Düğün yapmadılar, iş yeri açtılar
26 Ağustos 2020, Çarşamba 14:47| Tweet | ||
|
||
İzmir'de yaşayan ve üniversitede farklı bölümlerde okurken tanışıp evlenmeye karar veren Gamze-Abdullah Kayıran çifti, sazlı sözlü düğün yerine sade bir nikahla dünya evine girip ailelerinin düğün için ayırdıkları parayla hayallerini kurdukları iş yerini açtı.
Karadeniz Teknik Üniversitesinde deniz bilimleri mühendisliği okuyan Ispartalı Gamze Korkmaz ile işletme öğrencisi Kahramanmaraşlı Abdullah Kayıran, bir arkadaşlarının aracılığıyla tanıştı.
Mezun olduktan sonra kendi işlerini yapmaya başlayan iki genç, ailelerine hayatlarını birleştirmek istediklerini bildirdi ve yaptıkları işlerde de mutlu olamayınca hayalini kurdukları işi yapmaya karar verdi.
Ekonomik olarak iş yeri açamayan çift, ailelerine sazlı sözlü, eğlenceli düğün yerine sade bir nikahla dünya evine girmek istediklerini, düğün için ayrılan paralarla da iş yeri açmak istediklerini belirtti.
Ailelerin karşı çıkmasına rağmen düğün için her iki ailenin ayırdığı yaklaşık 150 bin lirayı alan çift, sade bir nikahla evlendikten sonra İzmir'e taşındı.
Gıda üzerine yapacakları iş için kiraladıkları dükkanda tüm hazırlıkları tamamlayan Kayıran çifti, açılış yapacaklara zaman Kovid-19 nedeniyle kısıtlamaların olması nedeniyle açılışı ertelemek zorunda kaldı.
Haziran ayında Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde açtıkları dükkanlarında çalışmaya başlayan çift, şimdilerde müşterilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
"Sade bir törenle nikahlandık ve sadece ailelerimiz vardı"
Gamze Kayıran (28), AA muhabirine, üniversitede okurken bölümlerindeki işleri yapmayı düşündüklerini ancak hayallerinde hep bir iş yeri açmak olduğunu söyledi.
Çok büyük para hedeflerinin olmadığını, kendilerini mutlu edecek bir iş yeri açmayıp düşündüklerini anlatan Kayıran, şöyle konuştu:
"Ailelerimiz tanıştı hemen nişanlandık ve sonrasında nikah oldu. Sade bir törenle nikahlandık ve sadece ailelerimiz vardı. Düğün olmaması için savaştık. 'Bizim mutluluğumuz mu daha önemli, düğün mü?' dedik. Bunu sürekli dile getirdik ancak hep 'olmaz, el ne der' dediler. Ancak bu savaşı biz kazandık. Düğün için ayırdığınız bütçeleri bize verin dedik. Bir düğün ne kadara mal oluyor hepsini hesapladık ve ailelerimiz fazla fazla destek oldu. Biraz da kendi birikimimiz vardı. Onları da ekleyip bu iş yerini açtık. Her şeyini kendimiz yaptık. Burası bambaşka bir dükkandı. Abdullah ile geceli gündüzlü çalıştık, bayağı uğraştık. Çok güzel bir duygu. Mutluyuz, huzurluyuz."
Kayıran, pandemi nedeniyle arkadaşlarının da düğün yapamadığını, kendilerinin çok doğru bir karar verdiklerini bu süreçte daha iyi anladıklarını, müşterilerinin dükkanı tanımasıyla işlerin daha da arttığını sözlerine ekledi.
"Hayalimizde tatlı, çikolata dükkanı açmak vardı"
Abdullah Kayıran da (29) üniversiteyi bitirdikten sonra İzmir'de yaşamaya başladıklarını, okudukları bölümlerdeki işleri yapmak istemedikleri için kendi işletmelerini açmaya karar verdiklerini kaydetti.
Kayıran, sözlerini şöyle tamamladı:
"Biz bir gece düğün yapmak için bu kadar para harcamaya gerek olmadığını düşündük. Bunun gerginliği, parası ayrı bir olaydı. Ailelerimize konuyu açtık ve basit bir kız isteme töreni yapalım ve sonrasında da sade bir nikahla bu işi halledelim dedik. Bize harcayacağınız para ve düğünde gelen altınlarla biz bir iş kuralım daha sonra biz her şeyi kendimiz yapabiliriz dedik. Kendi geleceğimizi kendimiz inşa edelim dedik. Ailelerimiz de kabul etti. Hayalimizde tatlı, çikolata dükkanı açmak vardı. Sonunda açtık mutluyuz." (AA)

Aydın’ın Efeler ilçesinde vatandaşlara bu kez kentin zengin mutfak kültürünü

Aydın’ın Efeler ilçesinde vatandaşlara bu kez nüfus cüzdanlarındaki

Aydın’da çevre, israf ve kaynak yönetimine yönelik sorunların

Aydın’da vatandaşlara “Sevdiğiniz bir işte çalışıp az para kazanmak

Aydın’ın Efeler ilçesi 7 Eylül Mahallesi’nde kar helvası yapan

Aydın’da eylül ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen etkisini sürdüren

Aydın’da vatandaşlara “En son ne zaman kendiniz için bir şey yaptınız?”

Aydın’ın Efeler ilçesindeki 1. Sanayi Sitesi’nde mikrofon uzattığımız

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda hareketlilik

Aydın’da ilin Ahisi seçilen Karacasulu pide ustası Halil İbrahim Köse,

Aydın Sanayi Odası (AYSO) seçimleri öncesi ilin otomotiv sektöründe

Aydın’da pazar tezgahlarında satışa sunulan deniz börülcesi, son yıllarda

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda vatandaşın gündeminde

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediyesi

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3 aracın karıştığı trafik kazasında ortalık

Aydın’ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 84 yaşındaki

Aydın’da doğal ürünler hazırlayan üretici, kozalak macunundan

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Fatih Kapalı Pazar Yeri’nde tezgahlar

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Cuma Pazarı’nda balık tezgahları

Aydın Galatasaray Taraftarlar Derneği’nin Efeler ilçesi Zeybek Mahallesi’nde

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda meyve ve

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan ve 18’inci yüzyılın ilk

Efeler Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı, Efeler Belediye

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kardeşköy Mahallesi’nde hizmet

Aydın’ın Efeler ilçesinde serinlemek için sulama kanalına giren

Aydın’ın Karacasu ilçesi Esençay Mahallesi’nde bulunan Aydın

Aydın’ın Karacasu ilçesinde bulunan Şeyh Kemal Türbesi ve tekkesi,

Aydın’ın Didim ilçesinde turizm sezonunun en yoğun günlerinin yaşandığı

Aydın kira fiyatları 2026 yılında ne kadar oldu? HB Gayrimenkul sahibi Hakan Bahçıvanlar,

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alattin Durmaz, sosyal

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde tarım arazilerindeki sulama yöntemi

Aydın’ın Karacasu ilçesinde yaklaşık 250-300 yıllık olduğu tahmin edilen

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy Mahallesi’nde düğün

Okulların açılmasına kısa bir süre kala veliler okul alışverişi için

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında Bozdoğan’ı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Bit Pazarı, hayalini gerçekleştirmek

Aydın’ın Efeler ilçesinde her cumartesi kurulan Bit Pazarı, uygun fiyatlı

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısında kamulaştırma,

YENİ Parti Aydın İl Başkanlığı’nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle






