SON DAKİKA

“Amacım alay etmek ya da küçük düşürmek değil”

8 Şubat 2021, Pazartesi 15:36

     


Son günlerde yaptığı Ege Şiveli Nine taklidi ile sosyal medyanın gündemine oturan fenomen İsmail Yapıntı, tvDEN ekranlarında yayınlanan Gazeteci Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Z Raporu’nun konuğu oldu. Yapıntı, Amacım yaptığım taklitler ile kimseyi rencide etmek, alay etmek ya da küçük düşürmek değil, tamamen şaka amaçlı yapıyorum” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

“ İSMAİL YAPINTI KİMDİR?”

Denizli’nin Tavas İlçesi Yorgan Mahallesi’nde ikamet ettiğini belirten Yapıntı, “Tavas, Zeybek Lisesi’nde 10’ncu sınıfa gidiyorum. 15 yaşındayım. Arkadaşlarla internet paketimiz bitip dakikalar artınca, ‘ne yapalım?’ dedik ve telefon şakası geldi aklımıza. Çevremize telefon şakası yapmaya başladık. Normal sesle arayınca herkes sesimizi tanıyor bizde anneannemi, babaannemi taklit ederken böyle bir şey var bende dedim. Öyle taklitler yaparak böyle devam etti. Bizim burada amacımız kimseyi rencide etmek ya da küçük düşürmek değil. Biz bunları şaka amaçlı yapıyoruz şaka yaptığımız kişiler genellikle sinirlenmekten ziyade onların hoşlarına gidiyor. Genelde çocuk taklidi, genç kız taklidi yapıyorum böyle kandırdığımız insanlar da oldu ama bu pek ilgi görmüyor genellikle nine taklidi ilgi görüyor. Çocuk ve genç kız taklidi yapan birçok insan bulursunuz Türkiye’de ama nine taklidi yapan piyasada kimse yok. Benim burada gördüğüm yaşlı kadınlar genellikle burada böyle konuşur. Bu çevredeki herkes biliyor taklitlerimi, dışarıdan birisi olursa şakadan kandırabilirim. Bizim amacımız inanları küçük düşürmek ya da alay etmek değil, biz sadece şaka amaçlı yapıyoruz genelde de hoşlarına gidiyor zaten” dedi.

“AMACIM TAKLİT YETENEKLERİYLE TİYATROLARA GİTMEKTİ”

Yapıntı, “İlk taklit videomu Fatih Gündüz isimli bir abim koydu ve paylaştı. Daha sonra bana ulaştı ‘Videonu paylaştım hakkını helal et, baya paylaşım da aldı’ dedi. Benim amacım taklit yetenekleriyle tiyatrolara gitmekti. Ben küçükken öğretmenlerim beni piyeslerde de oynatmazlardı. Ramazan ve köy tiyatroları oluyor oralara gitmek istiyorum. Gelen tepkiler olumlu. ‘Başarılısın böyle devam et’ gibi bu tarz dönüşler alıyorum. Genelde şu sıralar taklit yapan diyenlerde oluyor. Bu sadece telefon şakasıyla ilerlemesin ben böyle istiyorum. Benim aklımda youtuber olmak gibi bir şey vardı ama bir yıl içinde gelişir. Şimdi youtuber olmak isteyenlerde bir yetenek görmüyorum ben. Benim hakkım youtuber olmak” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler