SON DAKİKA

ADÜTV Stüdyoları açıldı

11 Ocak 2020, Cumartesi 11:35

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Uygulama Merkezi ve ADÜTV Stüdyoları törenle açıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İletişim Uygulama Merkezi’nin açılışından önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Parlamenterler Futbol Takımı, Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i ziyaret etti. Senato Odası’nda gerçekleşen ziyarette ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, heyeti temsilen TBMM Parlamenterler Futbol Takımı Başkanı Erzurum Milletvekili Dr. Saadettin Aydın’a hediyeler takdim etti.

Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Milletvekilleri tarafından gerçekleştirilen açılışın ardından İletişim Uygulama Merkezi’nin içinde bulunan İleri Teknolojiler Laboratuvarı, Tasarım Atölyesi ve Elektronik Sporlar Merkezi gezilerek yetkililerden bilgi alındı.

“E-SPOR ALANINDA YATIRIM YAPAN İLK DEVLET ÜNİVERSİTESİYİZ”

Ülkemizde E-Spor alanında devlet üniversiteleri içinde bu yatırımın yapıldığı ilk üniversite olduğumuzu aktaran Radyo Sinema Topluluğu 4. sınıf öğrencisi Emre Can Şahin, dünyada ve Türkiye’de e-spor izlenme oranları, e-sporda lig sistemi ve üniversite takımları, uluslararası alanda ve ülkemizde katıldığımız turnuvalar hakkında bilgi verdi. Uluslararası ilk turnuvamızı 128 takım içerisinde 10.sırada tamamladığımızı belirten Şahin, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e teşekkür ederek açıklamalarına son verdi.

“MEDYA-TEKNOLOJİ ALANINDA GELİŞMİŞ BİR ALT YAPIYA SAHİBİZ”

İleri Teknolojiler Laboratuvarı ve Tasarım Atölyesi hakkında bilgiler veren İletişim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Behiç Alp Aytekin, medya-teknoloji alanında gelişmiş bir altyapıya sahip olduğumuzu belirterek, laboratuvarda var olan teknolojiyle otizmli ve downsendromlu çocuklarınrahatsızlıklarına erken tanı konulabileceğini de sözlerine ekledi. Aytekin, bu teknolojinin Teknopark düzeyindeki çalışmalarla birleştiğinde güzel sonuçları olabileceğini ifade etti.

ADÜTV KENDİ STÜDYOSUNDA İLK CANLI YAYININI GERÇEKLEŞTİRDİ

İletişim Uygulama Merkezi’nin açılışının ardından Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve beraberindeki heyet, teknik açıdan ülkemizdeki en iyi stüdyolardan biri haline gelen ADÜ İletişim Fakültesi Stüdyoları’nda ADÜTV’nin ilk canlı yayınını öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi.

“ADÜTV, ÜNİVERSİTEDE YAPILANLARI HALKLA PAYLAŞMAK ADINA ÖNEMLİ BİR PROJE”

ADÜTV’nin öğrencilerin kendilerini geliştirebilmeleri için önemli bir proje olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “İletişim Fakültesine verdiğimiz emeğin karşılığını fazlasıylaaldığımızı görmek bizleri gururlandırırken doğru yatırımlar yaptığımızı da gösterdi. ADÜTV, Üniversitede yapılanları halka aktarmak adına katalizör görevi görecek, böylelikle Aydın halkı ADÜ’yü daha yakından takip etme fırsatı bulacak. ADÜTV ile sınırlı kalmayıp zaman içinde ADÜ Radyo, ADÜ Gazete’yle de halkımıza ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi ve birlikteyken çok daha büyük işlere imza atılacağını söyleyerek ADÜ’lü olmanın bir ayrıcalık olduğunu vurguladı.

Mac Laboratuvarları,Reji Odası veCanlı Yayın Stüdyosu’nu, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Umut Tuncer tarafından bilgilendirilerek gezen Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve beraberindeki heyet, öğrencilerle yapılan röportajların ardından Fakülteden ayrıldı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler