SON DAKİKA

“Değişim olmasını istiyoruz”

4 Ocak 2022, Salı 10:25

     


Aydın Bakkallar Odası Başkan Adayı Sakin Gümüş, “Seçilirsek inşallah vaatlerimiz gerçek olacak. Değişim olmasını istiyoruz. Koltuk sevdası ile iş yapmak istemiyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Bakkallar, Büfeciler, Bayiiler ve Kantinciler Odası Başkan Adayı Sakin Gümüş, tvDEN ekranlarında yayınlanan 5G1K programında açıklamalarda bulundu. 6 Şubat’ta yapılacak olan Bakkallar Odası Başkanlığına Aday olan Gümüş, güçlü bir kadro oluşturduklarını belirtti.

“BAKKALLAR BİZDEN ÇÖZÜM BEKLİYOR”

Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Adayı Sakin Gümüş, bakkalların sorunlarına dikkat çekerek şunları söyledi; ‘’Bakkallar çok sıkıntılı zamanlar geçiriyorlar. Biz bunu gözlemliyoruz. Mevcut başkan çare olacak çalışma yapmıyor. Oda içerisinde irtibat ve iletişim yok. Sıkıntı var diyince geçiştiriliyor. Zincir marketler kontrolsüz çoğalıyor. Esnaf zorlanıyor. Devlet müdahale etmeli.Toplu sözleşme ile daha uyguna mal getirebiliriz. Bayilerle anlaşma yaparak daha uygun mal alarak baskıyı kırmak istiyoruz. Üzerimize baskı kurdular ve başarılı oldular. Bize büyük marketlerden daha pahalı mal veriliyor. Nasıl zincir marketlere ucuz veriliyor ise, bize de verilmesi lazım. Vermezlerse birlik olup başka bayilerden temin etmek lazım. Köyde olan bakkallar ekmek satamıyor. Belediye gelip ekmek satınca esnaf darbe yiyor. Belediye bu işe çözüm getirmeli. Bakkallar bizden çözüm bekliyor, biz de seçilirsek belediyeden randevu alacağız.”

“HEDEFİMİZ, KREDİ KOOPERATİFİ KURMAK”

Başkan adayı Gümüş, canlı yayında gazetecilere hedeflediği projeleri de anlattı. Gümüş sözlerine şöyle devam etti;

“Hedefimiz, kredi kooperatifi kurmak ve masrafları kısmak. Esnafla devamlı irtibat halinde olmak istiyoruz. İstekleri zamanında ayağına gitsin istiyoruz. Toplu sigorta sözleşmesi yapmak istiyoruz. Odamızın mevcut olarak bakkal, su bayii, aktar, kantinci gibi meslek gruplarından oluşan 800 civarı üyesi var. Kooperatif planı daha önce denendi. İyi giderken fabrikaların parası ödenmedi ve herkes kendini bir tarafa çekti. Yönetim olarak maddi ve zaman sıkıntısı olmayan üyeler seçmeye çalıştık. Verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışacağız. Çalışarak kimse yanlış yapmadığı takdirde kazanır. Yönetimde olan üyelerimiz geçmişte güzel işler yaptı. Kırsaldaki üyeleri ziyaret ediyoruz” açıklamasını yaptı.

“MEVCUT BAŞKAN ESNAF OLMADIĞI İÇİN BİZLERİ ANLAMIYOR”

Salgın sürecinde hiçbir esnafımıza hizmet veremedik. Bu dönem büfeler kapandı ama zincir marketler alkol sattı. Bize resmini attılar. Ancak mevcut Başkan, ‘Polise gidin’ dedi. Markete serbest de büfeye neden yasak? Kantinler de uzaktan eğitim sürecinde büyük sıkıntı çekti, biz bir şey yapamadık. Devlet kantinlere kira yardımını belli ölçüde yaptı. Mevcut başkan esnaf olmadığı için bizleri anlamıyor. Gerekeni yapamadı” diye konuştu.

“ESNAFA SAHİP ÇIKSA DAHA İYİ OLURDU”

Birlik yönetiminde de olmak istediğini söyleyen Gümüş, “Elimizi taşın altına koyarsak başaracağız. Devletin kooperatif marketlerini neden çıkardı, gerek var mıydı? bilmiyorum. Esnafa sahip çıksa daha iyi olurdu. O marketlere kısıtlama gelmesi gündemdeydi ama olmadı. Esnaf sıkıntı çekiyor. Üst Birlik olarak çok çalışma göremedik. Marketlere karşı esnaf olarak korunmadık. Esnaflara destek verilmesi çağrısını yapıyoruz. Bakkallara anahtarımızı, çocuğumuzu bile emanet ediyoruz ama maalesef bu durumda bakkal esnafı bitmek üzere. Biz her şeyi zincir marketten almak istemiyoruz. Mahalle bakkalına sahip çıkmak istiyoruz. Tarım Kooperatifi’nin gıda ürünlerinde sorun var ve denetlenmeli. Fiyat yönünden pek fark yok. Vatandaş bir gitse ikinciye gitmiyor. Tarım Kredi Kooperatifi’nin faydalı olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“ESNAFA SAHİP ÇIKMAK İSTİYORUZ”

“Güvenlik sistemi olmayan yerlere, toplu sözleşme usulüyle daha ucuza toplu şekilde isteyen yerleri güvenlik sistemine kavuşturmak istiyoruz. Dükkanda çıkan yangın ve çeşitli zararların telafisi için toplu sigorta çözümü getireceğiz” diyen Sakin Gümüş, son olarak şunları kaydetti:

“En önemli projem kredi kooperatifi kurmak ve odanın masraflarını kısmak. Odanın maaş giderleri yüksek, araç masrafı, yemek, konaklama masraflarını kısmak istiyoruz. Mecburi olan harcamalardan başka harcama yapmak istemiyoruz. Fuar ve tarihi yerlere gezi yapmak istiyoruz. Mevcut kaynaklar oluşursa toplu piknik gibi etkinlikler düşünüyoruz. Zincir mağazanın yanında olmadım ve olmayacağım. Esnafa sahip çıkmak istiyoruz. Aydında 50 kişi bile birleşsek market sistemi kurabiliriz. Ama çalışmalar yapmak gerekiyor. Özel gıda kurye firmaları ile anlaşabiliriz. Zaten yapanlar da var. Birçok bakkalın teknolojik altyapısı yok. Esnafa eğitim şart. Bir şeyler değiştirmek istiyoruz. Esnafa programlarla eğitim verebiliriz. Yazar kasa post bütün esnaflarda olması gerekiyor. Ziyaret ettiğimiz esnaflardan en çok gelen şikayet, ‘esnafla alakalı bir icraat yapılmıyor ve seçimden seçime hatırlanıyoruz ‘şeklinde. Biz sürekli iletişimde olmak istiyoruz. Seçilirsek vaatlerimiz inşallah gerçek olacak. Değişim olmasını istiyoruz. Koltuk sevdası ile iş yapmak istemiyoruz. Plan ve projelerim çok var fakat bunların yapılabilmesi için başkan olmamız gerekiyor. Umarız çalışarak kazanacağız.” (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler