SON DAKİKA

Nazilli'de bomba alarmı

2 Haziran 2021, Çarşamba 18:57

     


Nazilli Devlet Hastanesi ve Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile yapılan bomba tatbikatı kısa süreli paniğe yol açarken, olayın tatbikat olduğu öğrenilince derin bir nefes alındı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nazilli Yeşil Mahalle’de bulunan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu bahçesinde bomba tatbikatı yapıldı. Tatbikata, Nazilli Devlet Hastanesi Olay Yönetim Ekibi, Nazilli Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha Ekibi, İtfaiye ekipleri ve UMKE ekipleri katıldı.

Nazilli’de yapılan şüpheli paket tatbikatında senaryo gereği Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu bahçesine şüpheli bir çanta bırakıldı. Nazilli Devlet Hastanesi güvenlik görevlileri çantayı fark ederek durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, çevre hemen güvenlik kordonuna alındı. Çevredeki vatandaşlar ve basın mensupları bölgeden uzaklaştırıldı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen bomba imha uzmanı koruyucu kıyafetle, şüpheli çantaya yaklaşarak, fünye yerleştirdi. Çanta fünye yardımıyla son olarak yapılan uyarının ardından kontrollü olarak patlatıldı. Çantadan kopan parçalar yaklaşık 100 metre genişliğindeki bölgeye yayıldı.

‘SENAYOYU TAM OLARAK UYGULADIK’

Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Engin Tetik tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, tatbikatta emeği geçen herkese teşekkür etti. Başhekim Tetik, “Hiç bir yaralı ve kayıp olmadan tatbikatımızı atlattık. Senaryoyu tam olarak uyguladık. Normal işleyişimize devam ediyoruz. Emniyet güçlerimize ve diğer ekip arkadaşlarımıza destekleriniz için çok teşekkür ediyorum” dedi. (DHA) 







 
Son Eklenen Haberler