SON DAKİKA

“Gerçekten topuklu efeyse çıksın açıklasın”

19 Ekim 2021, Salı 12:14

     


CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı ve Gazeteci Serhan Seyhan, Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu “Emin Aydın’la Baş Başa” programının konuğu oldu. Seyhan, su tahakkuku konusu ile ilgili son gelişmeleri aktararak, “Su tahakkuklarının silinmesi hakkında takipsizlik kararı verildi” dedi.

Seyhan, “Basında su yolsuzluğu haberleri ile gündeme gelen su tahakkuklarının silinmesi hakkında geçtiğimiz hafta takipsizlik kararı verildi. Bu konuyla ilgili olarak ifade edilmesi gereken, gündeme getirilmesi gereken ve Aydın halkının bilmesi gereken önemli bir detay anlatalım. Bizim konuşmalarımız sonrası yapılan diğer su yolsuzluğu haberleri sonrasında bir kişi gitmiş Cumhuriyet Başsavcısı’na müşteki olarak şikayetçi olmuş. Şikayetçi olmasının akabinde Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı konuyu İçişleri Bakanlığı’na soruşturma iznine tabi olarak göndermiş. İçişleri Bakanlığı Aydın Valiliği’ne, Aydın Valiliği de İl İdare Kurulu’na, İl İdare Kurulu’da bir İlkokul Müfettişi’ni dosyaya Maarif Müfettiş olarak atamış. Bu İlkokul Müfettişinin adı Ali Yüce. Bu konuyla ilgili yaptığı ön incelemenin sonucunda demiş ki evet su tahakkukları silinmiş faka silinen su tahakkukları sehven silinmiş ve geri yüklenmiş. Geri yüklenmiş olduğu için kamu zararı oluşmamıştır bu sebepten dolayı ön incelemeye gerek yoktur demiş ve bunu Sayın Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un imzasıyla başsavcılığa göndermişler ve aynı gün konu takipsizlikle kapatılmış. Bu Maarif Müfettişi’nin yazdığı rapordan İl İdare Kurulu’nun haberi olmadan zaten Sayın ASKİi Genel Müdür Vekili Hakan Olgaç’ın haberi olmuş. Sokakta söylenenlere göre bununla ilgili gerekli çalışmalar yapılmış. Zaten kendi bünyesinde çalışan bir personel sormuş bu konuyu. Maarif Müfettişi tarafından incelenen dosyada söz konusu olan su tahakkuklarının silinmesinin otellerle ilgili olduğu beyanlarında bulunmuş. Bu konuyla ilgili Aski çalışanının benim bilgisayarımdan silindi diye de savcılıkta beyanı var. Bu konuyla ilgili kaç otelle görüşüldü? İlkokul Müfettişi olan Ali Yüce bilgisayar veri tabanları konusunda ne kadar bilgi sahibi? Ayrıca bilgi sahibi değilse neden İl İdare Kurulu’ndan İlkokul Müfettişi görevlendirildi? İlkokul Müfettişi Milli Eğitim’e bağlı. Daha önce de Sayın Özlem Çerçioğlu’nun çok fazla dosyada soruşturma ve kovuşturması bulunması sebebiyle Anayasa’nın 127. Maddesi kullanılması gerektiği ile ilgili CİMER’e yapılan şikayet kaydında da bir Milli Eğitim Avukatı’na muhakkik atanmıştı. Neden Milli Eğitim’in kadroları sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin soruşturma dosyalarının ön incelemecisi konumunda bulunuyor? Bunların hepsi soru işareti” ifadesini kullandı.

“BURADA ÇOK NET BİR İSPAT VAR”

Seyhan, “Büyükşehir Meclis üyeleri, biz niye sormuyorsunuz diyorduk onlar yedinci ayda bunu sormuşlar. Sormuşlar fakat bunu mecliste anlatamayan, mecliste birçok kez kendi şovunu yapan ama meclis üyeleri bunu sorduğunda siyasi şov yapmakla suçlayan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bu konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınmış. Hani bize diyorlar ya siz konuşuyorsunuz niye karşınızdakini konuşturmuyorsunuz diye. Burada çok net bir ispat var. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin halk tarafından seçilmiş meclis üyeleri soru sormuşlar ama sözlü cevap alamamışlar. Yazılı olarak size gönderdik demişler. Neden Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konularla ilgili bir açıklamayı kamuoyuna, meclis üyelerine Büyükşehir Belediye Meclisi çatısı altında yapamamıştır? Neden televizyon ekranlarına gelemediğinin ispatı da orada bu işi sözlü olarak açıklayamamasıdır. Yazılı olarak yapılan açıklama ile kendisi imzalamamıştır. Vekilliğini yürüten Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Avukat Evrim Karakoz imzalamıştır” dedi.

“GERÇEKTEN TOPUKLU EFEYSE ÇIKSIN AÇIKLASIN”

Seyhan, “Ben buradan soruyorum. Sayın Belediye Büyükşehir Başkanı’nın adı topuklu efeyse, azıcık yürek varsa, halkını seviyorsa, bilboardlarda söylediği gibi halkı için çalışıyorsa, kaç tane görevi ile ilgili soruşturması ve kovuşturması var çıksın Belediye Meclisi üyelerinin huzurunda tüm kamuoyuna açıklasın. Halktan birisi olarak ben açıklayayım, sen de çık açıkla Sayın Başkan. Senin özel konularınla ilgili, ticari konularınla ilgili ailenle ilgili davalar bizi ilgilendirmez, soruşturmalarda bizi ilgilendirmez. Öncelikle görevi ile ilgili suçlamalardan dolayı, soruşturma ve kovuşturmalarından dolayı cevap alalımda sonrasına sonra bakalım. Bunlarla ilgili yüreği yetiyorsa, gerçekten topuklu efeyse çıksın açıklasın. Çöp kamyonlarını satın alma maliyeti ne kadar, sizin kira için ödediğiniz rakam ne kadar? Çık açıkla. Aydın Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini kandırmaya çalışma. Aydın Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Aydın halkının oylarıyla seçildi. Her ne kadar sen o oylarla seçilmişsen karşındaki de o oylarla seçildi. Sen seni denetlemeye çalışan birisine yalan söyleyemezsin” dedi.

“NEDEN KAÇTINIZ YA DA NEDEN KORKTUNUZ?”

Seyhan, “Siz yaptığınız her işin hesabını verdiniz de biz mi size iftira attık? Hangi olay doğrudan düzgünce cevap verdiniz ki bu konulara verilen cevabın düzgün olmasını bekleyelim? Ben burada Belediye Meclis üyesi olan AK Partili arkadaşlara da soru önergesi veren arkadaşlara da seslenmek istiyorum. Size sözlü cevap veremeyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu konularla ilgili soruşturmaların ve kovuşturmaların kaç tane olduğu, ne kadar olduğu, neden olduğu, hangi görevlerle ilgili olduğu, hangi konularla ilgili olduğu neden bir kere bile soru önergesi olarak verilerek öğrenilmek istenilmemiştir? Aydın Valiliği’ne de verebilirsiniz bu soru önergesini çünkü Anayasa soruşturması ve kovuşturması olan Belediye Başkanları’nın kesin hükme kadar görevden uzaklaştırabileceğini açıkça belirtiyor. Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanı’nın son 5 yılda 100’den fazla belediyeye uygulaması var. Siz neden bunları gündeme getirmediniz? Neden kaçtınız ya da neden korktunuz?” dedi.

“ALAN İLE ALAMAYAN BİRBİRİNİ ELEŞTİRİYOR ŞU ANDA”

Gazeteci Emin Aydın’ın, "Marmaris’te bir Çalıştay düzenlendi. İzmir Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi Özlem Çerçioğlu’nu eleştirdi. Aydın’dan Gappi’ye bizim meslektaşlarımızdan yüksek sesle tepkiler geldi. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsun?" sorusuna Seyhan, “Bu konuyla ilgili yüksek sesle tepki gösterenler Büyükşehir Belediyesi’nden ne kadar edimleri var çıkıp açıklayacaklar önce. Alamayan da çıkmış eleştirmiş. Alan ile alamayan birbirini eleştiriyor şu anda. Aradan Sayın Özlem Çerçioğlu’nu ayıkladılar. Aydın’da alan arkadaşları yadırgamıyorum alabilirler sorun değil ama alamayan arkadaşların feryat etmesine de sessiz kalın çünkü siz de aynı işi yapıyorsunuz, sizin de alamadığınız zamanlar vardı, sizin de karşısında olduğunuz zamanlar vardı onları düşünün. Empati yaparak karşı tarafın haklılığını kendinizce bir tartın ondan sonra insanları eleştirin" diye konuştu. (ELİF DUMANOGLU)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler