SON DAKİKA

“Aydın güzel şehir ama değerlendirilmiyor”

16 Şubat 2024, Cuma 10:35

     


Aydın’da yaşayan vatandaşlara ‘Aydın’da ailenizle ve sevdiklerinizle güzel vakit geçirebileceğiniz sosyal ve yeşil alanları yeterli buluyor musunuz? Alanlar konusunda ne gibi bir beklentiniz var?’ diye sorduk. Vatandaşlar yeşil ve sosyal alanların yetersiz olduğunu söyleyerek beklentilerinden bahsetti.

 

"ŞEHİR DIŞINA ÇIKMAK ZORUNDA KALIYORUZ"

Sevgi yolunda esnaflık yapan Ahmet Yeğen, “Genelde şehir dışına çıkıyoruz. İzmir’e ya da Kuşadası’na gidiyoruz. Merkezde öyle yerlerimiz yok. Çocuklarımızı alıp gideceğimiz büyük bir parkımız yok Aydın’da. Bir tek forum var gezebileceğimiz orası da hafta sonları çok kalabalık. Güzel ve büyük bir park alanı olsun istiyoruz. Dışarıdan misafirimiz geldiğinde onu gezdirebileceğimiz Aydın’a özel bir yerimiz yok” dedi.

“AİLEMLE MANGAL YAPABİLECEĞİM BİR ALAN İSTİYORUM”

Suat Yılmaz “Bugün eşini ve çocuğunu aldığın zaman gidebileceğin bir yer yok. Meydana geliyoruz. Gidersek Tekstil Park’a gidiyoruz. Onun dışında gideceğimiz bir yer yok. Ben mesela çocuğumla eşimle gideceğim, oturacağım, mangal yapabileceğim bu tarz bir yer istiyorum. Aydın kötü yer değil. Güzel şehir ama değerlendirilmiyor” dedi.

“POTANSİYEL VAR AMA AKTİF DEĞİL”

Aydın’da Diş Hekimliği yapan Rüştü Başkoru, “Kesinlikle Aydın’da yeterli yeşil alan yok. Mimar Sinan’da bir yer var ama çok yetersiz. Aydın merkez meydanda sulu park vardı. İnsanların arkadaşlarıyla vakit geçirebileceği oturabileceği çok güzel bir park vardı. Orası çok saçma bir hale döndü. Orası eski haline getirilebilir. Yeşil alanlar oluşturulabilir. Potansiyel var ama maalesef aktif değil” diye konuştu.

 

“SOSYAL ALAN OLSA SOKAKTA BANKTA MI OTURURUZ?”

Vasfi Fırtına, “Aydın’da sosyal alanlar yeterli olsa sevgi yolu kenarına konulan banklara oturur muyuz? Öyle bir imkan yok. Çocukların daha fazla eğlenebilmesi için parkların daha çok olmasını isterdim. Çocuklar yollarda, sokaklarda. Okuldan çıktıktan sonra vakit geçirebilecekleri herhangi bir yer yok” dedi.

“ÇOCUKLARLA EĞLENEBİLECEĞİMİZ ALAN OLMALI”

Emel Gürbüz, “ Ben sosyal ve yeşil alanları yetersiz buluyorum. Çocuklarla birlikte eğlenebileceğimiz kadınlara özgü alan olsun isterim. Çünkü bir yere gidiyorum hep erkek dolu. Rahat rahat oturamıyorum. Bence erkeklerinde iş alana ihtiyacı var ki boşta geziyor hepsi. Hepsi kahvelerde cafelerde kadınlara oturacak yer yok. Öncülük de vermiyorlar. Biz böyle kıyıda köşede oturuyoruz sokakta. Bence güzel bir alanlar olmalı” dedi.

 

“TEKSTİL PARK’TAN BAŞKA YOK”

Rüya Doğru, “Yeterli bulmuyorum. Bir tek düzgün bir yer olarak Tekstil Parkı biliyorum. Başka da yok. Orda da masalı bir yer yok. Ben hep masalı bir yer arıyorum. Masası olan çekirdek kola yapabileceğimiz güzel bir alan olabilir” diye konuştu.

 

“SENCE SOSYAL ALAN VAR MI?

Bir vatandaş da, “Sence sosyal alan var mı? En basiti Pınarbaşı, öyle duruyor. Bence yetersiz. Mesela stadyum yıkılıyor ya oraya güzel bir park yapılsın. O bizim için yeterlidir. Stadyum farklı bir yere yapılsın. Ama orası mutlaka park olsun. Aydın’ın ihtiyacı var. Sinema bir tane var o da klasik. Sosyal olarak ne var Aydın’da? Bir bulvar var. Bulvarda günden güne daha kötüye gidiyor. Saat 21:00’den sonra bulvar karanlık. Hiçbir cazibesi yok” dedi.

 

“MİMAR SİNAN PARKINDA ADIM ATACAK YER BULAMADIK”

Elmas Türken, “Yeterli değil çünkü Mimar Sinan Parkı açıldığında yeni bir yer açıldı diye çok sevinmiştik. Akşam gittiğimizde yürüyecek yer yoktu. Bebek arabasıyla yürüyemedik çok zorlandık. Bence çok az var” diye konuştu.







 
Son Eklenen Haberler