“Karabağ Zaferi, Türkiye ile Azerbaycan’ın ortak başarısıdır”
11 Aralık 2020, Cuma 10:21| Tweet | ||
|
||
Azerbaycan Islahatçı Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı, Karabağ’daki Zaferi, Türkiye ile Azerbaycan’ın ortak başarısı olduğunu belirtti.
tvDEN ekranlarında yayınlanan Gazeteci Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Z Raporu’na katılan Ferit Şahbazlı, “Ben Karabağ’daki zaferimizi Türkiye ile Azerbaycan’ın ortak bir başarısı ve zaferi olarak görüyorum. Özellikle vurgulamak istiyorum, savaşın ilk günlerinde Türkiye Azerbaycan’ın yanında olmasaydı, belki de diğer ülkeler olaya müdahil olabilir ve sonuçlar bugün olduğundan çok daha farklı olabilirdi” dedi.
“FERİT ŞAHBAZLI KİMDİR ?”
Ferit Şahbazlı Kimdir? Sorusuna Şahbazlı, “Islahatçı Gençler Birliği 15 yıldır faaliyet gösteren Azerbaycan’ın en büyük hareket ve teşkilatlarından biridir. Bugün etrafımızda bizim 5 binden fazla aktif üyemiz var. Aynı zamanda Azerbaycan’da çok ünlü medya gruplarından olan editör medya grubunun genel yayın yönetmeniyim. Yani bizim birliğimizin amacı daha çok Azerbaycan’ın yurt dışındaki uluslararası kurum ve kuruluşlarda temsil edilmesidir. Bu gibi uluslararası faaliyetlerle meşguldür, aynı zamanda medya grubumuz hem Azerice hem Rusça hem de İngilizce yayın yapmaktadır” dedi.
“ AZERBAYCAN’DA TARİHİ BİR GÜN YAŞANDI”
Azerbaycan’da tarihi bir gün yaşandığını belirten Şahbazlı, “Azerbaycan 44 gün süren bir savaşın ardından 30 yıldır ermeni işgali altında kalan topraklarını geri aldı. Azerbaycan ordusunun düzenlediği operasyonlarda Ermenistan imza atmakla birkaç şehri geri vermek zorunda kaldı. Azerbaycan ordusu öyle darbeler vurmuştu ki artık Ermenistan’ın savaşmaya imkânı kalmamıştı. Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan Cumhurbaşkanlarının ortak imzasıyla bir beyanname hazırlandı. Bunun sonucunda 1 Aralık itibariyle Ermenistan, Azerbaycan topraklarından çıktı. Elbette biz bu başarıyı büyük bir bayram olarak kutluyoruz. Bugün de, Azerbaycan’da büyük bir askeri geçit töreni oldu. Burada Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin ekipleri takdim edildi. Azerbaycan’ın Ermenistan’dan aldığı askeri teçhizatlar burada gösterildi. Azerbaycan tarihinde unutulmayacak çok büyük bir tören ve gün gerçekleşti. Çünkü Azerbaycan 30 yıldır işgal altında olan topraklarını 44 günlük bir süreçte geri aldı. Bu çok büyük bir tarihi başarıdır ve biz bu başarıyı hep tarih kitaplarında okuyacağız. Bugün bu başarıya Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gelip şahitlik ederek katılması da ayrı bir bayram havası yaşattı. Yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değil Türk Mehmetçiğinin de burada olması bizim için gurur vericiydi. Biz her zaman söylüyoruz, bugün Karabağ’da topraklarını geri alan Azerbaycan ordusudur. Başkomutanımız İlham Aliyev’in komutanlığı altında savaşıp kan döken ve şehit olan Azerbaycan ordusudur. Ben bu Karabağ’daki zaferimizi Türkiye ile Azerbaycan’ın ortak bir başarısı ve zaferi olarak görüyorum. Özellikle vurgulamak istiyorum, savaşın ilk günlerinde Türkiye Azerbaycan’ın yanında olmasaydı belki de diğer ülkeler olaya müdahil olabilir ve sonuçlar bugünkü gibi olmazdı. Bu anlamda Türkiye’nin savaşın başladığı ilk günden beri Azerbaycan’ın yanında olması, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk hükümetinin, halkının, muhalefet ve iktidarlı verdiği destek bizim kalbimizde büyük bir anlam yaratmaktadır. Bu siyasi destek maddi ve manevi gücümüze güç katmaktaydı. Bugün anlamlı olarak bu zafer gününde de Recep Tayyip Erdoğan’ın buradaki törene katılması ve İlham Aliyev ile birlikte verdiği mesajlar çok önemliydi. Bizim Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi Azerbaycan hiçbir zaman tarihi topraklarını unutmuyor. Sayın Erdoğan’ın duygusal, herkesin gözlerini yaşartan konuşması oradan dünyaya verdiği mesajlar hepimizi gözyaşlarına boğdu. Türkiye Azerbaycan kardeşliği ve modeli dünyada eşi benzeri olmayan bir model. Büyük Atatürk’e istinaden Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimiz bir millet iki devlet söylemlerini tekrarlıyorduk ama sanki bu savaş bu büyük kelimelerin gerçekleşmesini ortaya koydu” açıklamasında bulundu.
“TÜRKİYE AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİNİN DÜNYADA EŞİ VE BENZERİ YOK”
Şahbazlı, “Ben düşünüyorum ki bugün buradaki konuşmalar ve yaşananlar Azerbaycan, Türkiye ilişkilerinde yeni bir sürecin başlangıcı olacaktır. Ben bu şekilde değerlendiriyorum. Türkiye ile Azerbaycan arasında birçok yakın ilişkiler mevcuttur. Siyasi, askeri, ekonomik, eğitim alanlarında ama ben düşünüyorum ki biz bu ilişkileri daha iyi yerlere getirebiliriz. Bence bu açıdan bugün imzalanan anlaşmalar çok önemliydi. Özellikle Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ulaşımın kimlik kartıyla olması bu çok önemli bir adımdır. Artık sanki biz Azerbaycan’ın farklı bir şehrine gitmiş gibi olacağız. Türkiye’den de İzmir ve İstanbul’a gitmiş gibi olacaklar. Bu uygulamalar, ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki duyguları daha da pekiştirecektir” diye konuştu.
“TÜRK GAZETECİLER AZERBAYCAN’IN SESİ OLDU”
Şahbazlı, “Bugün imzalanan medya işbirliği anlaşması da çok önemliydi. Her ülkeye karşı dünyada kara propagandalar yapılmaktadır. Bu anlamda Türkiye ve Azerbaycan medyası daha koordineli daha aktif bir şekilde ülkelerimize karşı yapılan kara propagandaları sonlandıracak ve daha güzel işlerin ortaya çıkmasına neden olacak diye düşünüyorum. Bu savaşta Türk medyası Azerbaycan’ın dünyaya duyurulan sesi oldu, Azerbaycan halkının sesini dünyaya duyurdu. Eğer Türk medyası Gence’de, Berde’de, sivil insanlara yapılan katliamları terör olaylarını dünyaya hızlı bir şekilde aktarmasaydı, dünya şu anki kadar bilgili olmayacaktı. Tüm Türk gazeteciler Azerbaycan halkının kahramanı oldular. Türk medyasının bu olayları dünya kamuoyuna aktarılmasında çok önemli ve büyük bir rolü oldu. Bu bir kez daha gösterdi ki bundan sonra Türk ve Azerbaycan medyalarının ortak çalışması bir arzu değil gerekli bir hal almıştır. İmzalanan anlaşma ile Türk ve Azerbaycan medyası devletlerimizin destekleriyle bundan sonra daha aktif ve koordineli bir şekilde çalışacaktır” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)
HABER VİDEOLARI

Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) yönetimi, Adana Valisi

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Vedat Gündoğan ve

Aydın’ın Efeler ilçesine vatandaşlara çocuklarına hangi isimleri

Aydın’ın Efeler ilçesinde emekli ve yaşlılar, günlerini büyük

Aydın’da fizyoterapist Sinem Acıkmaz, son yıllarda fiziksel aktiviteye olan

Aydın'ın ana arterlerini etkileyen Dörtyol ve akıllı kavşak düzenleme

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde sahilde turşu satışı yapan emekli Nedim Selçuk,

Aydın’ın Efeler ilçesinde Aydın-Muğla Karayolu üzerinde meydana

Aydın’ın yeni kurulan Kadın Sağlığı ve Menopozla Yaşam Derneği (KAMEDER), Efeler

Aydın’ın gözde turizm merkezlerinden Kuşadası, baharın yüzünü

Aydın’ın Efeler ilçesinde yorgancılık geleneğini 1988’den bu yana

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu ve Ortaokulu

Aydın’ın Efeler ilçesinde 10 yıldır sahaflık yapan Fehmi Keskin, dijital

Dijitalleşmenin hızla yayılması ve modern yaşamın temposunun artması, insanların günlük

Mart ayının gelmesiyle çağla tezgahlarda yerini aldı. Fakat pazar esnafı, bu

Aydın’ın Çine ilçesinde kendisini kolluk görevlisi olarak

Aydın'ın Efeler ilçesinde her hafta binlerce vatandaşın uğrak noktası olan

Türkiye’de genç işsizliği giderek büyüyen bir sorun haline

Aydın’da emekli polis Mustafa Demirel, küçük dükkânında

Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler ve küresel piyasalardaki dalgalanmalar

Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin ardından akaryakıta gelen yeni zamlar sürücülerin

Bayramın ikinci gününde akaryakıt almak için istasyonlara yönelen

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Hasan Haşimoğlu, bayram günü

Aydın’da uzun yıllardır görev yapan Üroloji Uzmanı Operatör Doktor

Aydın’ın Böcek Mahallesi’nde Ramazan Bayramı’nın ilk günü

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Aydın’ın Efeler ilçesinde

Aydın’da diyetisyen Büşra Uçar, bayram öncesinde vatandaşların

Aydın’da görev yapan Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı

Aydın’ın iş dünyası, AY-SİAD’ın geleneksel iftarında bir araya gelerek

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Aydın’da şehirlerarası otobüs

Aydın’da uzun yıllardır baklava ve tatlı sektöründe faaliyet gösteren

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül,

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Efeler’de Cumartesi Pazarı’nı

Aydın’da ticari araçlar otomobile dönüşüyor: Mazaka Otomobil

Yaklaşık 2 yıl önce yürürlüğe giren Katliam Yasası’nın ardından

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan cuma pazarında vatandaşlara Ramazan









