SON DAKİKA

"Bu kapanma kararı çözüm değil"

28 Nisan 2021, Çarşamba 17:12

     


Çine Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Metin Uyar, Bilim Kurulu tarafından alınan 19 günlük kapanma kararına tepki göstererek, "Kapanma olacaksa fırınlar hariç tüm sektörlerde olmalı. Bu alınan kapanma kararı çözüm değil" dedi.

Ülke genelinde 29 Nisan-17 Mayıs arası uygulanacak olan kapanma kararı nedeniyle açıklama yapan Çine Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Metin Uyar, bazı sektörlerin faaliyetlerine devam edecek olmasına tepki gösterdi. Kararın tam kapanma sayılabilmesi için fırınlar dışında tüm sektörü kapsaması gerektiğini dile getiren Uyar, kararın gözden geçirilmesini istedi.

"BAZI SEKTÖRLERİN AÇIK OLMASININ BİR ANLAMI YOK"

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 19 günlük kapanma kararını değerlendiren Başkan Uyar, "Perşembe günü akşamı itibariyle başlayacak ve 19 gün sürecek kapanma nedeniyle bir karmaşa mevcut. Odamız üyesi ve işyeri ruhsatı ruhsatında 'İmalatçı' ibaresi bulunan işyerleri faaliyetlerine devam edecek. Yani imalatçı ruhsatı bulunan maden sektörü, mobilya, demirci, plastik doğrama sektörleri yasaklardan muaf. Ama bu sektörlerin yedek parçasını temin eden, yolda kalan yasaktan muaf olan taşımacının aracının tamiri yapacak olan ve tarım ve maden firmalarının ekipmanlarını yapan tornacı kapalı. Bu şekilde açmalarına izin verilen sektörlerin açık olmasının da bir anlamı yok" diye konuştu.

"KARGAŞA YAŞANMASINDAN ENDİŞELENİYORUM"

Bilim Kurulu'nun alacağı kararlar öncesi yerele inerek esnaf temsilcilerini de dinlemesi gerektiğini savunan Uyar, "Benim ve odamız telefonuna 2-3 gündür hiç durmadan esnaflar arıyor. Kimisi ne yapmaları gerektiğini sorarken kimileri de ödemelerinin çokluğundan dert yanıyor. Sanayimizde çok sayıda sektörden esnaf var. Kimisine izin verirken bir kısmına izin vermemek hem bizi hem emniyet güçlerimize hem de Kaymakamlığımıza zorda bırakmaktadır. 19 gün boyunca herhangi bir kargaşa ve kavga yaşanmasından endişeleniyorum. Bilim Kurulu Üyeleri alacakları karar öncesi esnaf temsilcilerinin ve yerel yönetimlerinin görüşlerini de alması lazım. Yoksa bu şekilde alınan bu karar ne koranavirüse önlem olur ne de sorunlarımızı çözer" ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler