/>

SON DAKİKA

Savaş’dan Gökbel Dağı’ndaki yangına ilk müdahale

7 Ağustos 2021, Cumartesi 13:24

     


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, dün öğle saatlerinde başlayan Gökbel Dağı’ndaki yangın mahalline yakın olan Akçaova Mahallesine giderek, evlerde kalan yaşlı ve çocuk olup olmadığını bizzat kontrol etti. Savaş, geceyi de Akçaova Mahallesi’nde geçirirken, kontrol altına alınan yangının soğutma işlemlerini de takip etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Gökbel Dağı’nda Yatağan’ın Hacıveliler Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle hızla Çine’nin Akçaova Mahallesi’ne kadar ulaşan yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Yaklaşık 500 hektar alanın yangından zarar gördüğü belirtilirken, 6 yerleşim yeri tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

SAVAŞ TEK TEK EVLERİ DOLAŞIP HALKIN EVLERİNİ BOŞALTMALARI İÇİN DESTEK OLDU

Bir süredir Aydın’da bulunan TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, dün öğle saatlerinde gelen yangın haberi üzerine Akçaova Mahallesi’ne gitti. Gökbel Dağı’nın Yatağan kısmından başlayan yangının Çine sınırlarına ve Akçaova Mahallesi’ne doğru hızla yaklaşmasının ardından, Mustafa Savaş ilk olarak Altınabat ve Sarıköy mahallelerinde evleri tek tek dolaştı. Mahallelinin her şeyi bırakıp biran önce yangına müdahale ettiği gören Savaş, evlerde kalan yaşlı veya çocuk var mı? diye kontrol etti ve evde bulunan vatandaşların da biran önce çıkmalarını sağladı. Havadan yapılan söndürme çalışması için Altınabat ve Sariköy mahalleleri arasında bulunan sulama göletine su takviyesi yapılması için ilgili yerlere talimat veren Savaş, göletin yeniden doldurulmasını sağladı. Karadan müdahalenin çok zor olduğu bölgede, sürekli su takviyesi yapılan göletten helikopterlerle alınan su ile yangın söndürüldü.

9 HELİKOPTER HAVADAN DESTEK SAĞLADI

Dün Akşam saatlerinde Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında oluşturulan kriz masasında belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli talimatları veren Mustafa Savaş, sabahın ilk ışıklarına kadar yangın söndürme çalışmalarını takip etti. Havanın aydınlanmasıyla birlikte çağrılan 9 helikopterin havadan destek verdiği yangın kontrol altına alındı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler