/>

SON DAKİKA

Aydın’ın rengi değişti mi?

16 Mart 2021, Salı 10:23

     


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık 3 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Açıklamalarının büyük bir bölümünde, salgın sürecinde bir yılda yapılan çalışmalar yer aldı.

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği bir konu vardı ki; Risk haritası güncellenecek mi? Yeni kısıtlamalar gelecek mi?

Şehirler arasındaki renk değişimleri ne yönde olacak? Aydın’da hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Gibi birçok soru işareti…

MEVCUT DURUM DEVAM EDECEK

Beklenen açıklama geldi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19 tedbirlerinin değiştirilmeden aynı şekilde devam edeceğini söyledi. Kararı alırken tüm verileri masaya koyduklarını ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurguladı. Erdoğan “Kimi illerimizde görülen nispi vaka yükselişlerine rağmen bu artışın hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına sınırlı şekilde yansımasını da sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz” dedi.

AYDIN TURUNCU OLDU

İllere göre son bir haftada 100 bin kişide görülen Kovid-19 vakası sayılarına bakıldığında Aydın’ın

Orta Riskli İller (Sarı) arasından Yüksek Riskli İller (Turuncu) arasında yer aldığı görülüyor. Tedbirler her ne kadar mevcut durumda devam etse de kurallara uyulmadığı ve mücadele göz ardı edildiği takdirde; Aydın’ın da yasaklardan ve yasakların getireceği ekonomik sonuçlardan nasibini alacağı görülüyor. (MERVE YAVAŞ) 







 
Son Eklenen Haberler