SON DAKİKA

Buharkent'in kurtuluş günü kutlandı

3 Eylül 2019, Salı 16:13

     


Buharkent'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı kutlandı. 3 Eylül Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş, mehteran ve zeybek gösterileri yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Buharkent'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı etkinlikleri kapsamında PTT Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk koyma töreninin ardından mehteran ve zeybek gösterileri yapıldı.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, "Buharkentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı kutlu olsun. Buharkent 22 Ağustos 1919 tarihinde, Yunanlılar tarafından işgal edilmiştir. İşgali kabul etmemiş Türk milleti, o dönemde de işgali kabul etmemiştir. Canını ve kanını vermiş başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutanlık Meydan Muharebesinde de milli mücadele zafere ulaşmıştır. Buharkent de 3 yıllık sürenin ardından düşman işgalinden kurtulmuştur. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına, bu bölgede üstün başarı sağlayan Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Mestan Efe, Gökçen Efe ve Kıllıoğlu Hüseyin Efe ile adını sayamadığımız şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

Etkinliğe Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Kaymakam Tayyar Emre Mahmutoğlu ve daire amirleri katıldı. (SPOR SERVİSİ)







 
Son Eklenen Haberler