SON DAKİKA

Aydın'da 14 öğrenci zehirlendi

22 Eylül 2021, Çarşamba 12:42

     


Efeler'deki Şehit Polis Nedip Cengiz Eker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 14 öğrenci, okullarında yedikleri sabah kahvaltısından zehirlenerek tedavi altına alındı.

Efeler'deki Şehit Polis Nedip Cengiz Eker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yatılı olarak kalan öğrenciler dün sabah saatlerinde okulda hazırlanan kahvaltılarını yaptı. Kahvaltıdan bir süre sonra karın ağrısı ve mide bulantısı rahatsızlığı yaşayan 14 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tetkiklerde öğrencilerin sabahki kahvaltıdan dolayı zehirlendiği belirlendi. Gerekli müdahaleleri yapılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan yaklaşık 7 sene Şehit Polis Nedip Cengiz Eker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okul aile birliği başkanlığı yapan ve 2018 yılında görevinden istifa eden Mehmet Sarı, "Şu anda lisede görev yapan usta, belgesi olmayan bir usta. Daha önce de okulun mutfağında sigortasız işçi çalıştırmışlardı. Ben belgesiz ustanın olmaması gerektiğini ve sigortasız işçi çalıştırılamayacağını ve bunun gibi birkaç usulsüzlüğü Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne anlatmıştım. Usulsüzlük nedeniyle de 2018 yılında okul aile birliğinden istifa ettim. Bugün 14 öğrencinin zehirlenmesi beni çok üzdü" dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler