"750 bin lira alacağımıza karşı 50 bin lira vermek istediler"
3 Eylül 2019, Salı 14:03| Tweet | ||
|
||
Köşk’te arıtma tesisi konusundaki anlaşmazlığı Aydın Büyükşehir Belediyesi ile çözmeye çalıştıklarını söyleyen Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, “Mahkemedeki davayı geri çekecektik, Köşk Belediyesi’nin 750 bin lira alacağına karşı, 50 bin lira vermek istediler. Köşk’ü jeotermalden çok kanalizasyon korkutuyor. Arıtmanın çok acil bir şekilde yapılması gerekiyor” dedi.
tvDEN’de yayınlanan 5G1K programına katılan Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldikten sonra yaptığı çalışmaları anlatan Güler, uzun zamandan beri Köşk’ü ilgilendiren arıtma tesisi ile ilgili geldikleri durumu anlattı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi ile bu güne kadar dirsek teması halinde olup, Köşk için hizmet üretme şanslarının olmadığını söyleyen Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, “Göreve geldikten sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret ettim. Köşk’e acilen bir arıtma tesisini yapılmasını gerektiğini söyledim. Benden önceki dönemde arıtma tesisinin yeri ile ilgili bir anlaşmazlık sonunda her iki tarafın mahkemelik olduğunu öğrendik. Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü, Köşk Belediyesine 750 bin TL bir ödemesi yapması gerekiyordu. Bununla ilgili ödeme yapılırsa davayı geri çekeceğimizi söyledim. Özlem başkanımızla bu konuda mutabakata vardık. ASKİ Genel Müdürü ile telefonda görüştük ve konuyu bildirdik. Arıtma tesisinin bir an önce yapılması için çok ısrarcı davrandığım için bir gün ASKi Genel Müdürümüz ziyaretime geldi. ASKi Genel Müdürümüz, ‘Köşk Belediyesinin 750 bin TL karşı alacağına karşı, 50 bin TL verelim bu konuyu kapatalım’ dedi. Köşk’ün haklarını savunmak benim en doğal hakkım. Bunu samimiyetsiz buldum. ASKi ekipmanlarından da destek istedim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu olumlu karşıladı ve destek vereceklerini söyledi. Özlem Başkanımız, ASKi Genel Sekreterimizin emrimizde olduğunu söyledi. Ama ASKi Genel Sekreterimiz de defalarca aramamıza rağmen ulaşamıyoruz. Bazen ulaşsak da, araçlar müsait olmuyor. Köşk’ü jeotermalden çok kanalizasyon korkutuyor. Arıtmanın çok acil bir şekilde yapılması gerekiyor. Aydın Büyükşehir Belediyesinin bu konuda taahhüdü var. Ayrıca ASKi’nin Köşk için yapması gereken o kadar çok yol var ki, ben söylemekten bıktım. Şimdi bir tanesini yapmaya başladı” dedi.
“JEOTERMLİN KÖŞK’E ZARARI YOK”
İlçede faaliyet gösteren jeotermal santrallerine de değinen Başkan Güler, şunları söyledi:
“Jeotermal yenilenebilir enerji kaynaklarından. Dünyada çok güvenebilir bir enerji. Hatta jeotermal kaynaklarında ısıtılan sera ürünleri kıymetlidir. Jeotermal yerel ve milli kaynağımız. Bu kadar önemli potansiyeli olan Aydın ve Köşk’ün bu potansiyelden istifade etmesi hem güzelliği ve zenginliğidir. Biz zengin kaynakların fakir bekçisi olmamalıyız, bu kaynaklardan istifade etmeliyiz. Bizim en önemli giderlerimizden birisi enerjidir. Petrol ithal ediyoruz. Doğalgazı ithal edip enerjiye dönüştürüyoruz. Bu kadar toprak altında kaynak varken, biz buna çeşitli bahaneler üreterek bu medeniyete kötülük yapamayız. Dolayısıyla var olan bütün potansiyelden, bu coğrafyada yararlanmak durumundayız.
“BU YIL EN KALİTELİ İNCİRİ VAR, DUYARLI OLMALIYIZ”
Köşk’te yatırım yapmış bir tane jeotermal firması ve beş adet santrali var. Bu firmanın bir adet serası var. 50 dönümlük alanda üretim yapıyor. Köşk’teki santraller havalı soğutma olduğu için buharı yok. Koku da gelmiyor. Reenjeksiyonu düzgün bir şekilde yapıldığından çevreye de zarı yok. Bazı çevreci kuruluşlar, buhardan dolayı çevredeki incir ve zeytinin verim vermeyeceğini, kalitenin düştüğünü sürekli söylüyor. Bunu yaparak kendi ürünlerimize zarar veriyoruz. Bu konuda duyarlı olunması lazım. Jeotermalin çok büyük zararı varsa, yaklaşık 10 yıldan bu yana en kaliteli incir bu yıl var. Zeytinde de en verimli sezona gidiliyor. Jeotermal bu kadar zararlıysa bu verimlilik niye? Bilimsel veriler olmadan, kesin kanıtlamış bir gerekçe olmadan gereksiz yere ithamda bulunmak, ürünlerimize karşı yapılmış bir saldırıdır.”
“KÖŞK BELEDİYESİ ÇARESİZ DEĞİL, ÇARE BİZİZ”
Belediyenin ekonomik durumu hakkında da bilgi veren Güler, “Bizden önceki dönemde maaşların uzun süre ödenmediği doğrudur. 1 Nisan ve 2 Eylül tarihleri arasına kadar belediyede çalışanların maaşlarının hepsini ödedik. Tabi kaynak bulmak ve oluşturmak bizim vazifelerimiz arasında. Şartların kolay olmadığını herkes biliyor. Ankara’da tüm AK Parti Belediye Başkanlarıyla ilgili bir toplantı yapıldı. Türkiye genelinde benzeri sorunlar var. Sorunları çözmek bizim vazifemizdir. Halkımız bize destek verdiği sürece Köşk’ün çözülmeyecek sorunu yoktur. O yüzden Köşk Belediyesi çaresiz değil, çare biziz” dedi.
6 EYLÜL’DEKİ KURTULUŞ ETKİNLİKLERİNE DAVET ETTİ
2001 yılından bu yana Köşk’te 6 Eylül kurtuluş etkinliklerinin yapılmadığını belirten Başkan Nuri Güler, “Kurtuluşun ve kurtuluştan önceki işgal döneminin hatırlatılması, unutulmaması önemli. Bu yıl kurtuluş etkinliklerimiz geçmiş yıllara göre farklılık oluşturacak. 6 Eylül Cuma günü halkımızla birlikte ilçemizin kurtuluşunu kutlayacağız. Aynı zamanda ilçemizin ağabeyi, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un Kaymakamlık binasının önünde yaptırdığı namazgahın açılışını yapacağız. Akşamında da Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Adem Kazan ve Köşk’ümüzün evladı, Büşra Akyol konserde sahne alacaklar. Bu sayede birlik ve beraberliğimizi de oluşturmuş olacağız” dedi.
“ARAÇLARIMIZIN TAMAMINI İŞLER HALE GETİRDİK”
Göreve geldikleri ilk 5 ayda önemli çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Başkan Güler, “9 Nisan’da mazbatamızı alarak göreve başladığımızda, bütün belediyelerde olduğu gibi bizim belediyemizde de yeni bir yapılanma ve yol haritası belirleme ihtiyacı vardı. En acil olanı bütçenin ayarlanmasıydı. Yapılmış olan harcamalar, gelirlerimiz, kredi borçlarımızı, belediyenin gelirlerini düzenledik. Araç parkımızdaki araçların tamamını işler haline getirdik. Araçların birçoğu kullanılamaz hale gelmişti. Uzun zamandan beri bahçe yollarımızı düzenledik. Baklaköy’e kadar uzanan millet bahçesi yapacağımız 130 bin metrekarelik alanın tahsisi gerçekleşti. Atilla Koç Parkı için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 500 bin TL ödeneğimiz çıktı. Projelerimizi hazırladık. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. Çiftlikköy ve Akçaköy başta olmak üzere birçok noktada parke taşı döşeme işlerimiz devam ediyor” diye konuştu.
Başkan Güler, seçim öncesi söz verdikleri Köşk’ün yerel ürünlerinin satılacağı, kestane pazarı adı verilen pazaryeri ile ilgili yer belirleme çalışmalarının sürdüğünü de söyledi. (GÜLİZAR CERİT)

Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM)’in resmî web sitesi www.ratem.org,

800 milyon liralık büyük ikramiyenin talihlilerini bulmasının ardından mikrofonlarımızı

2026 yılına girerken akaryakıt fiyatlarında beklenen artış resmileşti. Özel Tüketim

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi üzerinde

Yılbaşı yaklaşırken kuruyemiş tezgâhlarında hareketlilik başlasa da ekonomik

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan İlayda Korkulu, AK

2026 yılı için asgari ücretin 28.075 TL olarak açıklanmasının ardından

Aydın Salı Pazarı’nda yaklaşık 40 yıldır üreticilik ve pazarcılık yapan

Geçen hafta sonunda oynanan Aydın Süper Amatör Lig 9. hafta mücadelesi

Aydın’ın ilk ve tek sporcu atletik performans salonu olan Atlas Atletik Performans

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Disiplinler Arası Çevre Sağlığı Programı,

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, mutfak masraflarını her geçen

1 Ocak 2026’dan itibaren basit usulden gerçek usule geçecek esnafın

2026 yılına sayılı günler kala Aydın’da mikrofon uzatılan vatandaşlar,

Aydınlı muhasebeciler ve mali müşavirler bir araya gelerek, Türkiye genelinde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

Söke’de partililerle buluşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,

Aydın Salı Pazarı’nda bu hafta mikrofon uzattığımız vatandaşların yorumları

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Yeşilçam Sevgi Sokağı çalışanları,

Aydın’da 18 yıllık kuyumculuk tecrübesine sahip Uğuray Yılmaz, altın piyasasındaki

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Kuyucular İlkokulu öğrencileri,

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Boydere Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesi Alatepe Mahallesi’nde yaşayan Meryem Kırlı,

Başarılı geçen bu sezonun sonunda şampiyonluk hedeflediklerini belirten ve

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, ilçedeki totemlerle

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 27 Kasım’daki Aydın Büyükşehir

Türkiye’nin farklı şehirlerinde peş peşe yaşanan depremler, uzmanların

Hamilelik denince akla ilk gelen durumlardan biri olan aşerme, Aydın’da bir

Aralık ayının gelmesiyle birlikte Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı

Aralık ayında açıklanan %35,91’lik kira tavan zammı, zaten geçim














