/>

SON DAKİKA

Aydın’ın bayram şekeri: İnciri

9 Ağustos 2019, Cuma 11:40

     


İncirin başkenti Aydın’da Kurban Bayramı’nda misafirlere şeker yerine incir ikram edilecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken bayram telaşı da kendini yavaş yavaş hissettirmeye başladı. Bayram için bir yandan kurbanlık alımını gerçekleştiren vatandaşlar, bir yandan da hem kılık kıyafet hem de bayramın olmazsa olmazı şeker alışverişini yapıyor.

ZİYARETLERDE AĞIZLAR İNCİR İLE TATLANACAK

Bu yıl incir hasadının bayrama denk geldiği Aydın’da bayram ziyaretlerinde ağızlar incir ile tatlanacak. Aydınlılar ziyaret faslında misafirlerine şeker yerine dalından yeni koparılmış taze incirlerden ikram edecek. Lezzeti ve doğallığıyla sağlık dostu olan ve damak çatlatan incir Kurban Bayramı’na adeta renk katacak.

Beslenme Uzmanı Diyetisyen Diren Kaptan da “Bu bayram tam incir zamanına denk gelmişken bayram şekeri olarak incir tüketmeye ne dersiniz?” diyor. Diyetisyen Kaptan’ın açıklamasından konu başlıkları şöyle;

BAYRAM ŞEKERİ OLARAK İNCİR TÜKETİMİ

“İncir tatlı tadı ile şeker yerine geçebilecek güzel bir meyvedir. Tatlı ve şeker ihtiyacını çok güzel karşılayabilir. Böylece bayramda şeker yerine incir kullanılabilir.Tabi inciri tüketirken porsiyon kontrolüne dikkat etmek gereklidir. İncirin 1 orta boyu 1 porsiyon meyve yerine geçmektedir ve karbonhidrat oranı yüksektir. Bu nedenle şeker hastalarının ve kilo verme sürecinde olan kişilerin inciri tüketirken dikkatli olması gerekir.

İnciri yanında ceviz, badem, fındık gibi kuruyemişler ile birlikte tüketmek gerekir. Bu şekilde tüketmek kan şekerinin hızlı yükselmesini önleyecektir. Hazır mevsimi gelmişken bu bayramda taze incirler bayram tatlısı, şekeri yerine geçebilir.

“İNCİRİMİZİN FAYDALARI”

İncir diyet lifi, mineral, vitamin, pigment ve antioksidan içeriğiyle sağlık için pek çok yarar sağlamaktadır. İncir kan basıncının dengelenmesini sağlayan potasyum mineralinden zengindir. Çok iyi bir diyet lifi kaynağıdır. 1 orta boy incir yaklaşık 1 gram diyet lifi içerir ve buda günlük ihtiyacımızın yüzde 6’sını karşılayabilir. İçerdiği lifler aynı zamanda kabızlığa da iyi gelmektedir. Taze incir, özellikle koyu renkli olanları karoten, lutein, tannin gibi bir çok antioksidan bileşen ve A, E, K gibi bir çok vitamin içerir. Zengin antioksidan, vitamin, mineral içeriği sayesinde vücudu zararlı bileşenlerden korur ve güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmamızı sağlar. C vitamini ve Magnezyum minerali ile donatılmış olan incir saç ve saç köklerini beslerken, doğal bir görünüm kazandırır.” (GÜLİZAR AYGÜN)







 
Son Eklenen Haberler