SON DAKİKA

"Asgari ücret 10 bin lira olsun" diyende oldu " Zam fayda değil" diyende...

30 Kasım 2022, Çarşamba 16:26

     


Milyonlarca çalışanın merakla beklediği yeni asgari ücret için süreç başlıyor. Aydın’da yaşayan vatandaşlar da asgari ücret tutarını merakla bekliyor. Bazı vatandaşlar “Asgari ücret en az 8-9 bin olmalı” derken, bazıları da “Asgari ücret ne kadar çok olursa kaçak işçi o kadar çok olur” dedi.

Aydınlı vatandaşlara mikrofon uzatan tvDEN ekibi, "Yeni yılda asgari ücret ne kadar olmalı?" diye sordu. Vatandaşlardan İsmail Karakaya, “Asgari ücret 10 bin lirayı geçmeli vatandaş çok zor durumda en düşük ev kirası dört bin lira. O da beş ve altıncı katlarda oralara da yaşlılarımız çıkamıyor” dedi.

Bir çok vatandaş İsmail Karakaya gibi asgari ücretin sekiz, dokuz, on bin lira olması gerektiğini savundu.

Sanayiden emekli Abidin Ünal ise asgari ücretin yükselmesiyle kaçak işçilerin artacağına dikkat çekerek, “Asgari ücret ne kadar pahalı olursa, kaçak işçi o kadar çok olur. Makul bir düzeyde tutsunlar. İşçinin iş güvenliği ve hakları olmalı. Bizim zamanımıza göre işçilerin hakları daha iyi. Asgari ücret ne kadar çok olursa olsun. Kaçak işçi çalıştırıyorlar çünkü iş yok. Kalifiyeli eleman yok. Bu da 1995 yılından sonra yukarıdaki politikalar nedeniyle. Eğitimden dolayı işçi yok. Şimdi hepsi üniversite mezunu neye yarar üniversite mezunu olmak? Hiç. Önemli olan meslek sahibi olması. Şimdi meslek sahibi olan yok. Herkes ben her şeyi yaparım diyor. Her şeyi yapan hiçbir şey yapamaz” ifadelerini kullandı. (HAZEL BAYIK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler