SON DAKİKA

Aksu: Bunun adı resmen rüşvettir

12 Ocak 2022, Çarşamba 12:33

     


Eski Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, tvDEN’de yayınlanan Emin Aydın’la Baş Başa programında, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki rüşvet iddialarıyla ilgili, “Hangi akılsız çıkıyor, ben telif hakkı aldım diyor? Bunun adı resmen rüşvettir. Bunların aklı, hırsız aklı” dedi.

Germencik’te yapmaya çalıştığı Su Sesi projesinin, ‘kamu yararı’ kararına rağmen devlete ve Aydın’a çöreklenmiş ve FETÖ aklı ile hareket eden şer güçler tarafından engellendiğini belirten Eski Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, diğer alanlarda da buna benzer engellemeler ve vizyonsuz yönetim anlayışıyla Aydın’ın yıllarının çalındığını ve fakirleştirildiğini söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey bürokratlarına Erkan Karaarslan’ın bir şirketinden yapılan ödemelerin MASAK raporlarıyla da belgelenmesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Aksu, “Bir belediye bürokratının, bir belediye müdürünün, bir belediye amirinin ben fikir verdim diye, telif hakkı diye bir şeyi yoktur. Ne kanunda yeri vardır. Bunun adı resmen rüşvettir” dedi.

“TELİF HAKKI ALACAK OLSAK, BİZ ALIRDIK”

Aydın’da yaklaşık 2 bin proje çizdiğini ve bunlar için hiçbir ücret almadığını belirten Aksu, “İyi o zaman, ben belediyenin bütün bütçesini boşaltsaydım yahu. Müzenin projesini Hüseyin Aksu olarak ben çizmedim mi? Kültür Merkezi’nin projesini ben çizmedim mi? Adliye’nin projesini ben çizmedim mi? Aydın’da aşağı yukarı tam 2 bin proje çizmişim ya. Öyle kafadan akıl verdim diye telif hakkı olmaz. Şu anda oturdukları, o berbat ettikleri, mimarisini bozdukları, sarı kovaya benzettikleri belediye binasının projesini ben çizdim. Ama orasıyla, burasıyla oynayarak projeyi berbat ettiler. Ya telif hakkı alacak olsak, biz alırdık arkadaş. Madem telif hakkı veriyorsunuz, önce bana verin yahu. Belediyenin bütçesi yetmez, 2 bin tane projenin telif hakkına” diye konuştu.

“BUNLARIN AKLI, HIRSIZ AKLI”

Aksu, rüşvet iddialarına karşı ‘telif ücreti aldık’ diye kendilerini savunan Aydın Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla ilgili olarak da, “Hangi akılsız çıkıyor, ben telif hakkı aldım diyor. Hangi belediye bürokratı ben müteahhide akıl verdim diye müteahhitten para alacak ve diyecek ki telif hakkı, akıl ücreti. Bunlar çok akıllı. Bunların aklı, hırsız aklı” ifadelerini kullandı.

“BAŞSAVCI KILIĞINDAKİ ŞEREFSİZLER”

“Peki bu durumda akılsız olan, bunları denetlemekle görevli devletin birimleri mi?” sorusuna ise Aksu, “Akılsız olan değil, namussuz olan, şerefsiz olan, satılık olan, bunları denetlemekle görevli olan FETÖ’cü müfettişlerdir. FETÖ’cü, başsavcı kılığında Aydın Adliyesi’ne girmiş olan başsavcı kılığındaki şerefsizlerdir. Aydın’da Cumhuriyet Başsavcılığı yapmış bir şerefsiz, FETÖ tarafından bir çete üyesi olarak bu dosyaların hepsini imha ettiğini açıkça tespit ettik. Bu soruşturmaların yeniden açılması için tekrardan suç duyuruları yaptık. Sonuçlarını da bekliyoruz” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler