Kadından kocasına ilginç boşanma davası
11 Şubat 2021, Perşembe 10:30Tweet | ||
![]() |
İzmir'de yaşayan Suriyeli Emine Ezzat (23), sperm sayısının yetersiz olduğunu gerekçe göstererek kocası Nureddin Ezzat'a (28) boşanma davası açtı. Yargıtay içtihatlarına göre eşlerden birinin çocuğunun olmamasının tek başına boşanma sebebi sayılmadığını belirten Nureddin Ezzat'ın avukatı Irmak Karacadağ, "Burada asıl mağdur müvekkilimdir. Hem eşinden hem de onun ailesinden hakaretlere varan psikolojik baskıya maruz kalmıştır" dedi.
Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye yerleşen Nureddin ile Emine Ezzat çifti, 2019 yılında hayatlarını birleştirdi. Mutlu bir evlilikleri olan çift, çocuklarının olmaması üzerine huzursuzluk yaşamaya başladı. Nureddin Ezzat'ın yapılan test sonuçlarına göre sperm sayısının düşük olması nedeniyle biyolojik olarak çocuk sahibi olamayacağının anlaşılması üzerine eşi Emine Ezzat, evini terk ederek, İstanbul'daki ailesinin yanına döndü. Emine Ezzat, kocasının sperm sayısının yetersiz olduğu gerekçesiyle İstanbul Küçükçekmece 5'inci Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. İddiaya göre, bu süreçte Emine Ezzat ve ailesi Nureddin Ezzat'ın sağlık durumuyla alay ederek psikolojik baskı uyguladı.
'TEK BAŞINA BOŞANMA SEBEBİ SAYILAMAZ'
Müvekkili Nureddin Ezzat'ın yaşanan süreçte psikolojik baskı gördüğünü ifade eden Avukat Irmak Karacadağ, "Anne olmak, kadının doğal içgüdüsüdür. Kimi evliliklerin temelinde, çocuk sahibi olma arzusu yatmaktadır. Kısırlık veya çocuk sahibi olamamak, kimi evliliklerin huzur ve mutluluğunu bozan bir etken olabilmektedir. Müvekkilin eşi de aynı husustan müvekkile boşanma davası açmıştır. Karşı taraf bu davayı, evlilik birliğinin sarsılması sebebine dayalı olarak açmıştır. 4721 sayılı yeni Medeni Kanun’un 166’ncı maddesine göre, 'Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir. Yukarıdaki fıkrada belirtilen hallerde davacının kusuru daha ağır ise davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır.' Davaya konu olayda ise taraflar müşterek birliktelikleri süresince hiçbir sıkıntı yaşamamakla beraber çocuk sahibi olma yolundaki engeller, birlikteliklerini sekteye uğratmıştır. Ancak Yargıtay kararları ile sabittir ki bu konu tek başına boşanma sebebi sayılamaz. Müvekkil, Suriye vatandaşıdır. Yetiştiği çevresel faktörler göz önüne alındığında, eşlerin çoğunlukla aileleri ile yaşadığı ve kalabalık oldukları görülmektedir. Bu noktada, kadının biyolojik çocuğunun olmasına yönelik yoğun isteği konusunda biraz daha empati yapmaktayız. Ancak, bu husus, tek başına müvekkile kusur olarak addedilemez. Yargıtay kararları da 'tasada ve kıvançta birlik' esasına göre bu hususu tek başına boşanma nedeni olarak değerlendirmemektedir. Burada asıl mağdur müvekkilimdir. Hem eşinden hem de onun ailesinden hakaretlere varan psikolojik baskıya maruz kalmıştır” diye konuştu. (DHA)

Koronavirüs nedeniyle tümvatandaşlar ve işletmeciler olumsuz etkilenmeye

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan Kızıltuğ ailesine ait 1977 model,

İzmir'de telefonda oyun oynayan eşi Sibel Akçalı'yı (50), başka bir

Kütahya’da Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne yönelik

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, HDP'nin imkanlarından yararlandığı

Afet, acil durum, milli güvenlik ve ulusal siber güvenliğe tehdit oluşturabilecek

Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık, “Türkiye pamuğa değer

Diyetisyen Rabia Yoran, “Kesinlikle kronik hastalıkların temelinde yatan esas

İZMİR'de koronavirüse yakalndığı sırada akciğer kanseri olduğu ortaya çıkan

Aydın'ın Efeler ilçesinde, boşandığı eşinin evine giden Erencan K. (23)

-İZMİR'in Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma Kalkan (39) ile babası Mehmet

MANİSA'nın Salihli ilçesinde, çalıştığı tavuk fabrikasındaki işine

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde ahırdan buzağı çalan 2 zanlı tutuklandı. Alınan

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde binanın zemin katındaki dairede çıkan

Aydın'ın Efeler ilçesinde bir kişi tartıştığı eski karısını bıçakla

İzmir'in Konak ilçesinde Özgür Naygı (25) alacak verecek meselesi

Manisa'nın Salihli ilçesinde durakta servis beklediği sırada silahlı saldırıya

Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatif Başkanı Enver Gökbel , “Son

İzmir'de faaliyet gösteren bir güvenlik şirketi, çalışanlarının

Doğu Anadolu'da dondurucu soğuklar etkili olurken, bölgenin en soğuk yerleşim

Aydın’da bir fabrikada müdürlük yapan 41 yaşındaki İbrahim Çiçek,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK İzmir 7’nci Olağan İl Kongresi için

Pandemide evde internette geçirilen sürenin artması üzerine e-mail

Manisa'nın Turgutlu Yeni Kabristanlığında zarar gören mezar taşlarının, bir

Bireysel Emeklilik Yatırım Danışmanı Hasan Güzel, “Bireysel emeklilikte

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, koronavirüs tedbirleri kapsamında

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bulunan Turgutlu Yeni Mezarlığında 4 mezarın

Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, “Ülkemizde

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, iki grup arasında çıkan silahlı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasında denetim

Aydın'ın Germencik ilçesinde Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip1 hastası

İzmir'in Menderes ilçesinde 15 Şubat'tan bu yana kayıp olarak aranan

Sağlık Bakanı Koca, "Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde

Ege İhracatçı Birlikleri, Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü

Aydın'ın Söke ilçesinde 65 yıla ulaşan ömürlerinin 40 yılını

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde kimsenin bulunmadığı yazlık bir eve giren ancak

Aydınlı vatandaşlar koronavirüs salgını döneminde beslenme için et