SON DAKİKA

“Yeni fiyat tarifesi şoför esnafını rahatlatacaktır”

5 Nisan 2021, Pazartesi 14:51

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, minibüsçü esnafının 21 aydır zam beklediğini belirterek, “Taşımacılığın ana gider kalemleri olan vergilere, araç trafik sigortalarına, yakıta, araç vizelerine ve araç temel bakım giderlerine defalarca zam yapılmıştır. O nedenle yeni fiyat tarifesi şoför esnafımızı bir nebze rahatlatacaktır” dedi.

Minibüsçü ve servisçi esnafı pandemi sürecinden dolayı zor günler geçirdiğini belirten Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, esnafın bir nebze de olsa rahat nefes alabilmesi için minibüs ulaşım ücretlerine zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

“GELİRLERİMİZ GİDERLERİ KARŞILAYAMAZ DURUMDADIR”

Başkan Bircan Öter, “Yolcu taşıma ücretlerine en son zam 2019 Haziran ayında zam yapıldı. 21 aydan bu yana ise taşımacılığın ana gider kalemleri olan vergilere, araç trafik sigortalarına, yakıta, araç vizelerine ve araç temel bakım giderlerine defalarca zam yapılmıştır. Pandemi sürecinde kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı yüzde 50‘ye yakın yolcu azalmasından dolayı da maalesef gelirlerimiz giderleri karşılayamaz durumdadır. Buna çare olarak esnafımızın ayakta kalabilmesi ve sağlıklı biçimde hizmetini sürdürebilmesi açısından taşıma ücretlerinde artış ve iyileştirme yapılması kaçınılmazdır. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden esnafımız adına talebimizin ve esnafımızın beklentisi olan zammın taraflarınca değerlendirilerek yeni fiyat tarifesinin bir an önce çıkarılması esnafımızı bir nebze olsun rahatlatacaktır" dedi.

“SERVİSÇİ ESNAFIMIZIN DESTEKLENMESİ ŞARTTIR”

Ayrıca, pandemi sürecinde en çok zarar gören sektörlerin başında servis taşımacılığı yapan esnafın geldiğini dikkat çeken Başkan Öter, “Bilindiği üzere 2020 Mart ayından buyana servisçi esnafımızın çok az bir kısmı sadece 30-35 gün arasında çalışmıştır. Bunun akabinde Devletimizin esnafımıza 2021 yılı başında vermiş olduğu 3 ay boyunca 1.000 TL’lik hibe desteği ise, pandemi şartlarında yetersiz kalmıştır. İlçemiz olarak nüfusun yüzde 60’ı kırsalda, geri kalan kısmı da merkezde ikamet etmektedir. Kırsalda ikamet eden servisçi esnafımızdan bir çoğu aracını ve plakasını satılığa çıkarmak zorunda kalmış ve bazıları da ekmek teknesi olan plakasını ve aracını satmıştır. Bundan dolayı da servisçi esnafımızın desteklenmesi şarttır" ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler