SON DAKİKA

Kredi faizlerinin düşürülmesi esnafı sevindirdi

9 Ocak 2020, Perşembe 12:43

     


Esnaf Kefalet kredilerinin düşürülmesi ile ilgili açıklama yapan, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan memnuniyetini dile getirirken, "Düşük faizden herkesin yararlanabilmesi için bir adım daha bekliyoruz. Bu hem esnafın önünü açar hem de bir can suyu olur. Esnafın sıcak paraya ihtiyacı var" dedi.

"ESNAFIMIZ KREDİLER İLE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR"

Çetindoğan, "Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinin esnaf ve sanatkarlarımıza kullandıracağı kredilerin faiz oranlarının 06.01.2020 tarihinden sonra %4.5 olarak değiştirilmiş olması oldukça sevindiricidir. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederim.

Ancak 06.01.2020 tarihinden önce kullandırılan kredilerin faiz oranlarının %6 olarak uygulanmaya devam edecek olması hususu oldukça yanlıştır. Bu olumlu gelişmenin yanında eskiden kredi kullanmış olan esnafın faiz oranlarının düşürülmemesi haksızlık ve yanlış bir uygulamadır. Zaten çok zor durumda olan esnaf ve sanatkarlarımız esnaf kefalet kredileriyle ayakta durmaya çalışmaktadır.

Son uygulamada emeği geçenlere teşekkür etmekle birlikte yapılan yanlışlığın ivedilikle düzeltilerek 06.01.2020 tarihinden önce kredi kullanan esnafımızın da faiz oranlarının %4.5 seviyesine düşürülerek eşitliğin sağlanmasını aydın Esnaf Odaları Birliği olarak talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler