"Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü" online konferans
16 Ekim 2020, Cuma 09:53Tweet | ||
![]() |
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ’Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü’ kapsamında düzenlenen konferans, online olarak gerçekleşti.
Konferansa, ADÜ ve farklı üniversitelerden öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler ile arama-kurtarma dernek üyeleri katıldı. ADÜ Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, afet risk ve kriz yönetimi kapsamında Merkez bünyesinde ADÜ Arama ve Kurtarma Ekibi ve Psiko-Sosyal Destek Hizmet ekibinin kurulduğunu belirtti. Merkezin AD-AFAM projesi kapsamında ADÜ destek elemanlarına yönelik olarak yangın, tahliye, arama ve kurtarma ve ilkyardım eğitimlerinin düzenleneceğini söyleyen Doç. Dr. Öter, Prof. Dr. Zerrin Toprak Karaman’a konuşmacı olarak katılımından dolayı teşekkür etti.
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Afet Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zerrin Toprak Karaman, “Afetlerde Erken Uyarı ve Kamu Yönetiminin Toplumu İkna Kapasitesi” konusunda gerçekleştirdiği sunumunda, afet, erken uyarı ve ikna kavramlarını açıkladı.
Erken uyarıyı, ilgilileri önceden çeşitli yöntemlerle bilgilendirerek ‘farkındalık’ oluşturmak ve kendilerini tehlikeli bir durumdan kurtaracak zamanı kazandırmak şeklinde tanımlayan Karaman, ülkemizde ve dünyada yaşanan afetlerle ilgili erken uyarı konusundaki başarı ve başarısızlıkları açıkladı.İkna unsurlarından bazılarının afet yönetiminde halkın iknası ile ilgisi olabileceğini belirten Prof. Dr. Karaman, afetlerde iknada, ’nerede duracağını bilme tekniği, çünkü kelimesini iyi kullanma, yetkiyi kullanma, sosyal kanıt, ortak ilgi alanı oluşturma, kıtlık, ilgi çekici unsurlar/görseller kullanma’ gibi unsurların kullanılmasının kamu yönetiminin toplumu ikna etmesinde başarıyı sağlayacağını vurguladı.
Prof. Dr. Zerrin Toprak Karaman, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarından afet yönetimi ile ilişkili olan kurulları ve önemini açıklamasının ardından katılımcıların sorularını cevaplayarak sunumuna son verdi. Program Doç. Dr. Emine Gerçek Öter’in, Prof. Dr. Zerrin Toprak Karaman’a, katılımcılara ve konferansın düzenlemesine katkı sunan ADÜ Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcılarına ve Merkez Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etmesi ile son buldu. (HABER MERKEZİ)

Aydın'ın İncirliova ilçesinden Efeler'de kurulan pazarlara gelerek

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan geleneksel Pazar Pazarı’nda vatandaş

Aydın’ın Çine ilçesinde oto lastik hizmetleri veren Teoman Demiroğlu,

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, yüksek

Aydın Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf ve Sanatkarlar Odası

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2024-2025 sezonunda kazandığı Süper

Öz Sağlık-İş Aydın Şubesi, Kuzey Irak'ta Pençe Kilit Operasyonu sırasında

Aydın'ın Efeler ilçesinde kar helvası satışı yapan Sedat Savaşal, yüksek

Aydın ASTİS Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Demobsan

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün

Aydın Bakkallar, Bayiler, Büfeciler Esnaf Odası Başkanı İlyas Seçkin,

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Ertan Kaya, tüketici hakem heyetlerinden gelen

Aile Sağlığı Merkezi (ASM) Grup Elemanları, yıllardır süregelen mağduriyetlerini

Aydın’ın Çine ilçesinde 54 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Turgut

Aydın’ın Çine ilçesinde sıcak yaz günlerinde serinletici

Aydın’ın Çine ilçesinde 2020 yılında kurulan Tun Gıda A.Ş., kırmızı

Aydın’ın tarihi simgelerinden Nasuh Paşa Külliyesi, aslına uygun şekilde

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde hizmet veren Çallak Motor, artık

Aydın Barosu, zeytinlik alanların madenciliğe açılmasının önünü

tvDEN mikrofonuna konuşan bir vatandaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin

Sıcak yaz aylarının kavurucu etkisiyle serinlik arayışı tüm hızıyla sürerken,

Aydın'da 25 yıllık deneyime sahip cep telefonu teknik servis uzmanı Hüseyin

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz günlerde

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren SD İşitme Cihazları Satış ve Uygulama

Aydın’ın Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde ağız ve diş sağlığı

Antalya’nın Kaş ilçesinde darp sonucu ağır yaralanan 33 yaşındaki Muzaffer

Aydın’da yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte termometreler 40 dereceye

Bugün Dünya Alpagut Federasyonu yönetim kurulu, Türkiye Cumhuriyeti’nin

Gazeteci Emin Aydın'ın sunduğu tvDEN ekranlarındaki Baş Başa programının konuğu

Türkiye’de iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmak amacıyla Avrupa

Gazeteci Emin Aydın’ın sunduğu Baş Başa programına konuk olan Adnan Menderes

Profesyonel Koç ve Mentör Mehtap Şamat, tvDEN ekranlarında Gazeteci Emin

Konya’nın obruklarıyla ün salan Karapınar ilçesi, yeni bir obruk

Altının gramı güne yükselişle başlamasının ardından 3 bin 183 liradan işlem

23. Piyade Tümen Komutanlığında gerçekleştirilen törende, Şehit İs.

Gelişimini pek çok faktör tetikliyor Ailede varis hastalığı