“Aydın’da yaşamak bir ayrıcalıktır’’

23 Ekim 2019, Çarşamba 14:19

     


Aydın Başak Koleji tarafından düzenlenen etkinlikle, Aydın’ın geleneksel el sanatları gelecek nesillere anlatıldı. Etkinlikte konuşan Başak Koleji Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Güven Soylular, ‘Aydın’da Yaşamanın Bir Ayrıcalık’ olduğunu vurguladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın İl Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Merkez Valisi Hakan Güner, Esnaf Odası Başkanı Selahattin Çetindoğan, Başak Koleji Kurucu Temsilcisi F. Alp Ayaydın, Genel Direktör Metin Akyol’un katılımları ile gerçekleşen Geleneksel Aydın Günleri El Sanatları ve Zeka Oyunları Şenliği etkinliği Başak Koleji Kampüsünde, Başak Koleji öğrencileri, öğretmenleri, velileri katılımı ile gerçekleştirildi.

Başak Koleji Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Güven Soylular ve Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay’ın konuşmaları eşliğinde açılışın yapıldığı etkinlik, stantların tek tek dolaşılması ve Zeybek Oyunları Gösterileri ile devam etti.

Aydın’ın kültürel özelliklerini bir sonraki kuşaklara aktarabilmek için gerçekleştirilen etkinlik bu yıl Özel Başak Koleji tarafından dördüncü kez düzenlendi. Kurulan stantlarda; geleneksel çömlekçilik, şapkacılık, gelin başı yapıcılığı, keçe ve baskı sanatı, oyuncak yapımı, dericilik, kabak avize yapım sanatı, sabun yapımı, sepet ve balmumu örücülüğü, çizmecilik gibi meslek ve el sanatları işlerinde gelen ziyaretçilere bilgilendirme yapılarak, onlara deneyimleme imkânı sağlandı.

Başak Koleji Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Güven Soylular: “Aydın’da yaşamanın ne büyük bir keyif, Aydın’ı yaşatmanın da sorumluluğumuz ve ödevimiz olduğunun bilincinde bireyler yetiştirme gayesi içerisindeyiz. ‘Aydın’da Yaşamanın Bir Ayrıcalık’ olduğunu düzenlediğimiz etkinliğimiz aracılığıyla öğrencilerimizin anlamalarını ve tüm gün boyunca hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz” diyerek katılım sağlayan tüm sanatçı ve zanaatkârlara teşekkürlerini sundu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler