SON DAKİKA

Aydın'da yaklaşık 54 bin işsiz var

6 Kasım 2019, Çarşamba 16:18

     


Aydın’ın, iş gücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını belirlemek ve mesleki eğitim, istihdamı artırmak için politikalar oluşturmak, plan yapmak, önerilerde bulunmak amacıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 yılı 4. Olağan Toplantısı Aydın Valiliği toplantı salonununda gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Vali Yardımcısı Yücel Gemici başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya çeşitli kurum ve kuruluş müdürleri, sendika başkanları ve temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Yücel Gemici, “Sanayi toplumundan, bilgi toplumuna geçiş yaşadığımız günümüzde, bütün ülkelerin yaşadığı sosyal ve ekonomik sorun, insanlarına iş bulmaktır. İş bulmada yaşanan sorunun nedenini herhangi bir mesleğe sahip olmama olduğunu görüyoruz. Bundan böyle ne iş olsa yaparım dönemi son bulmaya başlamıştır. Bu konuda işsizliği azaltmak amacıyla Türkiye İş Kurumu’nun önemi gittikçe artmaktadır. Bu toplantının Meslek Eğitim Kurulu çalışmalarına, iş gücü eğitim faaliyetlerinin planlanmasına ışık tutacağına inanıyorum.” dedi.

İŞKUR hizmetlerinin rakamlarını paylaşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yapılan saha çalışması ve SGK 2019 Eylül verileri doğrultusunda Aydın'da 27 bin 104 özel iş yerinin, 159 bin 005 çalışanı olduğu açıkladı.

İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı, 53 bin 805 kişi (Kadın: 29 bin 569, Erkek: 24 bin 236) olarak açıklandı. 2019 Eylül ayı kayıtlı iş gücü ise 98 bin 016 kişi (Kadın:49 bin 430, Erkek: 48 bin 586) olarak bildirildi. (MEHMET RAŞİT AKBALIK)







 
Son Eklenen Haberler