SON DAKİKA

"Ramazan'da kuru incir tüketin"

13 Nisan 2021, Salı 15:25

     


İncirin ve incir çekirdeğinin faydalarını anlatan ve İncir Dede olarak bilinen Emekli Öğretmen Hasan Tuna, Ramazan Ayı boyunca her gün kuru incir tüketmenin faydalarından söz etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!)

Kuyucak'ın Pamukören Mahallesinde yaşayan ve incirle ilgili çok sayıda çalışma yapıp vatandaşlara incir tüketmenin önemini anlatan İncir Dede Hasan Tuna, vatandaşlara Ramazan Ayında her gün kuru incir tüketmelerini tavsiye etti. İncirin saymakla bitmeyen faydaları olduğuna dikkat çeken İncir Dede, "Sindirim ve kabızlık rahatsızlıklarına incir yemek iyi etki eder. Kabızlık çoğu insanın ortak problemidir. Tuvalete çıkamamak birçok insanın hayatını zehir eden, sıkıntı yaşatan bir durumdur. Kabızlık durumunda kişilere lifli besinler yemeleri tavsiye edilmektedir. Lifli besinler tüketilmediği takdirde kişilerin kabızlık problemleri devam eder. Lif açısından çok zengin olan kuru incirse kişinin bu sıkıntılardan kurtulması için birebirdir" dedi.

"İNCİR TANSİYONU DENGELER"

Sindirim problemlerinin yanı sıra başka rahatsızlıkların önüne geçmek için de incirin çok önemli bir besin olduğunu ifade eden Tuna, "Kuru incir, müthiş bir potasyum kaynağıdır. İncir içerisinde bulunan potasyum kan basıncını ve tansiyonu dengeleyen bir maddedir. Potasyum açısından zengin olan incir, tansiyon rahatsızlığın önüne geçebilmektedir" diye konuştu.

"İNCİR KALP VE DAMAR HASTALIKLARININ BAŞ DÜŞMANI"

İncirin kalp ve damar hastalıklarını olumlu etkilediğini belirten İncir Dede, "Kuru incir yaşa bağlı olarak meydana gelen kalp ve damar rahatsızlıklarının baş düşmanıdır. İçeriğindeki potasyum maddesi sayesinde yüksek tansiyon dengelenmektedir. Ve yüksek tansiyona bağlı olarak meydana gelebilecek olan kalp rahatsızlıklarını engeller" dedi.

İNCİR ALZHEIMER RISKINI AZALTIYOR

Yapılan araştırmalar neticesinde incirin alzheimer riskini en aza indirdiğini ifade eden İncir Dede, "İncirle ilgili yapılan araştırmalarda yaşlı bireylerin inflamatuar sikotinlerini azalttığı anlaşılmıştır. Bu da alzheimer olma tehlikesini azalmada hayli etkilidir. Ramazan boyunca her gün bir kuru incir yemek sağlıklı kalmamızı sağlar" dedi. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler