SON DAKİKA

Dağıstanlı: CHP'de bir panik var

11 Haziran 2021, Cuma 13:52

     


Gazeteci Atilla Dağıstanlı, tvDen ekranlarında hafta içi her akşam izleyiciyle buluşan Gazeteci Emin Aydın'ın hazırlayıp sunduğu 'Emin Aydın'la Baş Başa' programının konuğu oldu. Dağıstanlı, kendisinin de üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aydın programı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "CHP'de Özlem hanımdan kaynaklı bir panik var" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aydın'a gelmesini 'senaryosu belli' olarak ifade eden Dağıstanlı, ''Ne amaçla geldiği belli Kılıçdaroğlu'nun. Bir panik var, Özlem hanımdan kaynaklı bir panik. Biraz Aydınlıları motive etmek adına manipüle etmeye dönüşen bir olay. bana telefon açıyorlar ya da mesaj gönderiyorlar. Diyorlar ki, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay niye yoktu. Bence Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay provakasyon kokusu almıştır da ondan görünmemiştir. Bana gelen bilgiler arasında uzaklaştırma için bazı eylemler yapılmış, Fatih bey de Özlem hanımdan önce Milletvekili, tamam yeni Belediye Başkanı ama siyasetteki Milletvekili deneyimi Özlem hanımdan daha fazla. Bir de particiliği daha ağırdır, iyi bir örgütçülüğü vardır. O, bir provakasyon kokusu almıştır, alet olmamak için, tuzağa düşmemek için uzaklaşmayı yeğlemiştir. Aklı başında herkes bunu yapar'' diye konuştu.

"METİN HOCA'NIN BİR BİLDİĞİ, TAKTİĞİ VARDIR"

Gazeteci Emin Aydın'ın, 'senin bildiklerini, bizim bildiklerimizi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bilmiyor mu?' sorusuna Dağıstanlı, ''Cumhuriyet Halk Partisi'nin Isparta'da bir Milletvekili var mı? Yok. Ben, Cumhuriyet Halk Partisi'nde kalıp hizmetimi öyle yapacağım diyen Metin Lütfi Baydar Isparta'da değil mi? Kılıçdaroğlu gül bahçelerini gezerken yanında gören var mı Metin Lütfi Baydar'ı? Yok. Vardır mutlaka Metin hocanın bir bildiği, taktiği vardır. Ben bir kaç kişiye merak edip sordum. Metin beyin eylemleri beni ilgilendirmiyor. Ben sadece CHP'de, partimde kalıp hizmet edeceğim dediği için merak ettim'' diye konuştu.

'ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'YLA İLGİLİ ÇOK AĞIR İDDİALAR VAR'

Dağıstanlı'nın kendisine 'Kılıçdaroğlu sence niye Aydın'a geldi?'sorusuna Gazeteci Emin Aydın ise, ''Bence Millet İttifakı içerisinde Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda bir öne çıkma yarışı var. Meral Akşener Türkiye'yi dolaşıyor, Kılıçdaroğlu da ondan geri kalmak istemiyor. Ben de namzetim Cumhurbaşkanı adayı olmaya havası içerisinde. Diyor ki Aydın Büyükşehir Belediyesi bizim partinin belediyesi, bir de Aydın'a gideyim ordan reklam yapayım. Özlem hanım zaten bu reklam işlerini iyi biliyor diye düşünmüştür diye düşünüyorum ben Kılıçdaroğlu'nun. Ama tabi yereldeki gelişmeler, Özlem hanımın çok köşeye sıkışmış olması, iddialara cevap veremez, hiçbir şey yapamaz duruma gelmesi. Çok ağır iddialar var Özlem Çerçioğlu'yla ilgili. Aydın halkının paralarını çaldırdığı, bir takım kirli odaklarla kirli işler yaptığı, geçmişte FETÖ'yle, daha sonra FETÖ borsasıyla ve dağıttığı paralarla devletin değişik kurumlarının içerisine nüfuz etti ve bu nüfuz etmesi suretiyle de olsa kendisinin ceza almadığı ortam kurduğu iddiaları var. Özlem Çerçioğlu'nun soysal medya trol çetesi deşifre oldu, medya çetesi deşifre oldu. Artık Özlem hanım kendisini çok fazla Aydınlılara ifade edemez duruma geldi" dedi.

''BUNU BAŞIMA SEN BELA ETTİN DEMİŞ''

Dağıstanlı,''Çok uzun yıllar önce Cumhuriyette çalıştığımda rahmetli Turan Selçuk 'Şerefe'' diye bir karikatür çizmişti. Rusya VE Amerika. Dünyayı ikiye bölmüşler, Kuzey Yarım Küre birinin elinde, Güney Yarım Küre birinin elinde yılbaşı akşamı şerefe diyorlar. Paranın söz konusu olduğu yerde birbirlerine küfredenler birleşirler. gelip bana Ergun Poraz bir şeyler yazmış diyorlar. Adın yok ama duayen gazeteci diye bir şeyler yazıyor diyorlar. Delikanlıysa adımı yazsın, ertesi gün ben onu Savcılığa götüreyim vereyim, ispata davet edeyim. O edemez ama ben onun için söylediklerimi ispat ederim. Özlem hanımla ilgili söylediği bir sürü şey var. Tanıklar da var. Özlem hanım bilmiyor mu? Biliyor. Mesela Özlem hanım Taşkın Demir'e 'bunu başıma sen bela ettin' demiş. Özlem hanımın yerine koy kendini. Adam çıkıp sürekli bir şeyler istiyor. Yapmayınca kitap yazıyor. Sen Aydın çukurunu bilmezsin Ergün Poyraz'' dedi.

''ULUSAL BASININ KAYNAĞI YEREL BASINDIR''

Yerel basının ulusal basının kaynağı olduğunu dile getiren Dağıstanlı, ''Bütün ulusal basında yurt haberler servisi vardır. Anadolu'nun her tarafında satışa göre, ilin büyüklüğüne göre bürolar açılırdı. Ulusal basının kaynağı yerel basındır. Bizim Aydın'da yerel basına baktığımda utanıyorum. Niye biliyor musun? Bir Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili yazı yazdım, ortalık karıştı. Özlem hanımın yanındaki medya birden bire benim yazımı çürütme yarışına girdiler, kampanya açtılar. Hitler'in propaganda bakanı Goebbels'in çok güzel sözü var; 'bana vicdansız bir basın verin size uyuşturulmuş, bilinçsiz bir toplum vereyim' diyor. O aslında vicdansız demiyor. Satılmış basın verin diyor bana. Atatürk, 'basın kendi sorununu kendi içerisinde çözer' diyor. Ben Atatürk'ün dediğini yapmaya çalışıyorum'' diye konuştu.

''ÖZLEM HANIMIN KURTULUŞU İÇİN Kİ YOL VAR''

Dağıstanlı, ''Şimdi isimlerini vermeyeceğim ama ileride söyleyeceğim. Düne kadar Özlem hanıma küfredenler, bugün onun yanındalar ve Özlem hanım bunu çok iyi biliyor. Özlem hanım için bana göre iki yol var kurtuluş için. Ya Belediye Başkanlığına adaylığını koymadan önce toparlayacak ya da tekrar TBMM'ye gidecek. Kurtulması için başka çaresi yok. Hani hurdaları öğüten makineler var ya, bunlar aldıkça alacaklar ve aldıkça almaya devam ediyorlar. Ben Özlem hanıma bunu 2009'da söyledim. Etrafındaki kendi beslediği, kendi yetiştirdiği kedileri zaman gelecek doyuramayacak. Bir yerden bir patlak verecek ve o patlak yaklaşıyor. Özlem hanım bunun huzursuzluğunu yaşıyor. Özlem hanımın etrafındakiler, Özlem hanım onlardan mamayı kessin ertesi gün küfür etmezlerse, giderim şu Aydın'dan. Özlem hanım bunu biliyor ve şu an bana hak veriyor'' ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler