"Yanlış yıkım, bizi mağdur etti"
30 Mart 2021, Salı 15:35| Tweet | ||
|
||
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, depremde hasar görmesi üzerine kontrollü olarak yıkılmak istenilen 8 katlı binanın üzerine devrildiği Nafi Cemal Apartmanı'nda yaşayanlar, "Bizi yanlış yıkım mağdur etti. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.
İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremda hasar alan binaların yıkımı başladı. Bu kapsamda, dün saat 17.30 sıralarında, Karşıyaka ilçesine bağlı Şemikler Mahallesi'nde hasarlı olduğu tespit edilen 8 katlı bina kontrollü yıkılmak istendi. Ancak bina, hasarsız olan yandaki 5 katlı Nafi Cemal Apartmanı'nın üzerine devrildi. Bir iş makinesinin üzerine de molozlar düştü.Büyük çapta hasar meydana gelen Nafi Cemal Apartmanı, tahliye edildi.
Binada yaşayanlar, mağdur olduklarını söyledi. Bina sakinlerinden Ömür Ege, "Yıkım olurken evin içerisindeydik. Komşumuzun oğlu tek tek apartmanları gezerek, evi boşaltmamızı söyledi. Misafirlerimiz vardı. Ben de misafirlerimle birlikte çıktım. Misafirlerim gidince de yıkımın karşısındaki parka oturdum. Kepçenin evime değdiğini gördüğüm an çok bağırdım, hala boğazım ağrıyor. Konuşmakta zorlanıyorum. Gece felç geçireceğim diye çok korktum. Kendi kendime teselli ettim. Çok üzüldüm" dedi. Evini yeni kiraladığını ve eşyalarının yeni olduğunu anlatan Ege, "Seyrek'te evim vardı. O evimi sattım. Tüm eski eşyalarımı attım. Yeniden eşya aldım. Yatağım, koltuğum, havlularıma kadar her şey yeniydi. Ne yapacağımı bilmiyorum. 'Burada durma' diyorlar. Ben nerede duracağım? Yakınlarda bir pastane vardı, oraya gittim. Orada sürekli nasıl oturacağım? İki oğlumla birlikte oturuyoruz. Nereye sığınabilirim" diye konuştu.
Komşusunun oğlu sayesinde evden çıktıklarını dile getiren Emrah Karan ise, "Bize tahliye söylenmedi. Beşinci kattaki komşumuzun 21 yaşındaki oğlu 'ben bu yıkımı beğenmiyorum' diyerek tek tek katları gezdi ve bizim apartmanı boşaltmamızı sağladı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Diğer katlarda oturanlarla, ev sahipleriyle de görüşeceğiz. Yetkililer buraya gelsin, bize bir şey söylesinler. Ne yapılacaksa bize bilgi versinler. Bu deprem değil, bir kaza. Ama biz eski hayatımızı istiyoruz. Şu an mağdur durumdayız. Bizim evimiz üç yıllık bir ev, hiçbir problem olmadı, depremde bile sıkıntı yaşamadık. Çok yanlış yıkım yaptılar. Bu şekilde yıkım olmamalıydı. Yakın zamanda, apartmanımızın yanında bir ev daha yıkıldı, tek bir moloz sokağa taşmadı. Resmen yanlış yıkım bizi mağdur etti" ifadelerini kullandı. (DHA)

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte aşure hazırlıkları hız kazanırken, Aydın'ın

Germencik Organik Pazarı'nın kuruluşu GOP Kuruyemiş, düğün, nişan ve

Aydın Elektrik, Elektronik ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Muhsin İnce, yaz

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3 şube ile İncirliova ve Nazilli’de hizmet

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tatil planları yeniden gündeme geldi. Ancak

Trafik güvenliğini artırmayı amaçlayan kanun teklifi, aday sürücüler

Yaz aylarında etkisini artıran aşırı sıcaklar, araç içinde unutulan

Aydın'da yaz mevsimiyle birlikte etkisini artıran kavurucu sıcaklar, sadece günlük

Yaz aylarında serinlemek için sıkça tercih edilen buzlu içecekler,

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Aydın İl Temsilcisi Umut Özcan,

Son dönemde gerileyen altın fiyatları, hem yatırımcıların hem de düğün

Aydın’da yarım asrı aşan tecrübesiyle hizmet veren Bakış Ev Mobilya, Efeler’de

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Aydın'ın Efeler ilçesinde, depozitolu ambalajların geri dönüşümünü

Son yıllarda hızla yayılan ve "zayıflama iğnesi" olarak bilinen ilaçlar,

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Biyokimya Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi'nde Muharrem Ayı

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Yağcılar İçi'nde bulunan Vardar İş

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelin adaylarını tatlı bir telaş sararken,

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelinler kadar damatlar da en özel

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Cincin Mahallesi ile özdeşleşen,

Aydın'ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren 4Gen Eğitim Kurumları

AK Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Katılım ve Rozet Takma Töreni'nde

Kulaklık kullanımının özellikle gençler arasında giderek yaygınlaşması,

Teknolojinin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte

Aydın'ın Efeler ilçesinde dedesinden miras kalan çadırcılık mesleğini

Aydın 4GEN Anadolu Lisesi 2025-2026 eğitim öğretim yılı mezunları, Kızılcaköy’de

Boşanma süreci yalnızca eşlerin hayatını değil, çocukların ruhsal gelişimini

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Leylant Ova Demirtaş, TVDEN ekranlarında

Aydın’ın Efeler ilçesinde Türk Kızılay Aydın Kan Alma Birimi, düzenlenen

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

Yeşilay Aydın Şubesi, 2026 Bağımsızlık Yılı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya

Aydın'ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Dört Mevsim İlaçlama

Aydın Sanayi Odası Başkan Adayı Mehmet Tuncer, Beyaz Grup’un aday tanıtım toplantısında

Yargıtay'ın boşanma davalarına ilişkin verdiği yeni karar, kamuoyunda geniş yankı









