SON DAKİKA

Çine'nin rekortmen bağışçısına altın madalya

10 Haziran 2021, Perşembe 14:33

     


Türk Kızılayı Aydın İl Temsilciliğine kayıtlı bugüne kadar 35 kez kan bağışında bulunan Erden Kaya, altın madalya ile ödüllendirildi. Kaya, 28 kez de Kızılay haricinde kan bağışında bulunduğunu ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine'de uzun yıllar siyasetçilik yapan ve ilçenin tanınmış simalarından 68 yaşındaki Erden Kaya, ürk Kızılayı Aydın İl Temsilciliği tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Çine Hükümet Konağı Meydanı'nda kurulan kan bağışı standına davet edilen Kaya'ya, onur belgesi ve altın madalyasını Türk Kızılayı görevlisi Dr. Zeynep Kaya takdim etti. Erden Kaya'nın bu anında eşi Fethiye Kaya da yalnız bırakmadı.

Aynı zamanda kısa süre önce Türk Kızılayı Çine İlçe Mütevelli Heyeti olarak seçilen Erden Kaya, kan bağışının önemini dikkat çekti. Kaya, "Kan vermek öncelikle hayat kurtarmak. Sizin verdiğiniz kan ne zaman kime ihtiyaç olacağını bilemezsiniz. Aynı zamanda kendi sağlığımız için düzenli olarak kan vermek gerekiyor. Ben bugüne kadar 35'i Türk Kızılayına, 28 defa da diğer hastanelerde olmak üzere 63 kez kan bağışında bulundum. Kızılay tarafından 10. bağışımda bronz, 25'inci kan bağışım sonrası gümüş madalya ile ödüllendirilmiştim. Geçtiğimiz günlerde 35'inci kez kan bağışında bulunmuş ve bu nedenle ilçemize kan bağışı için gelen Kızılay görevlileri altın madalya takdim etti. Ben sağlığım elverdiğince kan bağışında bulunmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Kaya, Çine halkının kan bağışı için oldukça duyarlı olduğunu belirtirken, daha fazla bağış yapılacağını ümit ettiğini ifade etti. Türk Kızılayı görevlisi Dr. Zeynep Kaya ise, örnek bir davranış sergilediğini belirterek Erden Kaya'yı tebrik etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler