Yeni İz Derneği’nden Aydın’a dokunan eller
16 Ağustos 2024, Cuma 20:25| Tweet | ||
|
||
Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu TVDEN’in sevilen programı “Baş Başa”nın konuğu, Yeni İz Derneği Başkanı Peri Yıldırım oldu. Programda, Aydın’daki kadın hayatları ve derneğin çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.
Aydın, farklı sosyo-ekonomik düzeylerde ve yaşam tarzlarında birçok kadının bulunduğu bir şehir olarak öne çıkıyor. Tarım işçiliği yapan kadınlar ve denizle henüz tanışmamış kadınlar gibi birçok güçlü kadının yaşadığı bu şehirde, Peri Yıldırım ve ekibi, kadın ve çocuk ayrımı gözetmeksizin yardım eli uzatıyor.
Peri Yıldırım, Yeni İz Derneği’ndeki değişiklikler ve gelişmeler hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Yeni yönetim kurulunda büyük değişiklikler yaşandı. Geçirdiğim süreçle birlikte ben de çok değiştim. Yönetim kurulunda seçici olma konusunda önemli dersler aldım ve şu anki yönetim kurulunda herkes elini taşın altına koyma derdinde. Bu, iş bölümünü kolaylaştırdı ve iş yükümü ciddi şekilde azalttı.”
Dernek, Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak bilinse de pek çok projeyi içinde barındırıyor. Yaşanan deprem ve yangınlar nedeniyle tamamen sosyal yardımlaşma odaklı bir izlenim oluştursa da Hukuk ve Eğitim Komisyonları da önemli çalışmalar yürütüyor. Çocuk istismarı, şiddet gören kadınlar, eşinden boşanamayan, iş bulamayan ve çocuğuna bakamayan kadınlara ücretsiz dava desteği sağlanıyor.
Aydın’daki büyük bağışçılar ve iş adamlarının desteğiyle derneğin projeleri geniş bir kitleye ulaşabiliyor. Dernek, bağışların doğru bir şekilde kullanıldığını ve şeffaflığı sağladığını vurguluyor. Ayrıca, Aydın için büyük projeler gerçekleştirmeyi hedefliyor. Dernek, sosyal yardımlaşmanın ötesinde istihdam sağlayacak projeler ve dezavantajlı grupların entegrasyonuna yönelik projeler hazırlamayı planlıyor.
Peri Yıldırım, derneğin işleyişi hakkında şunları söyledi: “Biz sadece fotoğraf çekilmek ve poz vermek amacı gütmüyoruz. Mutfak kısmında, sahada çalışıyoruz. Devlet ve milliyetçi bir anlayışla hareket ediyoruz. Dernek başkanı olarak kararlarımız kabul görüyor ve çalışmalarımızın başarısı devam ediyor.”
Dernek, gönüllüler için özel kriterler belirliyor. Gönüllüler, WhatsApp grubuna dahil edilmeden önce bir ön görüşmeye tabi tutuluyor ve süreç gözlemleniyor. Ayrıca, derneğin hedefleri arasında ilçelerde temsilcilikler açmak ve küçük gruplarla derneği büyütmek bulunuyor.
Son olarak, dernek, evde çalışmayan yaşlılar gibi dezavantajlı kişilere iş bulana kadar yardım etmeyi ve onları teşvik etmeyi amaçlıyor. Dernek, insanların hayatlarına dokunarak, topluma kazandırılmalarına katkıda bulunmayı sürdürüyor.
HABER VİDEOLARI

Aralık ayında açıklanan %35,91’lik kira tavan zammı, zaten geçim

Aydın'ın Efeler ilçesinde hizmet veren Sevgi Sokağı Yeşilçam Cafe’nin

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi M. Umut Tuncer’in

Aydın Süper Amatör Lig 7.Hafta karşılaşmasında Çine Madranspor, Serçeköy

Aydın’da sonbahar yağışlarının ardından doğada kendiliğinden yetişen çıntar,

Aydın’da kışın gelmesiyle birlikte kuru yemiş ve kurutulmuş meyve satışlarında

Denge Gazetesi Spor Muhabiri Kamil Kazankaya, yarın Aydın Süper Amatör Lig’de

Aydın’da kadınların ve erkeklerin yüz ifadesini yeniden yorumlayan Dilge

Gündem Özel’e konuk olan eski İçişleri Bakan Danışmanı Haşmet

Aydın'daki Adnan Menderes Stadyumu’nda çalışmalar hummalı şekilde

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde

Aydınspor’un geçtiğimiz hafta Kuşadası 1923 karşısında aldığı kritik

Kasım ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi ile SSK–Bağkur

Aydın sokaklarında mikrofon uzattığımız vatandaşlar, Türkiye’de gençlerin

Aydın’da bu hafta kurulan Salı Pazarı, yine fiyat tartışmalarının odağı oldu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

AYTO Kadın Girişimciler Kurulu’nun Girişimcilik Haftası programında kadın girişimcilerin

Aydın’da toplu taşımaya yapılan son zamlar, hem vatandaşın hem de şoför

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan Uzmanına Sor programında bu hafta

Aydın’da CHP’li belediyeler, Koçarlı’nın Yeniköy Mahallesi’nde

Aydın'da Diş Sağlığı Haftası kapsamında konuşan diş hekimi Buket Ünlü,

Aydın’ın köklü firmalarından Tuğba Kuruyemiş, 1980 yılından bu yana

Aydın’ın Efeler ilçesinde Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

Aydın’da Salı Pazarı’nda tezgâh açan esnaflar, artan motorin

Aydın’ın Efeler ilçesinde görev yapan ilkokul öğretmeni Ozan

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Kurulu’nda yaşanan sert tartışmalar,

Aydın’da Hacı Celal Oto İlkokulu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü,

Aydın’ın efeler ilçesinde 1977’den beri terzilik yapan metin altıntaş,

Aydın’da 36 yıldır Milli Piyango ve kazı kazan satışı yapan Muhammet Soymaç’ın

Aydın’da balık fiyatlarındaki artış, hem balıkçıları hem de vatandaşları

Aydın’ın Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Girne Bulvarı üzerinde

Aydın’da her gün yüzlerce vatandaşın kullandığı toplu ulaşım, son

Aydın’da Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıkılmasının

Aydın’ın Germencik ilçesinde Perşembe pazarında fiyatları vatandaşlar

Aydınlı saat ustası Veysel Aydoğdu, 13 yaşında başladığı mesleğinde 35 yıldır hem

Aydın’da yaşayan Muğla Kavaklıdere kökenli usta Aydın Alkış, babasından

Aydın’da giderek ağırlaşan su krizi, hem günlük yaşamı hem de vatandaşların







