Aydın’da “Türkiye Selamlaşıyor” etkinliği
14 Ocak 2026, Çarşamba 19:28| Tweet | ||
|
||
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Türkiye Selamlaşıyor” uygulaması kapsamında Aydın’da anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Hacı Lütfiye Atay Okul Müdürü Hami Özer, öğrencilerle birlikte gerçekleştirilen çalışmanın, toplumsal hoşgörüyü artırmayı ve selamlaşma kültürünü yeniden günlük hayatın merkezine taşımayı amaçladığını ifade etti.
BAKANLIK UYGULAMASI SAHADA
Aydın’da Hacı Lütfiye Atay Okul Müdürü Hami Özer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçirdiği uygulamanın temel hedefinin selamlaşmayı yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Selam vermenin, toplumda muhabbeti ve hoşgörüyü artıran önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Özer, bunun kültürel ve dini açıdan da güçlü bir karşılığı bulunduğunu dile getirdi.
Özer, selamlaşmanın, hal hatır sormanın ve büyükleri ziyaret etmenin yıllardır süregelen bir alışkanlık olduğunu belirterek, modern hayat içinde bu alışkanlığın zaman zaman zayıfladığını, bakanlığın ise bu uygulamayla söz konusu değeri yeniden güçlendirmeyi hedeflediğini ifade etti.
ÖĞRENCİLERLE “TÜRKİYE SELAMLAŞIYOR” ETKİNLİĞİ
Etkinliğin Aydın ayağında öğrencilerle birlikte sahaya çıktıklarını anlatan Okul Müdürü Hami Özer, “Aydın Selamlaşıyor” çalışmasını bizzat uygulamalı olarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Öğrencilerle birlikte esnafları ziyaret ettiklerini belirten Özer, yoldan geçen vatandaşlarla da birebir iletişim kurduklarını aktardı.
Özer, etkinlik sürecini şu sözlerle ifade etti: “Öğrencilerimizle birlikte esnaflarımızı ziyaret ettik. Yoldan geçen insanların halini hatırını sorduk. İyi günler diledik, hayırlı işler diledik, selamünaleyküm dedik. Bu şekilde güzel bir etkileşim oldu.”
HALKIN DİKKATİNİ ÇEKMEK AMAÇLANDI
Etkinliğin yalnızca öğrencilerle sınırlı kalmadığını vurgulayan Hami Özer, çalışmayla aynı zamanda halkın da dikkatini çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Selamlaşmanın toplumda birleştirici bir rol üstlendiğini ifade eden Özer, bu tür temasların insanlar arasında samimiyeti artırdığını belirtti.
Okul Müdürü Özer, bakanlığın bu uygulamayla selamlaşma alışkanlığını toplum geneline yaymayı hedeflediğini, okulların da bu sürecin önemli bir parçası olduğunu dile getirdi.
“SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASINI İSTİYORUZ”
Hami Özer, etkinliğin en önemli hedeflerinden birinin kalıcılık olduğunu vurguladı. Açıklamasında, bu tür çalışmalarla öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren toplumsal değerlere sahip çıkmasının amaçlandığını belirten Özer, şu ifadeleri kullandı: “Hem halkımızın dikkatini çekmek hem de öğrencilerimize bu alışkanlıkları kazandırmak istiyoruz. Asıl amacımız, bunun sürdürülebilir olmasını sağlamak.”
TOPLUMSAL DEĞERLERE KATKI
“Aydın Türkiye Selamlaşıyor” uygulamasının, toplumsal bağları güçlendiren bir çalışma olduğuna dikkat çeken Hami Özer, selamlaşmanın basit gibi görünen ancak insan ilişkilerinde büyük etkiler yaratan bir davranış olduğunu ifade etti.
Etkinlik, katılımcılara teşekkür edilmesiyle sona ererken, benzer çalışmaların ilerleyen dönemlerde de devam etmesinin hedeflendiği belirtildi.
HABER VİDEOLARI

Aydın’da medya ve darbelerin toplumsal etkilerinin ele alındığı “Medya

Aydın’da yaşayan 48 yaşındaki Kadriye Özcan Topbaş’ın eğitim azmi

Aydın Belediye eski Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Aksu,

Aydın’da yaşayan Yahya Kardaş, hem ailesinin hem de sülalesinin ilk üniversite

Aydın’da toplu taşıma ücretlerinde değişikliğe gidildi. Büyükşehir

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan 2. Sanayi Sitesi’nde yaklaşık

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet vermeye başlayan Hayal Kahvesi, kafe

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin Kurban Bayramı

Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), radyo ve televizyon yayıncılarının

Aydın’ın Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen

Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan Adayı Ömer Altuntaş,

Aydın’ın Efeler ilçesi Girne Mahallesi’nde faaliyet gösteren

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Yemişendere Mahallesi, bu yıl ilk kez

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3 şube ile İncirliova ve Nazilli'de de

Aydın Eczacı Odası, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü’nün 187’nci

Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğrafçılık

Aydın’ın Efeler ilçesinde park ettiği tırında kahvaltı hazırlayan 46

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, kamuoyunda tartışma oluşturan “1 liralık

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer,

Aydın’da farklı sanat dallarında hazırlanan el emeği eserler, sanatseverlerin

Kadınların ekonomik hayatta daha aktif rol almasını hedefleyen “Kadın Gücüyle

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde

Türkiye’nin gündemine oturan kıtalararası balistik füze “Yıldırımhan”

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı, tiyatro dünyasının

Aydın’ın Efeler ilçesinde petshop işletmecisi Gökay Başar ile kedi

Pazarlarda domates fiyatları günden güne yükselirken, esnaf artışın

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Hacıhamzalar Mahallesi’nde

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gündoğan, Telif Hakları Genel Müdürü Erkin

Aydın Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Medinova Hastanesi’nde

Aydın'ın Çine ilçesinde uzun yıllara dayanan kasaplık tecrübesiyle

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında düzenlenen 61. yılın 2.

Kahve sektörünün son yıllarda hızla büyümesiyle birlikte

Sağlık alanında bilinçlendirmeye yönelik önemli konuların ele alındığı

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan “Uzmanına Sor” programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde 18 yıldır esnaflık yapan oto boya ustası Yakup

Aydın’ın Çine ilçesinde çocuklar ile ailelerin birlikte






