerinde biz yeni başlayanları veya seviyelerine göre insanları grupluyoruz. Ondan sonra da temel tenis becerilerini öğretiyoruz. Temel tekniğini öğretiyoruz. Bu işi nasıl oynayacaklarını, sonrasında kulüp içi aktivitelerde neler yapacaklarından bahsediyoruz. Bireysel sporda da tenis sporunu bireysel olarak nasıl oynarlar, bunun kuralları nelerdir, teknik çalışmaları nelerdir, bunlarla birlikte çalışıyorlar. Sonrasında da tenisi öğrenerek hayatlarına yeni bir düzen getirmiş oluyorlar. Mutlaka herkes tenis oynayabilir çünkü tenis aslında baktığınızda zor bir spor, uzun dönem oynandığında çok keyifli bir spor çünkü bireysel olarak oynayabildiğiniz bir spor bunun için herhangi bir arkadaşa ihtiyacınız yok. Duvarla bile tenis oynayabilirsiniz. O yüzden mesela bizi tercih ettiklerinde buraya geldiklerinde insanlar biz EA tenis akademisi olarak bir aile gibi, çok fazla tenis oynayanımız var. Burayı geldikleri andan itibaren burayı ailesi olarak görüyorlar, buraya eğitimlere katıldıklarında mutlaka biz bu becerileri nasıl öğreneceğini, nasıl yol izleyeceklerini öğretebiliyoruz” dedi.

Çocuğunuzu güvenle bırakabileceğiniz bir yer olan EA Tenis Akademisi ailenizin bir parçası haline geliyor. Güzel aileler biriktirmeyi hedefleyen Engin Arslan, EA Tenis Akademisi’nin bir aile işletmesine dönüştüğünü çocuklar ve ebeveynlerin keyifle vakit geçirdiklerini açıklıyor. Arslan:

“Biz bu işi kurarken güzel güzel aileler biriktirmek adına kurduk. Çünkü her şey aileyle güzel oluyor. O yüzden de bizim akademimizin farkı bence güzel ailelerle birlikte akademi bir aile işletmesine bir aile düzenine çevirdiğimizden dolayı bence tercih sebebi insanların bu yüzden bizi tercih ettiğini düşünüyoruz. Çünkü buraya geldikleri andan itibaren sanki evindeymiş gibi hissediyorlar. Çocuklar aynı zamanda bütün gün burada vakit geçiriyorlar. Bizlere aileler kapıdan teslim edip gidiyorlar sonra sormuyorlar bile. Yetişkinler geldiklerinde sanki evindeymiş gibi bir hizmet alıyorlar. O yüzden bizi ayıran en büyük özellik büyük bir aile olmamız.” İfadelerine yer verdi.

Uzman ekibine de değinen Arslan, profesyonel eğitmenlerinden de bahsediyor ve başarının bir ekip işi olduğunu ifade ediyor. Engin Arslan şu ifadelere yer verdi:

“Biz toplamda ofis çalışanları da dahil 12 çalışanız. Benle birlikte 13 akademinin kurucusu ve baş antrenör olarak. Akademimizde herkes tenis bölümünden mezun ya da geçmişinde tenis oynayan sporculardan kurulu. Aynı zamanda akademimizde 3 tane yabancı eğitmen var. Bu 3 yabancı eğitmen ve diğer eğitmenlerimizle birlikte oyuncu yetiştirme adına en çok bu işi yapmak istiyoruz Aydın’da çünkü ne kadar çok oyuncu yetiştirirseniz bu sizin ürününüz oluyor. O yüzden de böyle bir ekip kuruyoruz her zaman. Profesyonel kurarak devam etmeye çalışıyoruz.”

Son olarak tenisin çok güzel bir spor olduğuna değinen Engin Arslan, hep birlikte bu aileyi büyütmek için ve güzel işler yapmak için bu aileye her zaman beklediklerini ifade etti ve EA Tenis Akademisi’ni tercih edenlere teşekkürlerini iletti. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler