/>

SON DAKİKA

“Kendimiz ve çocuklarımızın sağlığını arı ürünleriyle koruyabiliriz”

8 Ocak 2024, Pazartesi 15:00
Son güncelleme: 8 Ocak 2024, Pazartesi 15:01

     


Aydın’ın Efeler İlçesi’nde arı ürünleri ticareti yapan Zeki Altın, “Bir yaşından küçük çocuklara bal yedirmiyoruz ama polen propolis önerebiliyoruz. Hele kış aylarında ve salgınların oldukça arttığı bir dönemde çocuklarımızın sağlığını arı ürünleriyle koruyabiliriz” dedi.

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği eski Başkanı, arı üreticisi ve 1985 yılından bu yana bal ticareti yaptığını belirten Zeki Altın, sağlıklı bir vücut için günde bir yemek kaşığı balın yeterli olacağını belirtirken, diğer tün arı ürünlerinin ayrı bir şifa kaynağı olduğunu ifade etti.

“UZUN SÜRE GRİBAL ENFEKSİYONLARDAN İNSAN KENDİNİ MUHAFAZA ETMİŞ OLUR”

Arı ürünleri çeşitleri ve faydaları hakkında bilgiler veren Zeki Altın, “Arı ürünlerinin tamamı şifadır. Arı ürünleri içerisinde zehrinden tutun bala varıncaya kadar tamamı için bu geçerlidir. Bunları sıralamak gerekirse arı zehri, propolis, arısütü, polen ve bal bu ürünlerin içerisinde öne çıkanlardır. Arı larvaları da şifa için kullanılır ama çok yaygın değil, en fazla bilinen ve tüketilen ise baldır. Bal insan vücudunun direncini artıran kıymetli bir üründür. Fakat hakikisi olma kaydıyla. Balın hakikisi diye ayırmak olmaz, çünkü balın sahtesi olmaz. Sahte olanları da bal değildir. Balın bir şifa kaynağı olduğu Kuran’ı Kerim’de de belirtilmiştir, diğer kutsal kitaplarda da aynı şekilde tabir edilmiştir. İnsanın günlük bal ihtiyacı bir yemek kaşığıdır. Bağışıklık sistemini korur, uzun süre gribal enfeksiyonlardan insan kendini muhafaza etmiş olur” diye konuştu.

 







 
Son Eklenen Haberler