SON DAKİKA

İşleri yetiştirebilmek için evde de çalışıyorlar

7 Haziran 2021, Pazartesi 10:54

     


Çine’de bobinaj ve dalgıç pompa işi yapan Emre Çeker ve babası Ersun Çeker, “Kuraklık nedeniyle iş yoğunluğumuz ikiye katlandı. Aldığımız işlerin teslimini yetiştirebilmek için kısıtlama günleri ve akşamları evimiz de de çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Sanayi Sitesi’nde 43 yıldır bobinajcılık yaptığını belirten Ersun Çeker, şimdi de oğlu Emre Çeker’e ait işletmede mesleğini sürdürdüğünü ifade etti. Dalgıç pompa imalatı ve montajı yapan Emre Çeker ve baba Ersun Çeker, yaşanan kuraklık nedeniyle artan taleplere yetişmeye çalıştıklarını belirtti.

“EN BÜYÜK DESTEKÇİM BABAM”

Çine ve Yatağan bölgesinde bulunan mermer ve maden firmaları başta olmak üzere diğer firmalara hizmet verdiklerini belirten Emre Çeker, “Yaptığımız iş uzun zaman alan ve oldukça hassas bir meslek. İşyerimizde çalışan 5 personel ile birlikte hizmet vermeye çalışıyoruz. En büyük destekçim de babam. Onun bilgi ve tecrübesi sayesinde 6 yıl önce açtığım dükkanımda bugüne kadar sorun yaşamadık. Fakat son günlerde kuraklık nedeniyle bütün çiftçiler dalgıç pompa ile üretim yapabilmenin hesabını yapıyor. Yoksa Çine’nin o verimli toprakları boş kalacak. Biz de gelen dalgıç pompa işlerini yetiştirebilmek için kısıtlama günlerini ve akşamları evimizde pano montajı yapıyoruz” diye konuştu.

“BİN 500 DEN FAZLA YENİ DALGIÇ POMPA KULLANIMI BAŞLADI”

Yaptıkları işin çok hassas ve bir o kadar da meşakkatli olduğunu belirten Ersun Çeker, “Ben 13 yaşından buyana bu mesleğin içerisindeyim. Mesleğimizi çok fazla insan bilmez ama en önemli bir alanda hizmet veriyoruz. Bütün küçük el aletlerinin, kocaman fabrikalarda üretim yapan makinelerin dinamosu biz ve bizim meslektaşlarımız tarafından yapılır. Yaptığımız işin hassas olan kısmı da, aşırı elektrik tüketimini azaltmak, dalgıç pompalarda da su kapasitesini artırmak. Bu yıl kurak bir yıl yaşanıyor ve dalgıç pompa ile yer altı sularından faydalanmak isteyen çiftçi sayısı oldukça arttı. Tahmin ediyorum ki, bu yıl bin 500 den fazla yeni dalgıç pompa kullanımı başladı. Ben emekli olmama rağmen oğlum ile birlikte artan iş talebini karşılamaya çalışıyoruz. Esnaflıkta en önemli kural, verdiğin sözü yerine getirebilmek. Pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlama günleri ve akşamları evimizde çalışıyoruz. Aldığımız işleri de gününde teslim etmek en önemli prensibimiz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler