Aydın Büyükşehir Belediyesi 20 bin lira tazminat ödeyecek

5 Mart 2021, Cuma 17:19

     


Usulsüz şekilde verilen ihalelere imza atmadığı için mobbing ve psikolojik eziyete maruz kalan Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin birim müdürü Ümmü Gülsüm Altınel’in, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü aleyhine açtığı maddi ve manevi tazminat davası sonuçlandı. Belediye, Altınel'e 20 bin lira tazminat ödeyecek.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan birim müdürü Ümmü Gülsüm Altınel, görev yaptığı dönemde Erkan Karaarslan'ın şirketlerine usulsüz şekilde verilen ihalelere imza atmadığı için psikolojik şiddete uğradı.

Altınel, mobbing uygulandığını belirterek Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü hakkında şikayette bulundu. Bu kapsamda 1998 yılında memuriyetinin başladığını kaydeden Altınel, 2015 tarihinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'na Tahsilat Şube Müdürü olarak atandığını kaydetti.

Bu tarihten yaklaşık 1 ay sonra Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Satın Alma Şube Müdürü,16 Ekim 2015 tarihinde ise Abone İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde Buharkent Şube Müdürü, 8 Kasım 2017 tarihinde Buharkent Şube Sorumlusu, 27 Aralık 2017 tarihinde Buharkent Şube Müdürü olarak görevlendirildiğini belirtti.

"İMZALAMAZSAN BUHARKENT’E SÜRÜLÜRSÜN"

Altınel, daha sonra 14 Aralık 2018 tarihinde Ar-Ge Şube Müdürü olarak görevlendirildiğini, kendisine görev süresince davalı idare tarafından mobbing uygulandığını ifade etti. 30 Mart 2015 tarihinde Genel Müdürlük oluru ile ihale danışmanlık hizmeti alımında kontrol teşkilatı üyesi olarak görevlendirildiğini belirten Ümmü Gülsüm Altınel, bu görevi sırasında hizmet alımı yapılan bir işte hizmet alımı gerçekleşmediği halde ödeme yapılmasına karşı çıkması ve belgeleri imzalamaması nedeniyle mobbing sürecinin başladığını kaydetti. Altınel, kendisinden ödeme belgelerini imzalamasının istenildiği, imzalamadığı takdirde Buharkent ilçesine sürüleceğinin söylendiğini ifade etti.

Ödeme belgelerini imzalamamakta ısrar etmesi üzerine görevini yürüttüğü kurumsal bilgisayar, kurumsal mail adresi, kullanıcı programının kendisinden alındığını ifade eden Altınel, üzerindeki tüm görevlerin alınarak satın alma şube müdürlüğü görevinin engellendiğini anlattı.

GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Kendisini takip için Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni görevlisi Ü.T.'nin görevlendirildiğini belirten Altınel, sonrasında ise 16 Ekim 2015 tarihinde görev yerinin Buharkent ASKİ Şube şefliği olarak değiştirildiğini ve 1. derece şube müdürü olmasına rağmen 3. derece şeflik görevinde görevlendirildiğini kaydetti.

MESAİSİNİ BANKLARDA OTURARAK TAMAMLADI

İki yıldan uzun süren bu süreçte kendisine masa, sandalye verilmediğini, mesaisini vatandaşlar için kurum içerisine konulmuş banklarda oturarak tamamlamak mecburiyetinde bırakıldığını ve bilgisayar dahi verilmediğini anlatan Altınel, hatta tüm yazışmaları başka birine ait bilgisayar üzerinden yapmak zorunda bırakıldığını ifade etti. Yıllık izin hakları dahi engellenen Altınel'in ASKİ tarafından 8 Kasım 2017 tarihinde görevinin ASKİ Buharkent Şube Sorumlusu olarak değiştirildiği anlaşıldı. Bu süreç sonrası da mobbingin sürdüğü ifade edildi.

SİSTEMATİK MOBBİNG ÜÇ YIL BOYUNCA SÜRDÜ

Ümmü Gülsüm Altınel, maddi ve manevi anlamda zarara uğradığını ifade ederek 5 bin lira maddi 80 bin lirası manevi tazminat talebiyle dava açtı. Dava geçtiğimiz aylarda Aydın 1. İdare Mahkemesi'nce karara bağlandı. Mahkeme, yaklaşık 3 yıl boyunca sistematik olarak uygulanan bezdiri (mobbing) sonucunda davacıda derin elem ve üzüntünün oluştuğunun muhakkak olduğunu, bu nedenle davacının duyduğu bu elem ve üzüntünün kısmen de olsa giderilmesi için davacının 80 bin lira manevi tazminat talebinin kısmen kabulü ile davacıya 20 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler